דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ציוד למאפיות לעוגיות 

מאת    [ 10/02/2011 ]

מילים במאמר: 520   [ נצפה 3095 פעמים ]

עוגיות נולדו לראשונה לפני 200 שנה ושוכללו מאז בזכות ציוד למאפיות מודרני. העוגייה היא מאפה קטן שיכול להיות מלוח או מתוק. חומרי הגלם הבסיסיים לעוגיות הינם ביצים, קמח, חמאה, שמן, סוכר ושוקולד. נהוג לערבב במלילה של העוגות גם תבלינים כמו ווניל, פרג או דבש. נהוג להגיש עוגיות ככיבוד קל ולצד משקאות חמים. היום נפוץ למצוא עוגיות מתוקות בקונדיטורית ועוגיות מלוחות במאפיות.

סוגי עוגיות שונים

העוגיות האפויות מבוססות על בצק פריך. רובן של העוגיות שבמאפיות נשמר ללא צורך בקירור, אך לאלו שמייצרת הקונדיטוריה ומכילות שוקולד – צריך לקרר. הבצק הקשה מוכן תוך שימוש בכלי חיתוך או מכונות חיתוך מיוחדים אותן ניתן לרכוש באתרי ציוד למאפיות. עוגיות השוקולד צ'יפס הינן הנמכרות ביותר בארה"ב. ישנן עוגיות נוספות הנמכרות מאוד גם בישראל וכוללות תוספות כמו פירות יבשים, דגנים ופרג. 'אוזני המן' הן דוגמה לעוגיות שנמכרות אך ורק בארץ. עד לפני המהפכה החשמלית היה קשה ליצור עוגיות מסוגים שונים עקב צורך במכשור קירור, חיתוך וציפוי של המוצרים.

סוגי עוגיות נפוצים:

·         עוגיות מרוקאיות – לרוב מדובר בעוגיות חמאה עם סוכר. עוגיות נוספות מורכבות מדבש, שקדים ואגוזים. לרוב משלבים אותם עם תה עם צמח השיבא המסורתי.

·         פלורנטין – עוגיות קשות ודקות העשויות שברים של מקשה אחת שטוחה. שוקולד שהתמצק על פצפוצי שקדים ואגוזים. עוגייה מתוקה מאוד שכיום קל להכינה באמצעות ציוד למאפיות.

·         מלוחות – לרוב מלוות בשומשום. הבצק מלוח והמרקם של העוגייה קשה אך פריך. העוגייה משביעה יחסית ומוגשת לצד כוס תה.

·         אלפחורס- הן עוגיות סנדויץ' הכוללות קוקוס וקרם. שילוב של ממרח תמרים או שוקולד.

·         אגוזי לוט – כשמן כן הן. רסיסי אגוזים שחוברו יחדיו באמצעות עיסת בצק סמיך. מתאימות להגשה לצד שוקו .

·         תפוח עץ – כל עוגייה מכילה קרם של תפוח עץ בעל פירות אמתיים. המרקם הבצקי של העוגייה זהה לזה של השוקולד צ'יפס הנמכר אך הטעם שונה לחלוטין. את המלילה ניתן להכין בסיוע ציוד למאפיות.

·         מקרון – היא עוגייה צרפתית שקשה להכין באמצעות מכשירים של ציוד למאפיות. השיטה היא עדינה ודורשת עבודת יד. נעשה שימוש בשקדים טחונים דק ובקיפול נכון של החלבונים המוקצפים. האפייה צריכה להיות מדויקת ביותר.

הצעה להגשה

מאפים כמו עוגיות בדרך כלל מגישים בשעת התה, לצד משקה חם. רבים אוכלים עוגיות דווקא בשעת לילה מאוחרת על מנת לסייע לשינה נעימה. השילוב של חלב חם, שוקו מתוק, קפה חזק או תה עם נענע, ביחד עם צלוחית של סוגי עוגיות שונים. ישנם מאפים מסוג זה המכילים פרי או קרם ולכן מתאימים להגשה גם עם קוביות שוקולד. רשתות המזון, המאפיות והקונדיטוריות זיהו את החיבה הרבה של האנשים למאכל זה ורשתות כמו 'מקס ברנר' מציעות עוגיות מיוחדות שנמכרות בכול הסניפים, בדוכני החברה, ובחנויות הפרחים. את הפיתוח של המאפים החדשים יש להודות לציוד מאפיות משוכלל. 

נכתב על ידי דני גלעד מעצב אתרי אינטרנט




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב