איך להגמל מסוכר
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

איך להגמל מסוכר 

מאת    [ 04/01/2011 ]
מילים במאמר: 716   [ נצפה 4023 פעמים ]

 
 

תקציר הרצאה שהעברתי בנושא סוכר וממתיקים

היסטוריה של צריכת הסוכר


    • - המינון הקדמון: האדם הקדמון צורך דבש במינון נמוך ופירות שבנמצא.
    • - מאה ה-6 התחילו הודים בייצור סוכר מקנים, יובא לאירופה.
    • - במאה ה-15 גילוי אמריקה ונטיעת קני סוכר- תעשיית הסוכר (ועבדות) פורחת- הזהב הלבן.
    • - נפוליאון הפיץ את ייצור הסוכר מסלק- ירידת מחירים נוספת.
    • - עליית קפה תה וקקאו מגבירים צריכת סוכר, שכבר שייך גם לשכבות העניות כך שב-
    • - 150 שנה האחרונות, תצרוכת ממוצעת של האדם המערבי היא של 60 ק"ג סוכר מעובד לשנה (לעומת 1.8 ק"ג סוכר טבעי לשנה אצל השבטים!)
    • - מאה ה-20 ייצור תרכיז סירופ תירס, מתוק פי 20 מסוכר.
    • - מסוף מאה ה-19 ייצור ממתיקים מלאכותיים- סכרין, ציקלמאט, אספרטיים, אליטיים, אססולפאם-K, ניאוטיים וסוכרים אלכוהוליים דוגמת מלטיטול.
    • - פרופ' ג'והן יודקין שהקדיש עצמו מחקר על הסוכר והשפעותיו על הגוף מכנה את הסוכר המעובד: "לבן, טהור וממית"

צורך פסיולוגי ופסיכולוגי בסוכר


    • - מזון ראשוני- חלב אם הוא בעל טעם מתוק וקשור לביטחון
    • - התשוקה לסוכר (פירות) מוסברת בפיזיולוגית הישרדות
    • - פרסום ושיווק אגרסיבי של חברות משקאות ומזונות עתירי סוכר
    • - רוב מוצרי השוק היום מכילים סוכר בכמויות גדולות שמשחרר אופידיום במוח
    • - התמכרות לסוכר- ככל שצורכים יותר רוצים יותר

היבטים פיזיולוגיים של צריכת סוכר


    • - הסוכר המעובד דו סוכר או רב- סוכר שמתפרק לגלוקוזה- ע"י שימוש בויטמינים קבוצה B וסידן הקיימים במאגרי הגוף, שאוזלים לטובת הפירוק.
    • - הצפה של סוכר בדם ובכבד מגיע ומגרה את הלבלב לייצור אינסולין ברמות גבוהות
    • - האינסולין אל הדם ואל הכבד מאפשר החדרת סוכר לתאים עודפים לתאי שומן ועודפים נשארים כגליקוגן בכבד. (מפה אפשרות להיפוגליקמיה (רמת סוכר נמוכה מדי בדם) תגובתית / תנגודת אינסולין (הגוף אינו מגיב היטב לאינסולין/סוכרת/ השמנה וסוכר עודף בדם ההורס רקמות וכלי דם)
    • - כמו כן האינסולין מעלה כולסטרול ולחץ דם- מחלות לב.
    • - דוגמא להשפעה על מע' החיסון- 6 שעות לאחר אכילת סוכר מעובד, מתרחשת ירידה ברמת פיגוציטים, התאים שמחסלים נגיפים וחיידקים זרים.


לעיון מעמיק בכל השפעות הסוכר על פי מחקרים מדעיים אני ממליצה לעיין בספרים כמו "הונאה מתוקה"/ מרקולה ופירסל, "היפוגליקמיה"/ ל. באד, "אנטי -אייג'ינג"/ קרסו , "ממתק מן הטבע"/ לוטוויק, "סרטן- מניעה וטיפול" /מריי, בירדסל, פיזורנו,ריילי

ממתיקים טבעיים

קלוריים - פירות טריים ויבשים, דבש, סילאן, חרובים (לוודא שאין תוספות תרכיזים וסוכר)

ללא קלוריות- סטיביה (השימוש בעלים זול, ואם רוצים אפשר במחיר יקר יותר לרכוש בנוזל וטבליות כמו סוכרזית), קינמון, שוש (ליקוריץ)

ממתיקים מעובדים

קלוריים- בינוניים (מעלים רמת סוכר בדם אך לא בצורה חדה): לתת גריסים (סיבים), סירופ אורז חום. רעים (ערך גליקמי גבוה ביותר):  כמעט כל הסוכרים אלכוהוליים (למעט קסיליטול שיש בו אף השפעות חיוביות כמו הגנה מעששת)

ללא קלוריות- כל הממתיקים מלאכותיים שעדיף להימנע מהם לחלוטין. רובם התגלו תוך כדי מחקר על חומרים כימיים חזקים כמו קוטלי חרקים, נפט ועוד. רעילותם הוכחה ואף ה-FDA מחייב פרסום של כמות מותרת לצרכן.

אז מה עושים?!

נכנסים לתהליך גמילה מסוכר:

 הרעיון הוא לשבור את מעגל ההתמכרות לסוכר על ידי צריכה מופחתת ומודעת של הסוכר, שכן לפעמים אנחנו גם לא מודעים שאנו מכניסים אותו לפה.

לשם יציאה מהבורות הקריטית לגבי מה נכנס לפינו, עלינו במינימום לקרוא את תוויות המזון, ולהקפיד ששלושת הרכיבים הראשונים בכל מוצר, שהם בעלי האחוז הגבוה ביותר באותו מוצר (מבחינת הרכבם) יהיו בריאים , כלומר- מעובדים כמה שפחות כמו דגנים מלאים במקום לבנים וללא סוכר ו/או תחליפיו המזיקים. בשאר המרכיבים להיות מודעים ולבחור אם המוצר מספיק טוב על פי הידע וההיגיון הבריא.

 בתהליך גמילה מסוכר מעובד יש להבין כי אנחנו רגילים גם במוח וגם בטעם לכמות גדולה מאד של סוכר, אך החדשות הטובות הן שניתן לאמן את פטמיות הטעם שעל הלשון לצריכה מינימאלית של סוכר.

צריכה נבונה של סוכר: העדפה של פירות וצמחי מרפא והפחתה עד 0 של פחמימות ריקות. העדפה של דגנים מלאים וסיבים. לוותר על קונספט הקינוח- שמייצר עומס סוכר בעיקר לאחר ארוחה, משום שמנת פרי למשל נחשבת כארוחת ביניים בפני עצמה.

 כאשר נתחיל לבחור מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה יותר לגוף, ונוריד באופן משמעותי את צריכת הסוכר המעובד, נביא לכך  שהחשק הפראי למתוק יירד ואז אנו נוכל לשלוט היטב באוכל במקום שהוא ישלוט בנו, בשל רכבת הרים מטורפת של ניסיון לאזן את רמות הסוכר בגוף. אז כל ביס בפרי יהיה מתוק באמת, ללא שום אשמה ועם הרבה כיף.

 

 

להדרכות נוספות בחינם ולהורדות מעניינות- היכנסו לאתר : www.coachlia.co.il
אודות המחברת: ליה שניידר לוי , מנהלת אשת חיל- אימוני כושר ותזונה, חוגים, סדנאות ואימונים באופן פרטני ובקבוצות. מדריכה מוסמכת לפילטיס, מחול אירובי, חדר כושר. בעלת ניסיון בהדרכת אוכלוסיות מיוחדות כגון נשים בהריון ואחרי לידה, מבוגרים, בעלי קושי תנועתי.  ותק של של 13 שנות הדרכה. מוסמכת Coaching בהתמחות תזונה, ירידה במשקל ואורח חיים בריא. בנוסף- מורה לאמנויות, בהתמחות לקולנוע. עורכת סרטים אישיים.   

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב