דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מושגים מעולם המיחשוב 

מאת    [ 04/07/2007 ]

מילים במאמר: 761   [ נצפה 4010 פעמים ]

ASCII

ASCII (ראשי תיבות של American Standard Code for Information Interchange) הוא קוד לייצוגם של תווים (ספרות, אותיות האלפבית, סימני פיסוק ועוד) בזיכרון ובקובצי מחשב.
קוד זה משמש להצגת אותיות האלפבית הלטיני הפשוט, ללא אקצנטים. הוא קידוד תווים של 7 סיביות המכיל 128 תווים, ביניהם 32 תווי בקרה, 52 אותיות, 10 ספרות וסימנים מיוחדים כגון סימני פיסוק, רווח, Enter.
הקוד אינו כולל אותיות עבריות. בעבר הותאם הקוד לעברית (קוד ישן) - 27 תווים (כולל אותיות סופיות) תפסו את מקום האותיות הלטיניות הקטנות. גם שפות אחרות הותאמו אליו, למשל עבור גרמנית ויתרו על כמה תווים לטובת יצירת אותיות לטיניות עם סימנים.
כיום, תקני ISO מרחיבים תקן זה (בצורתו הבסיסית האמריקאית - לא בצורתו הגרמנית או העברית, למשל), ו-Latin-1, התקן הבסיסי לאנגלית, כולל אותיות לטיניות עם אקצנטים. ISO-8859-8 הוא התקן לעברית המשמש ברוב מערכות המחשב הקיימות.
בעתיד ישלוט יוניקוד כנראה - הוא כולל אוסף רחב בהרבה של סימנים, ומאפשר שפות אחדות על דף אחד. למרות שיש תוכנות שלא עובדות טוב עם תו שתופס 2 בתים, ישנם תקנים כגון UTF-8 המאפשרות לתווי ה-ASCII לעבור ללא שינוי.
קוד נוסף, למטרה דומה, הוא קוד EBCDIC שפיתחה חברת IBM ?(ASCII הרבה יותר נפוץ כיום, והוא תקן בינלאומי
תווי ASCII.




Chipset:
כל לוח אם מבוסס על ערכת שבבים (Chipset) שאחראית על הגישור בין הרכיבים השונים המרכיבים את המחשב., ערכת שבבים היא קבוצה של מעגלים משולבים (שבבים) אשר מתוכננים לעבוד ביחד, ובדרך כלל מסומנים כמוצר אחד.בתחום המחשבים האישיים, המושג ערכת שבבים מתייחס לרוב לשבבים מיוחדים המיועדים ללוחות אם או לכרטיסי הרחבה. היצרן של ערכות השבבים אלו יכול להיות יצרן עצמאי שאינו קשור ליצרן של לוח האם. בנוסף, ערכות שבבים אלו תומכת לרוב במעבדים שונים (כגון AMD ואינטל).
bus:
מסלול משותף להזרמת אותו חשמליים בין רכיבים שונים על לוח המחשב וכרטיסי ההרחבה האמורים להתקשר בניהם, האפיק (bus) בPCMCIA הוא בעל רוחב של 16 ביט. CardBus היא גרסה של 32 סיביות, הרצה במהירות של 33 מגה?הרץ, על אותם גדלים פיזיים סטנדרטיים. CardBus מכיל גם יכולת שליטה על האפיק, אשר מאפשר לבקר האפיק "לדבר" עם ההתקנים האחרים על האפיק ללא צורך לעבור דרך המעבד. דבר זה מאפשר העברה מהירה של מידע.
כיוון שCardBus הוא בעל 32-ביט, ותומך בשליטה על האפיק, הוא הופך דומה בצורה מספיקה לPCI, כך ששבבים ומערכות שבבים יכולים להיות מותאמים הן לPCI והן לCardBus, למשל אלה אשר תומכים בWi-Fi.

Front Side Bus - FSB :
אפיק תעבורה קדמי :
הכוונה היא לערוץ העברת הנתונים בין הזיכרון ושאר ההתקנים המותקנים על המחשב לבין המעבד
כמו כן נקרא גם BUS SPEED או FSB בקיצור, ככל שמהירות זו גבוהה יותר כך ביצועי במחשב יהיו טובים יותר .מהירות המעבד מול הזיכרון .
אפיק תעבורה אחורי BSB לכיוון הזיכרון

System clock :ממוצע

In computers, sequence is everything. The system clock synchronizes the tasks in a computer, like loading data before manipulating it, etc. The system clock is a circuit that emits a continuous stream of precise high and low pulses that are all exactly the same length. One clock cycle is the time that passes from the start of one high pulse, until the start of the next. If several events are supposed to happen in one clock cycle, the cycle is subdivided by inserting a circuit with a known delay in it, thus providing more highs and more lows.






Interleaving :

ה-Interleaving הוא מנגנון לשיפור התפקוד תחת שגיאות ע"י חלוקה של המידע לחלקים ושידורו עם מרווחים קבועים,בצד המקלט חלקי המידע מאוחים מחדש לצורת המידע המקורי , היתרון בהפרדה זו הוא הקטנת הפגיעות הוא הקטנת הפגיעות של המידע לפרץ השגיאות מאחר שפחות ביטים מיחידת מידע אחת יכולים להיפגע .
מנגנון ה- Interleaving הוא מנגנון יעיל לפתרון בעיית פרץ השגיאות שיכול לגרום לפגיעה חמורה בנתונים , לעומת זאת לאחר ה- ה-Interleaving יכולים עדיין להיות תאים המכילים שגיאות בגלל פרצי שגיאות שפוגעים בתאים לאחר ה-Interleaving .
פתרון לבעייה זו יכול להיות השימוש במנגנון גילוי שגיאות יעיל בצד המקלט שיגלה שגיאות כפולות , אולם במציאות קשה לגלות אילו ביטים מכילים שגיאות .
בעייה נוספת בשיטה זו היא כיצד בוחרים את דרגת ה-Interleaving

CMOS :

CMOS = Complimentary Metal Oxide Semiconductor.
זהו סוג של טרנזיסטור המורכב למעשה מ2 טרנזיסטורים המשלימים זה את זה: NMOS וPMOS המבוססים על מצע מטענים חשמליים חיוביים (PMOS) ושליליים (NMOS). תכונת הPMOS המיוחדת היא המהפך. באופן כללי, עבור מתח נמוך במבוא הטרנזיסטור יתקבל מתח גבוה במוצאו ולהיפך. ערכי הסף הקובעים מהו מתח נמוך ומהו גבוה הינם תלויי טרנזיסטור כלומר עבור כל טרנזיסטור יש ערכים שונים. ערכים אלה תלויים ברוחב תעלת המטענים ובמצע הטרנזיסטור. השימוש בCMOSים נפוץ ביותר בעולם הדיגיטלי בשל מהירותו. מאחר והCMOS מורכב מNMOS וPMOS יש להסתכל על הCMOS כטרנזיסטור בעל 2 ענפים כאשר הענף של הPMOSים הינו PULL UP והNMOS הינו PULL DOWN בשל התכונות המאפיינות כ"א מהם
מימוש מהפך, שער NOT, בטכנלוגיית CMOS

אודות הכותב:
מאת דהן איתן- בעלים "איתן שירותי מחשוב"
הכותב הוא מהנדס רשתות מיקרוסופט MCSE
וטכנאי מחשבים מוסמך
בעל 12 שנות ותק בתיקון ותחזוקת מחשבים.

טכנאי מחשבים



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב