טיפים לבחירת הפסטה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

טיפים לבחירת הפסטה 

מאת    [ 25/12/2010 ]
מילים במאמר: 881   [ נצפה 4510 פעמים ]

 
 

 

 

 

 

                                                 טיפים לזיהוי פסטה איכותית

פסטה מחולקת לשתי קטגוריות : פסטה יבשה ופסטה טרייה.

לא רבים יודעים איך מזהים בעצם את הפסטה היבשה האיכותית יותר.

אז הנה 11 טיפים שיעזרו לכם לבחור את הפסטה שתיתן את התוצאה הכי איכותית בבישול.

  • דבר ראשון יש לקרוא את הרכיבים על התווית,פסטה יבשה איכותית מיוצרת מ 100% חיטת דורום, שנטחן לקמח הנקרא סמולינה. זהו קמח שבו גרעיני החיטה גרוסה לחלקיקים גדולים יותר מאשר קמח רגיל, מה שנותן לפסטה מרקם קשה יותר, "אל דנטה"-על השן .פסטה שאין בה קמח סמולינה מחיטת דורום, או שיש בה עוד סוג קמח (מעורבב)אינה ראויה להיקרא פסטה.
  • צבע הפסטה צהוב מידי(הכוונה לפסטה ללא ביצים)- אומר שהפסטה יוצרה ויובשה בטמפרטורה גבוהה מידי, ובעצם נשרפה, ורוב ערכיה התזונתיים פגים בחום, צבע בהיר מצביע על איכות המוצר,ואף גם ניתן להריח את ריח הבצק כשפותחים את האריזה- יתרונות של פסטה טרייה ויבשה במוצר אחד.
  • בועות אויר בפסטה מראים על פסטה באיכות ירודה.צבע הפסטה צריך להיות אחיד,ללא חלקים שרופים יותר או פחות.
  • נקודות שחורות בבצק מראים על חיטה (חומר גלם) באיכות נמוכה.
  • מוצר חזק, לא נמעך ולא נשבר בקלות באריזה מראה על פסטה איכותית בדרך כלל ייבוש איטי

-          פסטה ביבוש איטי הנה פסטה שלאחר ייצורה הוכנסה לתנור למשך כ24 שעות ובטמפרטורה נמוכה- ותהליך זה נותן את הצבע הבהיר והחוזק לפסטה בכל תהליך בישולה.

  • ייצור דרך ראשי ברונזה-רואים בעין שהפסטה מחוספסת יוצר מוצר מחוספס מכל כיווניו - הרוטב נשאר על הפסטה ולא נשאר בסיר.פסטה חלקה הרוטב לא ייאחז בצורה טובה

 

  • קצף לבן בצורה חריגה הצף על המים בזמן בישול- אומר שהגלוטן ברמה ירודה, ולא מחזיק את העמילן שבפסטה.
  • פסטה איכותית אינה מתפרקת בתהליך הבישול ושומרת על צורתה.
  • הומוגניות בבישול- חלק מתבשל יותר מדי וחלק נשאר קשה, מראה על איכות גלוטן ירודה.
  • דביקות-(גוש של בצק בסוף הבישול...) בד"כ מראה על פסטה שערבבו אותה עם קמח רגיל.
  • לאחר הבישול כשהפסטה בסיר ללא מים יש לראות שהיא לא מתנפחת, או משנה צורתה , מה שמראה על חומרי גלם באיכות ירודה .

כל זאת נותן את הטעם המשובח ביותר!

                      

 

 

פסטה איכותית הנמצאת בארץ ועונה על כל הקריטריונים הנ"ל הינה פסטה - טראלורוTARALL'ORO  , מגיעה לארץ במגוון צורות ואפילו טעמים, זוהי פסטה שתיתן את התוצאות הטובות ביותר בכל ארוחה.

למתכונים עם פסטה טאראלורו לחץ כאן.

 

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב