דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


משקאות קפה קלאסיים 

מאת    [ 20/12/2010 ]

מילים במאמר: 482   [ נצפה 2366 פעמים ]

 

אספרסו Espresso- מהווה את הבסיס לרוב משקאות הקפה.

מקור המילה אספרסו הוא מהמילה האיטלקית אקספרס מאחר ואת האספרסו מגישים חם, מיד לאחר הכנתו.

המים החמים נדחסים לכוס חמה במשך כ- 25 שניות דרך קפה טחון דק ומעליהם נוצרת שכבה  ה"קרמה" (Crema).

לאספרסו  כמה גרסאות:

אספרסו ריסטרטו Ristretto)) - אספרסו קצר (7 גרם קפה ב 30 מ"ל מים).

אספרסו  לונגו (lungo) - אספרסו ארוך (7 גרם קפה ב 45 מ"ל מים).

אספרסו דופיו (doppio) - אספרסו  כפול (14 גרם קפה ב 60 מ"ל מים).

מגישים בכוס אספרסו (70 מל' בקירוב), שחוממה היטב.

לשדרוג ניתן להגיש לצד האספרסו כוס קטנה של מי סודה עם פלח לימון.

במכונת הקפה של יורה ישנה תכנית מיוחדת לכל אחת מהגרסאות של האספרסו ודי בלחיצת כפתור כדי לקבל את סוג האספרסו הרצוי.

קפוצינו Cappuccino

מנת קפה המכוסה ומוגנת בכיסוי  קטיפתי של חלב וקצף.

משמעות השם כנראה מהמראה של קצף החלב המכסה את הקפה, בדומה לברדס (קפוצ'יו- cappuccio), שכיסה את ראשיהם של הנזירים באיטליה.

מכינים קצף חלב וחלב ביחס של 2/3 מגובה הספל ועליהם שופכים מנת אספרסו חמה.

מכיוון שהחלב הינו כבד יותר (במשקל סגולי), החלב ישקע מטה והקפה יצוף מעליו, ויווצר המראה האופייני של 3 השכבות.

היחס בהכנה  - 1/3 כוס אספרסו, 1/3 כוס חלב חם ו1/3 קצף חלב

מגישים בספל (140 מל' בקירוב)

לשדרוג ניתן לפזר מעט אבקת קקאו על קצף החלב.

לאטה מאקיטו Latte macchiato

אספרסו עם חלב חם וקצף חלב.

חלב חם מעליו קצף חלב ועליהם שופכים את מנת האספרסו החמה.

מתקבל משקה בעל שלוש שכבות - חלב, אספרסו וקצף חלב.

היחס בהכנה הוא 2/3 חלב וקצף חלב ו-1/3 ומנת אספרסו אספרסו 45 מל'

מגישים בכוס זכוכית נמוכה.

לשדרוג ניתן להוסיף מעט סירופ שוקולד או בייליס.

קפה לאטה  Caffè Latte

אספרסו בתוספת חלב חם. למעשה זוהי הגרסה האיטלקית לקפה עם חלב.

קפה לאטה הוא, בדרך כלל קפה חלש יחסית עם מעט קצף.

מכינים 3/4 כוס חלב חם ומוסיפים מנת אספרסו (45 מ"ל) .

מוגש בכוס גדולה יותר מכוס קפוצ'ינו (160 מ"ל).

לשדרוג ניתן להוסיף מעט אבקת קקאו מעל הקצף.

מקיאטו Macchiato  

אספרסו עם נגיעה (הכתמה) של חלב מוקצף. במבט ראשון נראה דומה לקפוצ'ינו קטן, אך במקיאטו הטעם והארומה של הקפה חזקים הרבה יותר.

מכינים מנת אספרסו (45 מ"ל)  ועליה מטפטפים כפית קצף חלב חם.

מוגש בכוס קטנה (70 מ"ל).

לשדרוג ניתן לפזר מעט אבקת קקאו מעל הקצף.

אמריקנו Americano 

מנת אספרסו בתוספת מים חמים.

משמעותו קפה אמריקאי. מקור השם כנראה, כינוי לקפה ששתו החיילים האמריקאים ששרתו באירופה בתקופת מלה"ע השניה. החיילים אמריקאים, נהגו להוסיף מים חמים לתוך האספרסו, שהיה חזק מדי עבורם.

מגישים בספל גדול.

במכונות הקפה האוטומטית של JURA ניתן לכוון את כמות המים ודרגת החוזק של הקפה כדי להכין מגוון של משקאות קפה בקלי-קלות.

חברת י. פפר בע"מ הינה הנציגה הרשמית והבלעדית של חברת JURA השוויצרית בישראל, והיא משווקת את מכונות הקפה היוקרתיות מסדרת IMPRESSA ומסדרת ENA באופן ישיר וכן באמצעות משווקים מורשים.


יורה ישראל י. פפר בע"מ. 03-5335038
סמטת מעלה החומה 9,
אזור התעשיה החדש אור יהודה, 60370




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב