את זה אנחנו יודעים מזמן אבל בכל זאת -
*השם סופגניה (מהשורש ספג )היא סופגת כמויות גדולות של שמן .
*.בסופגניה מסחרית יש להניח שהשמן חומם פעמים רבות יותר, ולכן כמות הרדיקלים החופשיים ?פרודקסים הפוגעים בתאי הגוף, ובמטען הגנטי גבוהה מאוד .
*ככל שהסופגניה קטנה יותר שטח הפנים גדול יותר והיא סופחת יותר שמן .
*הסופגניה עשויה מקמח לבן וכמות גבוהה של שומן ועלולה לגרום לאי נוחות במערכת העיכול ?צרבת , עיכול וכדומה .
* ומה עם הדיאטה ?ערכה הקלורי של סופגניה נע בין 450-700 קלוריות (10-17 פרוסות לחם קל ).
אז בכל זאת איך נחגוג את החג עם סופגניות וגם להנות ?
*ניתן להוסיף לשמן גזר (מכיל נוגדי חמצון , מוריד את נקודת הרתיחה. )
*להתחיל בטיגון רק לאחר שהשמן רותח .(ספיגת השמן תקטן )
*רצוי להימנע משמוש חוזר בשמן .
*בטיגון עמוק רצוי להשתמש בשמן קנולה . (שמן זית נקודת רתיחתו נמוכה והתחמצנותו מהירה )
*אפשר השנה לנסות לאפות הלביבות -יכול להיות טעים אפילו. .
*הוספת חלבון ללביבות ?גבינה ,ביצה, יוגורט , מקטינה את ספיגת השומן .
*הוספת ירק מגורד ללביבה כמו קישוא גזר בטטה ,תגדיל את כמות הסיבים בלביבה ותסייע בעיכול .
*וכמובן , לאחר הטיגון להניח הסופגניות על נייר סופג . (כמובן הספיגה חלקית, הסופגניה לא הופכת דלת שומן ).
*ומה עם הנשמה ?בדיאטה חכמה יש גם נשמה , וגם פה נכון הכלל -הכל עניין של מינון ...... .
והעיקר ?
שיהיה בתאבון ,
חג אורים שמח
ריטה שאוליאן , דיאטנית קלינית . שלוב של רפואה קובנציונאלית ומשלימה .יעוץ קליני לטפול במחלות . יעוץ לירידה במשקל . דיקור , תוספי תזונה וצמחי מרפא . הנחיית סדנאות לירידה במשקל . הרצאות בנושאי תזונה .