ם אתה שוקל להפוך לברמן, הן במשרה מלאה והן במשרה חלקית, כדאי לך לדעת כי יש לך הרבה מה ללמוד לפני שאתה נכנס לתוך העולם הזה. בעוד בברים ומסעדות רבות או יהיה "שליפים" שיעמדו לרשותך כאשר אתה לא בטוח לגבי איך להכין משקה ספציפי, או כאשר אתה מכין משקה לראשונה, הבוס שלך ודאי יצפה ממך לשנן משקאות רבים בתוך זמן קצר וגם להכיר את המשקאות הבסיסיים.
אם מישהו יבקש ממך להכין מרגריטה או וודקה רד-בול, זה יהיה מאד חבל אם לא תדע את המרכיבים או המינונים הנכונים.
בנוסף, עליך לדעת לשמור על סביבה סטרילית, לעמוד בדרישות היגיינה אישית, לשרת לקוחות בצורה טובה ועוד..
אנשים רבים חושבים כי ללמוד להיות ברמן זה דבר פשוט כמו ללמוד כיצד לערבב כמה משקאות – שאין מה לדעת, רק איך לשפוך מבקבוק לתוך כוס עם קרח כאשר מישהו מזמין ג'ק וקולה.
בראש ובראשונה,בשביל להיות ברמן תצטרך להיות אדם חברתי מטבעך, או להיות ממש טוב בלזייף את זה. אתה תצטרך לדבר עם אנשים כל הלילה, ואתה צריך להנות כל הזמן (או לפחות להיראות כאילו אתה נהנה). אם תראה מתוסכל, עצבני או שייקח לך יותר מדי זמן להכין משקה הלקוח עלול להחשיב את זה כשירות לקוחות גרוע, מה שיפגע במוניטין של מקום העבודה שלך וגם בטיפים שלך.
תצטרך גם להיות בטוח שאתה יכול לעשות את העבודה.
ייתכן שכל הלילה אתה תצטרך להרים בקבוקי זכוכית חלקלקים, חלק מהמקומות אפילו יצפו ממך לבצע פליירינג(להטוטים).
בנוסף, אתה תצטרך להכיר את המשקאות שאתה מוזג- בירות, יינות, וויסקי ולמעשה, כמעט כל משקה שיש בבר.
לפעמים אתה תצטרך למזוג משקה בהתבסס על תיאורים ציוריים של אנשים, כגון: "אני רוצה משהו חזק שיחליק בגרון" או "אני רוצה בירה קלילה בלי יותר מדי גזים".
עם הפופולריות העולה של בארים ומועדונים כדרך להירגע אחרי יום קשה או שבוע, בתי ספר לברמנים המציעים קורס ברמנים הפכו פופולריים יותר ויותר ובחלק ממקומות הבילוי קורס ברמנים הינה דרישה אלמנטרית מברמנים עתידיים.
הסביבה של ברים ומועדונים מלאה באנשים, לכן אימון ברמנים הפכה למשימה קשה, כאשר ברמנים רבים שאינם מאומנים דיים, מוצאים את עצמם בלי מקום עבודה.
בקורס ברמנים טוב, תזכה ללמוד את כל הדקויות שהופכות ברמן למקצוען. תלמד איך מערבבים את כל המשקאות הפופולריים ביותר, כמו גם את הדרכים הנכונות המשמשות למזיגת בירה מברז או למזיגת יין מבקבוק. (תאמינו או לא, יש דרכים נכונות לעשות את שניהם…),
כאשר אתה בקורס ברמנים אתה חופשי ללמוד בקצב שאינו קדחתני ויסייע להבטיח שאתה זוכר את מה שעשית.
זהו למעשה האחד הייתרונות המרכזיים של קורס ברמנים, הוא מאפשר לך לרכוש נסיון תיאורטי, שיהיה לך קשה לרכוש בסביבה לוחצת של מקום העבודה החדש שלך.
קורס ברמנים טוב יהיה מתוכנן להיראות כמו בר, שם תלמד להתמודד עם סביבת העבודה החדשה שלך ועם המטלות שאתה צריך לבצע.
קורסי ברמנים רבים מציעים גם שירותי השמה לאחר סיום הלימודים בהם תוכל להשתמש על מנת למצוא עבודה.
לסיום, כמו שאתה רואה, להיות ברמן זה לא כזה דבר פשוט ונדרשים כישורים ובטחון גבוה על מנת להצליח במקצוע הזה.ברגע שיהיו לך הלימודים, יהיו לך את הכישורים, ביטחון וידע הנדרשים כדי להצליח בתפקיד התובעני הזה.
מיכאל וקנין הוא מדריך בקורס ברמנים כבר 3 שנים, למיכאל נסיון רב בתור ברמן ובתור מורה, הוא מתפקד גם בתור רכז הקורסים בבית ספר לברמנים בו הוא מלמד.