דיאטה עם טונה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

דיאטה עם טונה 

מאת    [ 21/10/2010 ]
מילים במאמר: 1075   [ נצפה 2775 פעמים ]

 
 

טונה זה בריאות    
 

בשנים האחרונות גוברת בעולם המגמה לאכילת מזון בריאות. חברת סטארקיסט שמה לעצמה דגש לפעול לקידום מגמה זו. ידוע והוכח מדעית כי דגים בכלל וטונה בפרט הינם בעלי ערכים בריאותיים חשובים. טונה סטארקיסט בקופסת שימורים אינה מכילה חומרים משמרים ! השימור מתבצע באמצעות תהליך עיקור בחום, שאינו פוגע בערכים התזונתיים.

כמה נתונים חשובים אודות הטונה הבהירה (SKIPJACK) :

הטונה הינה מקור מצויין לרכיבים החשובים לגדילה והתפתחות כגון: חלבון איכותי, ויטמין B12, סלניום (אנטיאוקסידנט), ברזל ואבץ. הטונה הינה מזון עשיר בחלבון (27%) בעל ערך תזונתי גבוה כדוגמת חלב, בשר עוף ובקר, אך יחד עם זאת, קלה לעיכול.

    • טונה משומרת בשמן מכילה 10% שומן שרובו צמחי, אך גם שמנים מסוג אומגה 3 (EPA+DHA) )
    שומן בריאותי אשר תועלתו הבריאותית נקשרת להפחתת סיכון למחלות לב וכלי דם. אצל ילדים נקשרת אומגה 3 אף לשיפור יכולות למידה, ותתכן אף השפעה בילדים עם בעיות קשב וריכוז.

    • טונה משומרת במים היא בעלת אחוזי שומן נמוכים במיוחד (1% שומן),
    אך מכילה אותה כמות של שומן בריאותי – אומגה 3

הנה כמה מתכוני טונה בריאים וקלים להכנה

אנטיפסטי של בטטות קלויות, עגבניות וטונה פיקנטית

המתכון באדיבות ביה"ס הגבוה לקולינאריה "בישולים"
החומרים:
סלט ירוק עם טונה בשמן זית וסלק טרי  לקוח מאתר מתכוני טונה

4 יח' בטטות קטנות

קופסת טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי

קופסת עגבניות קלופות (איטליה) - 400 גרם כולל נוזלים  240 גרם נטו.

4 כפות שמן זית

1 בצל בינוני

4 שיני שום

10 עגבניות שרי

1 ענף טימין

2 שיני שום קלופות וכתושות

4 ענפי בזיליקום

לרוטב:

1 כף חומץ בלסמי

3 כפות שמן זית

 

 

1.      מקלפים את הבטטות, פורסים לפרוסות בעובי ס"מ אחד, מסדרים בתבנית על נייר אפייה ומפזרים מעט שמן זית, צולים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד שהן מתרככות. מצננים.

2.      מכינים את רוטב העגבניות: קוצצים את בצלצלי השאלוט, בסיר קטן מניחים כף שמן הזית  ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים, מוסיפים את שיני השום כתושות ומוסיפים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין והצ'ילי כשהוא טחון, המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים.

3.      פורסים את עגבניות השרי לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על נייר אפייה, ממליחים ומפזרים מעט טימין, צולים בחום 180 מעלות כ 10 דקות, מוציאים מן התנור ומצננים.

4.      לפני ההגשה, מורחים על כל פרוסת בטטה כף מרוטב העגבניות ומסדרים מעל טונה, פרוסות מוצרלה ופרוסות עגבנייה צלויות. מעטרים בבזיליקום טרי ומגישים.

5.      מגישים עם מעט ויניגרט בלסמי שבור: מערבבים את החומץ, המלח והפלפל ומוסיפים את השמן. מערבבים קלות ומניחים על הצלחת.

 

 

1 קופסא  טונה בשמן זית, מסוננת  

5-6 עלי חסה טרייה שטופים ומיובשים

½ כוס עלי בזיליקום טריים

1 צרור קטן של אורוגולה טרייה שטופה

1 סלק טרי קלוף פרוס דק דק (אפשר לעשות ממנו קילופים עם קולפן)

½ כוס קינואה שבושלה בהרבה  מים כמו פסטה

רוטב וינגרט חרדל

 

לרוטב וינגרט חרדל

·         2 כפות חרדל דיג'ון חלק

·         5 כפות מיץ לימון טרי

·         10 כפות שמן זית

·         2 כפות דבש

·         מלח,פלפל שחור גרוס

·         לערבב יחד בקערת עירבוב את הכל מלבד השמן

·         להוסיף את השמן בזילוף תוך כדי עירבוב ולטעום

·         (ניתן לשמור במקרר כ שבועיים)

 

אופן ההכנה

להניח בקערת עירבוב את כל המרכיבים מלבד הטונה והרוטב

לערבב יחד בעדינות

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב