דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מהו משחק התפקידים ומדוע הוא גורם למגוון עצום של בעיות בחייכם האישיים? 

מאת    [ 21/10/2010 ]

מילים במאמר: 672   [ נצפה 1955 פעמים ]

מהו משחק התפקידים ומדוע הוא גורם למגוון עצום של בעיות בחייכם האישיים? / מאת יואב ברנזון

 

 

משחק התפקידים

 

משחק התפקידים הוא משחק שמרבית האנשים על פני כדור הארץ נשאבים אליו שלא מדעת. הם כל כך ספוגים בו ומאמינים בו - שהם אינם שואלים את עצמם האם הוא אמיתי, האם הוא נכון ומתאים, האם ניתן לשחק אותו והאם ניתן לנצח בו ולהצליח בו?

 

משחק התפקידים הוא במהותו מאוד פשוט: מרבית בני האדם משתדלים ואף מתאמצים מאוד להכניס את עצמם לתפקידים שונים המצופים מהם. למשל, להיות הילד הכי טוב של ההורים. או למשל להיות האימא הכי טובה בעולם. או למשל, להיות החבר הכי מדהים בעולם. 

 

 

 

המשחק הוא זיוף

 

אלא שכל משחק התפקידים הוא שקר אחד גדול שלא מדברים עליו. כל ההגדרות של משחק התפקידים הן זיוף אדיר. למעשה, אין דבר כזה "האימא הכי טובה בעולם" או "החברה הכי מדהימה בעולם". לכן גם, הסיכוי להצליח במשחק התפקידים ובאמת למלא את התפקיד המצופה - הוא חסר סיכוי מלכתחילה.

וכך יוצא, שאנשים שמאמינים בכל ליבם בפיקציה של משחק התפקידים מנסים במשך שנים, לעיתים כל חייהם, להיכנס למשחק, לגלם את התפקיד המצופה מהם, להיות הכי טובים שרק ניתן, ולעשות הכל כדי להוכיח שהם "טובים" בעודם מתקשים להבין מדוע אחרי כל המאמץ וההשקעה זה עדיין כל כך קשה, בלתי אפשרי ומתסכל. ובכל זאת, רובם נוטים להאמין שהאשם נמצא בהם ושמשהו בהם פגום מיסודו במקום להבין שהמשחק עצמו הוא הבעיה, הוא הפגם.

   

 

תסכול מתמיד בגלל חוסר האפשרות לנצח במשחק

 

הטרגדיה העצובה היא שכל ניסיון להצליח במשחק התפקידים הוא פשוט בלתי אפשרי. אפילו אם הוא היה אפשרי, ההצלחה היא זמנית ביותר. זו בדיוק הסיבה מדוע הניסיון להצליח במשחק התפקידים מוביל בהכרח לסבל, תסכול, חוסר אונים, חולשה, מסכנות וכעסים. הכל מסיבה פשוטה: המשחק הוא שקרי, היכולת לנצח במשחק היא בלתי אפשרית והניסיון לרצות אחרים מוביל תמיד לתוצאה ההפוכה.

 

ככל שתנסו להתאים את עצמכם לתפקידים שאתם מאמינים שמצופים מכם - כך תתרחקו מעצמכם, תהיו מה שאתם לא, תחלישו את עצמכם מאוד ותהפכו לקריקטורה אומללה של עצמכם.

 

  

  

מה קורה מחוץ למשחק?

 

לכן, אל תשאלו את עצמכם איך אני יכול למלא את תפקידי בחיים בצורה הכי טובה, אלא תשאלו את עצמכם איך אני יכול למלא את תפקידי בחיים בצורה הכי טובה, בשבילי.

 

צאו מהמשחק ותגלו עולם חדש. מחוץ למשחק התפקידים תפגשו את עצמכם, את האני האמיתי שלכם. שם תהיו משוחררים להיות עצכמם - לטוב ולרע. שם תוכלו לחיות בשלמות ולא בתסכול. לעשות מה שטוב לכם ומתחבר לכם. שם תגלו שאתם החברים הכי טובים, הילדים הכי מקסימים, ההורים הכי מוצלחים - בדרך שלכם, בדרך היחידה האפשרית והאמיתית עבורכם.

 

 

וטיפ לסיום: אל תקנו פנטזיות שקריות, כי זהו מתכון בטוח לתסכול נצחי שילווה אותכם כל חייכם.

 

יואב ברנזון הוא מטפל אישי, יועץ זוגי ומנטור עסקי. הוא עוסק ביעוץ זוגי ועסקי ב-20 השנים האחרונות. הוא פיתח את שיטת 4 הצעדים - שיטה ייחודית להצלחה מהירה ועמוקה בעסקים, בזוגיות ובכל יתר תחומי החיים. הוא כתב 12 ספרים בתחום האהבה העצמית והפיתוח העצמי - חלקם רבי מכר בארץ ובעולם. הוא פרסם למעלה מ-1,800 מאמרים בתחום הצמיחה האישית, הזוגיות, הפיתוח העסקי וההצלחה. הוא פיתח טכניקות ייחודיות המאפשרות לתכנת את תת-המודע מחדש. תכנות הוא תהליך מהיר המאפשר לנצל את היכולות התת-הכרתיות כדי להגיע במהירות להצלחה יוצאת דופן ולרכוש יתרון ניכר על פני אנשים "רגילים" שלא עברו תכנות.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב