דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


cucurbita maxima דלעת 

מאת    [ 05/10/2010 ]

מילים במאמר: 471   [ נצפה 3604 פעמים ]

Kabocha , buttercup , Pumpkins ,???

צמח חד שנתי שמקורו באמריקה הדרומית, אחד מלפחות 5 סוגים שונים של הדלעת המתורבתת . הסוגים האחרים הם-

spices -digitata* ficifolia* foetidissima* maxima* mixta* moschata* okeechobeensis* okeechobeensis* palmata* pepo

Banana squash - צורה מוארכת, עם עור בהיר, כחול או ורוד כתום בשר כתום בהיר
Buttercup squash - אחד הזנים הנפוצים ביותר בצורת טורבן , במשקל של 3-5 ק"ג, כבד בדרך כלל עם בשר כתום צהוב צפוף
Jarrahdale pumpkin - עור אפור. מתוק בשר
Kabocha - זן יפני
Lakota squash - זן אמריקאי
Arikara squash - זן אמריקאי. משקל הפרי חמישה ק"ג. צורתו של הפרי עגולה , בצבע כתום מנומר בירוק. בעלת איכויות לאכילה ולקישוט .
Hubbard squash & Golden Hubbard squash & Blue Hubbard - בעלת צורה של טיפה ובעלת בשר כתום ועור גס
Candy Roaster - די משתנה בגודל בינוני, צורה (עגול , דמעה , גלילי, וכו ), צבע (שזוף , ורוד, ירוק, כחול, אפור, כתום ) , רוב הבשר כתום עדין עם מרקם . סוג זה פופולרי,

בעל קנוקנות מסתעפות, עלים מפורצים לאונות מעוגלות, פרחים חד מיניים בצורת פעמון, גבעול חלק וצבע פרי מכחיל. גודל הזרעים 15-12 מ"מ. דלעת השדה מקורה במקסיקו, פריה כתום, אונות עליה מחדדות, עוקץ הפרי והפרחים מזוות, הפרחים צהובים הגבעול שעיר, וגודל הזרעים - 25 מ"מ. פרי דלעת השדה יכול להגיע עד ל- 50 ק"ג. ברם, הטובים יותר למאכל, הם דוקא אלה ששוקלים בין 40-30 ק"ג. פרי הדלעת קרוב לצמחי הגן קישוא, מלפפון, מלון, אבטיח וקרא ונכללת בין גידולי מקשא. מונח זה נגזר מין הירק "קישוא", שהיה בעבר גידול חשוב משאר פירות הגן. פרי הדלעת- בשרה מוצק, עתיר סיבים, ויטמינים- במיוחד ויטמין א ו,סי- מינרלים- במיוחד אשלגן וסידן, ובעל ערך רב במטבח. את הפרי מאדים, מבשלים, אופים, משמרים בצורת קוביות, בסירופ סוכר ותוספת חומצת לימון, ממחים ומכינים פשטידות, עוגות ועוגיות.

זורעים את הדלעות הגדולות בסוף החורף-תחילת האביב, ואת הדלעות הקטנות ביוני . התזמון הזה מתאים למגדלים הצפון-אמריקאים, שחפצים בדלעות בשלות מאוחר, לקראת ירידי הדלעות הסתוויים הגדולים המלווים את חודש אוקטובר.

על דלורית : היא צמח ממשפחת הדלועיים המזכיר בצורתו אגרטל. טעמה של הדלורית מתוק ואגוזי, בדומה לבטטה או לדלעת. קליפתה צהובה ובשרה כתום. כשהדלורית בשלה, צבעה משתנה לכתום כהה וטעמה נעשה עשיר ומתוק יותר. הדלורית גדלה על מטפס. מקורה בצפון אמריקה. לרוב מקלפים את הקליפה ואת הזרעים לפני האכילה. אולם הזרעים אכילים לאחר אפייה או קלייה. תחילת הגידול המסחרי בישראל - בתחילת שנות ה-80 כמצע גידול לחרקים מועילים בהדברה ביולוגית למספר מכונים במדינה. לאחר מכן נכנס כגידול מסחרי למאכל אדם ונקרא בתחילה “מיני דלעת“ או “דילעית“. השם “דלורית“ נטבע על ידי שוקי בן פורת, יהושע שלמון ושמואל כץ


•  Order Cucurbitales
•  משפחה Cucurbitaceae
•  Genus Cucurbita איך מגדלים -
•  
• לשתול בקרקע עשירה , מנוקזת ושמש מלאה
• השקייה מרובה
• כיסוי גבעולי הצמח באדמה תגרום להשרשתם
• הגיזום הסרת קצוות הנצרים תעודד התפתחות לצדדים ולהתפתחות פרי רב
• לרסס

אריאל בנימין אתר גינת נוי http://www.ginatnoy.co.il>




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב