דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


משקאות חריפים - יינות 

מאת    [ 29/08/2010 ]

מילים במאמר: 546   [ נצפה 2595 פעמים ]

יינות – משקאות חריפים

 

משקאות חריפים בכלל וגם יינות בפרט נתפסים אצלנו הרבה פעמים כתרבות רעה. משקאות חריפים גורמים לאנשים להשתכר ולאבד את השליטה העצמית, ותופעה זו בעייתית במיוחד כשמופיעה אצל אנשים צעירים. יחד עם זאת, אם נתבונן בנושא זה של שתיית משקאות חריפים, נגלה שהבעיה איננה המשקאות החריפים, אלא אנשים ששותים לשוכרה.

עוד נטען כי משקאות חריפים גורמים לבעיות חריפות ביותר בכבד. לא נתווכח עם העובדה הזו, אך גם פה השאלה היא כמויות. מנגד ניתן גם לראות את ההשפעה החיובית של משקאות חריפים על גוף האדם, ועל כך נדבר במאמר זה.

 

קודם כל, חשוב שתכירו שביינות ישנם נוגדי חמצון המסייעים בשמירה על כלי הדם ועל הלב עצמו. מרבית נוגדי החמצון הללו נמצאים בקליפת הענבים, ולכן היין הבריא יותר הוא היין האדום משום שהייצור שלו מערב את קליפות הענבים. היין הלבן אינו מכיל קליפות במהלך ייצורו, ולכן אינו מכיל סגולות רפואיות שיפעלו על הלב ועל כלי הדם.

 

עובדה מעניינת נוספת היא שמחקרים גילו שיין מכיל מרכיבים המעכבים גידולים סרטניים ואף הורסים אותם. יתרה מזאת, היינות מסייעים לתרופות נגד סרטן להילחם במחלה, ויש להם השפעות כמו לחומרים כימותרפיים בהתייחס לתאים החולים.

מרכיבים הנמצאים ביינות אדומים נוגדים היווצרות של רדיקאלים חופשיים, והמשמעות היא הגנה טובה יותר על החניכיים, על המוח ועל הכליות. יתרה מזאת, מחקרים בריטיים טוענים שהתנזרות משתיית יינות במהלך ההיריון איננה נכונה וששתיית יינות אדומים בכמות מוגבלת יכולה דווקא להיטיב עם התינוק, במיוחד בהיבט של התנהגות רגועה יותר.

 

יינות מכילים חומרים מעכבי זקנה, ולכן הם יכולים לתרום לעיכוב תהליכי הזדקנות. אם נתייחס לנתון זה בצירוף של עיכוב תהליכים סרטניים ושמירה על כלי הדם, נקבל תמונה אופטימית ביותר: שותי היין חיים יותר שנים ונהנים מאיכות חיים גבוהה יותר בשל בריאותם החזקה יותר.

תשימו לב שבדרך כלל מקובל במיוחד לשתות יינות אדומים עם מאכלי בשר דשנים או עם גבינות שמנות מאוד. מאכלים אלו מתאפיינים בכך שמכילים כמות רבה של כולסטרול, ואילו היין האדום מוכר כמנטרל את הנזקים שנגרמים מכולסטרול. אנו רואים כאן התאמה בין יינות לבין מאכלים והתאמה זו היא מעבר להתחשבות בטעם אלא מתמקדת גם בטובתו ובבריאותו של גופנו.

 

כשאומרים לנו את המילה "משקאות חריפים" יכולות לעלות לנו בראש שתי תמונות שונות לחלוטין. האחת מתמקדת בבני נוער ששותים עד אובדן חושים וחושפים עצמם לסכנות. אלו הן כל אותן תמונות המוכרות לנו מפרסומות ותוכניות טלוויזיה. מצד שני, המילה "יינות" יכולה להעלות בדמיוננו תמונה של כוס אלגנטית המוחזקת על ידי אדם לבוש בטוקסידו יוקרתי. יינות הם מוצר שנימצא איתנו שנים רבות ויש לו לא מעט סגולות רפואיות, במיוחד כשמתייחסים ליין אדום. מה שקובע את הגבול בין השיק שביינות לבין תופעות נוראיות כמו אלכוהוליזם זה הכמויות. אפשר וצריך לצרוך יינות, אך בכמות מוגבלת.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב