טעימות יינות אלכסנדר
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

טעימות יינות אלכסנדר 

מאת    [ 21/08/2010 ]
מילים במאמר: 497   [ נצפה 1645 פעמים ]

 
 

טעימות יינות אלכסנדר מאת: אלון גונן
יולי 2010

ליזה סובניון בלאן 2008:
צבע היין בהיר וצלול כיאה לזן הסובניון, הריח והטעם צמודים אחד לשני והפה מקבל בדיוק את מה שהוא מריח. מיזוג הטעמים ביין טוב, היין מעט חומצי אך מאוזן וטוב. היין שהה רק בנירוסטה והוא קייצי מאוד ומתאים למאכלים קלים.

ליזה שרדונה 2008:
היין שהה שנה וחצי בחבית אולם יש הרגשה כי החבית לא השתלתה על הפרי שנבצר מוקדם. היין חד מאוד וטעמי פירות בוסריים שופעים ממנו, טעמי אננס מתגלים לאחר כמה דקות פתיחה בכוס. שרדונה אלכסנדר שונה בנוף השרדונה הישראלי צריך להתרגל אליו ואז להחליט אם אוהבים את הסגנון.

סנדרו 2008:
קברנה סובניון, מרלו, שיראז, פטיט וורדו, סובניון בלאן.
היין שהה 14 חודשים בחבית.
היין בוקבק לאחרונה ועדיין קצת תפוס.
ריחות שיזף בשל באף, המון טעמים שחורים בוקעים מהיין, קפה, שוקולד, אספרסו.
אני לא החלטתי עדיין אם היין מרגש אותי עם מגוון הטעמים שבו או שהוא מבלבל אותי ולא מאפשר לי להנות ממנו כפי שהוא. היין צריך מנוחה ארוכה בבקבוק על מנת לומר את דברו. אני אחזור אליו בעוד תקופה. אבל ללא ספק השימוש במספר רב של סוגי ענבים מעניין מאוד.

קברנה 2007:
24 חודשי חבית 30 אחוזים בעץ אמריקאי.
צבע היין מרשים עם גוון בורדו עמוק, היין שופע טעמי פלפל טרי, טבק וריבתיות עוטפת את חלל הפה.
טאנינים טובים והיין מאוזן.
שימוש בחבית אמריקאית זרקה את היין למקום אחר בז'אנר הקברנה הרגיל. טעמי כרמל ומעט וניל בשילוב עם הפלפל והטבק זו חוויה מאוד מעניינת. אמנם טעמים מורכבים ומבלבלים מאוד בחווית הטעימה אך היין לא מתאים לכל אחד, הוא לא יין של מתחילי הקברנה החזק. זה יין שצריך להשלים עם אמירתו ולתת לו להפתח עוד ועוד.

קברנה פרנק 2009:
לקברנה פרנק הוספו 5 אחוזי פטיט וורדו אשר תרמו לאטימות הצבע. ריחות בשלים של פירות יער צעירים וטריים, חמאתיות נעימה בבליעה, והפעם 14 אחוזי האלכוהול עושות טוב ליין. עפיצות נעימה, גוף יציב וחסון והפירותיות הבשלה והריבתית הבוקעת מהיין כנראה שהסכימו עם ההחלטה של יורם היינן לבצור בבריקס גבוה מאוד.

גסטו 2007:
קברנה סובניון, מרלו, שירז.
גם כאן נעשה שימוש חלקי בחביות עץ אמריקאיות אשר מעניקות תבלינים נוספים בבלנד.
טעמי קרמל לצד פלפל שחור שמורגש מאוד בשפתיים ומהווה עיקצוץ מעניין בפה.
היין בעל איזון וגוף חסון, גם כאן טעמי הריבה עוטפת את חלל הפה ולא נותנת לאלכוהול להשתלט.
היין מתערבל בכבדות בכוס ונפתח עם הזמן, חמאתיות בבליעה ועפיצות בינונית.

לסיכום:
יקב אלכסנדר הוא יקב שונה. היינן יורם עושה יין בסגנון מסוים מאוד וצריך להכיר ולהתרגל לאופי היין שעשיר בעץ ובאחוזי אלכוהול גבוהים על מנת לאהוב את הז'אנר של שימוש מסיבי בעץ ובאלכוהול.
לא כל חיך יכולה להתרגל ליין הכבד של אלכסנדר. עיקר הבעיה היא האקלים החם בארץ אשר מקשה על שתיית יין אדום עוצמתי רוב ימות השנה.
גם היינות הלבנים של היקב שופעים טעמים דומיננטיים ויש להם אמירה נוקבת. הבקבוקים המעוצבים והמחיר הגבוה של היין הם עוד צד של מיתוג היקב בנוף יקבי הבוטיק בישראל.

 

http://www.adomolavan.co.il

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב