דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ביקורת יינות יקב סגל 

מאת    [ 21/08/2010 ]

מילים במאמר: 394   [ נצפה 3221 פעמים ]

אם ליינן יש מספיק ביצים לגרד לשטן בביצים אז היין יכול להיות מעולה אפילו שהוא מזן הארגמן
שף אלון גונן

שרדונה 2008 ממרום גליל:

יין קליל, גוף בינוני, חמיצות מעט גבוהה, בסה"כ יין שהתאים לקרוסטוני גרבלקס הסלמון והטרטר בקר שהוגשו כקוקטייל פתיחה בחצר המסעדה. יין מרענן לימות הקיץ החמים.

מרלו 2006 דובב:
ריחות תותים צעירים ופירות יער בוסריים לצד פירות יבשים ממלאים את האף. אם ציפיתי לקבל מנת מתיקות בגלל ריח הפירות היבשים הופתעתי מחמיצות מה ביין שלאחר כמה דקות ערבול בכוס התמתנה ושיחררה טעמי וניל נפלאים שעשה למרלו טוב, 20 אחוז חביות אמריקאיות זה הסוד של היין הזה.
עם כוס היין הזה הוגשו: פרוסות פילה בקר לצד שקדי עגל ונתח קצבים קטנטן ומשובח. כל זה נעטף ברוטב של ציר בקר עשיר.
היין הוגש עם בשר קל יחסית אך פה התגלתה מחשבה עמוקה בבחירת המרלו למנה הזו. שילוב של בשר קל ללא שומן לצד ציר בקר עשיר וסמיך בדיוק כמו ריחות פירות יבשים ווניל עם חמיצות של פירות יער. יופי של מנה ויופי של בחירה.

ארגמן 2007 דובב: "יין חסר תקדים"
היין אטום ובעל צבע שחור בוהק, ריחות ריבת פטל לצד פלפל שחור שאפילו מעקצץ באף וגורם לחייך. המון וניל פורץ בערבול הכוס, תרומת החביות האמריקאיות, לצד ריח של סלמי מעושן קלות ועוד ועוד טעמי פלפל חריף מתפוצצים בחלל הפה מי שמכיר את הטעם העז של פלפל החלפיניו המקסיקני ימצא רמזים ביין הארגמן.
היין לעיס מאוד ובעל מרקם כבד מאוד. היין מאוד מורכב וקשה מאוד לנתח אותו כי הוא כל הזמן מעניק טעמים חדשים ומורכבים.
לצד היין הוגש נתח פריים ריב בתוספת גרטן, הנתח הוגש עשוי נא והיה שומני ועסיסי. הצלע הוגשה ללא תיבול של פלפל שחור והיין השלים את חווית החריפות כמו כפפה ליד.

קברנה סובניון 2007 דישון:
ריחות של אקליפטוס, פלפל שחור ומעט עור מאוד ברורים ומאוד חדים זה יין שמאפשר לכל ריח להיות דומיננטי וברור. יין רענן מאוד וללא טעמי פירות כבדים או ריבתיים. טעמי שוקולד, וניל ומעט שקדים טחונים ממלאים את חלל הפה. היין מורכב ועסיסי במיוחד. חמיצת מינורית שמעניקה ליין איזון במתיקות שמורגשת בחיך. אחוזי אלכוהול של 13.8 מרגיעים את היין ולא הופכים אותו לבומבסטי אלא ליין קלאסי עם סיומת ארוכה ומשובחת.
לצד היין הונח נתח פורטרהאוס עבה, שמן ועסיסי. גם כאן בחירת היין למנה היוותה ניצחון נוסף ליינן ולשף המסעדה. טעמים נקיים של בשר טוב לצד יין אלגנטי.

 

נכתב באתר: http://www.adomolavan.co.il

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב