בנימינה רזרב גליל סובניון בלאן 2009 : ביקורת יין שף אלון גונן
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

בנימינה רזרב גליל סובניון בלאן 2009 : ביקורת יין שף אלון גונן 

מאת    [ 21/08/2010 ]
מילים במאמר: 394   [ נצפה 1513 פעמים ]

 
 

בנימינה רזרב גליל סובניון בלאן 2009:
12 אחוזי אלכוהול, צבע חציר חיוור, ריחות של ליים ואשכולית ירוקה בוסרית.
הריחות המוכרים של הסובניון בלאן קצת פסחו על 2009 ובמקומם צצו בצורה מוגזמת ריחות אספרגוס ושתן חתולים. מרירות בבליעה וחמיצות מוגזמת.

השוואתו לבציר 2008 שבו היין קיבל בטעימה עיוורת במגזין יין וגורמה ציון 80 מראים כי אין חדש תחת השמש וחבל.

 

המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב
להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים
וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות  4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן
לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם
יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ
אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי
והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה
והמרלו.

 

יקב בנימינה רזרב  קריניאן
2010:

הנה מה שכתבו על היין אנשי היקב: 
" היין הינו בעל מבנה מלא, סמיך מאוזן ונדיב, המוכן לשתייה כבר כעת אך
ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות."


גם בבנימינה נעשו חילופי גברה ביקב ויש מנהל חדש אני לא יודע של מי
הייתה ההחלטה להוציא את הקריניאן רזרב 2010 לשוק אבל זו ללא ספק החלטה חסרת אחריות
לחלוטין שקודם כל פוגעת באינטלגנציה של הלקוחות הנאמנים של היקב ואחר כך בנו
הכותבים על היין. היין לא מוכן לשתייה , היין לא מאוזן לחלוטין, המושג מבנה מלא
קשור אולי למלא הטאנינים שיש ביין ובטח לא למלא בפרי או בריחות קריניאן. להוציא
קריניאן 2010 לשוק ולומר שהוא מוכן לשתייה זו חזרה לטעות ההיסטורית שעשה יקב אחר
עם הקריניאן .



יקב ויתקין קריניאן 2008:



צבע היין שחור סגול אטום. היין מאוד שומני בכוס ומותיר דמעות נפלאות
בכוס. ריחות טובים של פירות שחורים בשלים אך לא מידי עם מעט רוזמרין וטוסט קלוי.



בטעימה היין מאוד לעיס, הפה מתמלא בטעמי פרי אדום עם עישון קליל באפטר
טייסט. לאחר הבליעה הפה מינרלי מאוד ואז מקבלים בפה את הטעמים של עישבי התיבול
,הפלפל והנענע בקצוות. זה יין לא פשוט אך לא מורכב מאוד , שפע הטעמים שבו לא
מסבכים מידי אלה יותר מעניקים חוויה יותר רחבה בפה. זה יין של אוכל  ואוכל של יין . יופי של יין



 



 

שף אלון גונן
מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב