סלק
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

סלק 

מאת    [ 30/03/2007 ]
מילים במאמר: 396   [ נצפה 7670 פעמים ]

 
 
אמרו לי- תכתבי על סלק- ואני כמו ילדה טובה, מבצעת.
זו העונה, זה הטעם, זה הרגע לאהוב...

אתם יודעים שבמשפחה של הסלק ישנו גם סלק הסוכר? נו, חבר של קנה הסוכר שממנו מפיקים את המתוק מתוק הזה....
אבל עליו כבר דיברתי בעבר.
אז מה יש בו בסלק מעבר לצבע הסגול המטורף הזה?

הסלק הוא ירק שורש המכיל שפע ויטמינים ומינרלים, כמו: ויטמיני B, חומצה פולית, ויטמין A, זרחן, סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן ועוד.
יש בו חומרים חזקים הפועלים באנטי דלקתיים, אנטי סרטניים, מורידי רמת כולסטרול, מטהרי דם.

בקיצור, מהבחינה הזו בהחלט שווה לאכול אותו.
וגם מבחינת הטעם, כמובן.

אפשר לבשל את הסלק כפי שהוא- כדאי עם הקליפה עד שהוא מתרכך ואז לקלף ולקצץ קצוות. זאת בכדי לשמור על הרכיבים החשובים שבו, שלא יזלגו למים (רואים את זה בצבע שלו). אח"כ כבר ניתן לשלבו בסלטים שונים.
אצלנו מאד אוהבים גם לשתות את מיי הבישול של הסלק.
אפשר, כמובן, גם לאדות ולאפות.
סלק אפשר לאכול טרי- בסלט, בצלחת ירקות חתוכים, לטבול בטחינה וכד'. הוא מוסיף הרבה צבע ושמחה לסלט עלים ירוק.
ולמי שמגדל סלק בגינה- אל תזרקו את העלים! אפשר ורצוי לאכול אותם! זו תוספת מעולה לעלים הירוקים הרגילים. היום כבר אפשר להשיגם בחנויות, במסגרת עלי הבייבי, או כעלים בוגרים (מעין מנגולד עם פס סגול).

אל תשכחו ואל תופתעו- אם אתם אוכלים או שותים סלק, הפיגמנט האדום יופיע הן בצואה והן בשתן שלכם. לא להבהל!

סנדוויץ' סלק

לוקחים לחמניית שיפון, או 2 פרוסות לחם איכותי מלא כזה ומסדרים בו בשכבות:
פסטו/ טחינה ירוקה
עלי חסה/רוקט/סלק/מנגולד
פרוסות סלק דקות וסגלגלות
פרוסות גבינת פטה משובחת
מלפפון חמוץ חצוי

חביתת סלק

מערבבים ביצים עם סלק מגורד ותבלינים ואוכלים חביתה סגולה לצד סלט ירוק גדול עם שפע ירוקים, נבטים ואגוזים.

מצאתי אפילו מתכון לעוגת שוקולד- סלק (עוד לא ניסיתי, אבל זה בהחלט נשמע מעניין!):

חומרים

30 גרם אבקת קקאו (אפשר בטח להחליף באבקת חרובים)
115 גרם קמח (הייתי שמה קמח כוסמין)
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם סוכר קנים
240 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
200 גרם סלק מבושל
110 גרם שוקולד מריר חתוך לשברים

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים אליהם את כל השאר עד לקבלת עיסה אחידה.
שופכים את העיסה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-50 דקות עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. יש לצפות למרקם פאדג'י באמצע.
אפשר לקשט עם אבקת סוכר או עם ציפוי שוקולד.

מה דעתכם? נשמע מעולה, נכון?

ספרו לנו מה מתכוני הסלק האהובים עליכם.
ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הריון בראי הרפואה המשלימה" http://beok.msn.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=45 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב