דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


השקעה בסחורות-חוזים עתידיים 

מאת    [ 24/06/2010 ]

מילים במאמר: 377   [ נצפה 3153 פעמים ]

חביות נפט, אונקיות זהב, חיטה ופולי קפה הם רק חלק מהסחורות שאפשר להשקיע בחוזים עתידיים למכירתן או רכישתן. הסיכון גדול אבל כך גם הסיכוי. המשקיע חייב להיות מעודכן,בעל ידע במסחר וזמין לשינויים מהירים בניהול הפוזיציות. שוק החוזים העתידיים, שמגלגל טריליוני דולרים ביממה, מהווה יעד אטרקטיבי למשקיעים שמעוניינים להשקיע בשוקי הסחורות  ומושך אליו גם מהמרים שמסכנים סכומים גדולים בתקווה לרווח מהיר.

שוק זה מאד אגרסיבי מהסיבה שהינו ממונף ולכן אפשר להרוויח סכומים גדולים במהרה וכמו כן להפסיד את כל הכסף במהרה. שוק הסחורות מאפשר לסחור במגוון רחב של סוגי סחורות כגון: נפט, סולר, זהב, נחושת ומתכות אחרות, גידולים חקלאיים חיטה, תירס, סויה, סוכר, פולי קפה, קקאו, משק חי וכדומה, מטבעות ומדדים.

שוק החוזים העתידיים נוצר לפני יותר מ- 100 שנה למען חקלאים וסוחרים שרצו להגן על השקעותיהם. איכר ששותל תירס בעת שמחירו גבוה וחושש מפני ירידת המחיר בעת הקטיף, מפקיד פיקדון אצל הברוקר ו"מוכר" דרכו את התירס למשקיעים, באמצעות חוזה שאמור להתממש בעת הקטיף, כלומר, תוך פרק זמן שנקבע מראש. אם בעת הקטיף מחיר התירס גבוה יותר הוא יפסיד בבורסה )אבל ירוויח כשימכור את התירס בשוק(. אם מחיר התירס נמוך יותר הוא ירוויח בבורסה ובכך יגן על ההפסד שנגרם לו מירידת המחירים (בשוק התירס). גם המשקיע מפקיד פיקדון אצל הברוקר ורוכש דרכו את התירס. אם המחיר השתנה בכיוון שעליו הימר הוא ירוויח, ואם לא, יפסיד.

ניתן גם לבצע פעולה המקבילה ל"שורט": משקיע שצופה ירידת מחירים בשוק מסוים יכול למכור סחורה שלא קנה, ולאחר ירידת המחירים לקנות אותה בחזרה ולמכור ברווח.

 

 סוגי משקיעים: מגוון המשקיעים בשוק החוזים העתידיים רחב, החל מסוחרי יום שמוכרים וקונים בתוך שעות, ועד משקיעים לטווח של שנים.

כללים להשקעה נכונה בסחורות:


    • אין להשקיע יותר מ-10% מסך תיק ההשקעות משום שמסחר בחוזים עתידיים מגלם בתוכו רמת סיכון גבוהה במיוחד.
    •  מומלץ לממש רווחים. טרם פגשתי אדם שהפסיד כסף ממימוש רווחים, אבל פגשתי רבים שהרוויחו, חיכו לרווחים גדולים יותר ובסופו של דבר המגמה התהפכה והם הפסידו. אסור להיות חמדנים.
    •  הסיבות ליציאה מהשקעה צריכות להיות מימוש רווחים או שינוי כיוון השוק כשהסוחר מרגיש שהפוזיציה שלו לא  תואמת אתכיוון השוק  נכון יהיה מבחינתו לסגור את הפוזיציה.
                                                     
    *****************************************

 

מאמר זה מוגש כאינפורמציה בלבד.
אין בסקירה זו המלצה או חוות דעת בקשר לרכישת הנייר או למכורו.
קבלת החלטה כלשהי המתבססת על סקירה זו הינה על אחריותו של
המשתמש בלבד.

 

 

המכללה נוסדה ומנוהלת ע"י מר יניב ארביב ומר רועי ראובן שנבחרו בשנת 2007 ע"י המגזין דה-מרקר . בנוסף, רועי ראובן ויניב ארביב הם כותבי הספר "לאן נעלמו 300%?" הנמכר בהצלחה יוצאת דופן בסטימצקי ובצומת ספרים. למכללת פסגות מעל 5000 בוגרים החל משנת 2005. השיעורים מועברים על ידי מרצים מקצועיים בעלי ניסיון של שנים רבות בתחום ההשקעות ושוק ההון.מסלולי ההכשרה במכללת פסגות חושפים את התלמידים לטכניקות שונות של ניהול השקעות, הקורסים נמשכים לרוב מספר שבועות עד מספר חודשים ובסופם התלמיד רוכש הבנה ושליטה מלאה בכל סוגי ההשקעות בשוק ההון.כחלק מהלימוד  במכללה עוברים התלמידים התנסות מעשית בקניה ומכירה של מניות בכיתות ממוחשבות מה שמקנה להם ניסיון מעשי במסחר. http://www.psagot.org>




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב