אורז חום -פחות סיכון לסוכרת
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

אורז חום -פחות סיכון לסוכרת 

מאת    [ 16/06/2010 ]
מילים במאמר: 419   [ נצפה 1748 פעמים ]

 
 

החלפת שליש מהמנה היומית של אורז לבן בכמות דומה של אורז חום, יכולה להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג- 2. החלפת האורז הלבן בסוגים אחרים של דגנים מלאים יכולה להפחית את הסיכון אפילו יותר. כך עולה ממחקר חדש. 

החוקרים מאוניברסיטת Harvard ביססו את ממצאיהם על שלושה מחקרים גדולים שכללו מידע על התזונה, סגנון החיים ובריאותם של כמעט 200,000 איש.

לאחר שנטרלו משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כגון גורמי סיכון לסוכרת, הם מצאו כי צריכת חמש מנות או יותר של אורז לבן בשבוע, נקשרה עם סיכון גבוה יותר ב- 17% לסוכרת, מאשר צריכה של מנה אחת או פחות בחודש (מנה שווה לכ- 150 גרם). יחד עם זאת, אכילה של שתי מנות או יותר של אורז חום בשבוע, נקשרה לסיכון נמוך ב- 11% לפתח סוכרת מסוג 2, מאשר בקרב אנשים שלא אכלו יותר ממנה של אורז חום בחודש.

החוקרים הסיקו כי החלפת 50 גרם של אורז לבן, כמות שוות ערך לכשליש מנה בלבד, בכמות שווה של אורז חום, תפחית את הסיכון לסוכרת סוג- 2 ב- 16%. כשכל הדגנים המלאים נבדקו כקבוצה אחת, החלפת אותה כמות של אורז לבן בדגנים מלאים בכלל כמו חיטה מלאה או שעורה, הפחיתה את הסיכון בכ- 36%.

המחקר שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine לא הוכיח כי צריכת אורז חום מפחיתה את הסיכון לסוכרת בפני עצמה. בנוסף, ייתכן כי אנשים שאוכלים אורז חום הם אנשים בריאים גם מבחינות אחרות. אבל החוקרים לקחו בחשבון בתהליך עיבוד הנתונים משתנים כגון פעילות גופנית, מסת גוף, וצריכת אלכוהול- גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות.

לדברי החוקרים, הממצאים מתאימים למה שידוע לנו על האופן בו הגוף מעבד סוגי דגנים שונים. מחקרים הראו שבאופן כללי, צריכת אורז לבן מביאה לזינוק גבוה יותר של סוכר בדם מאשר אורז חום. בנוסף, תזונה עשירה במזונות שגורמים לאותה עלייה מהירה של סוכר בדם, נקשרה לסיכון מוגבר לסוכרת מסוג- 2.

חלק מהדגנים המלאים כגון חיטה מלאה ושעורה, הם בעלי השפעה קטנה יותר על עליית הסוכר בדם מאשר אורז חום, מה שיכול להסביר את היתרון שנמצא במחקר לצריכת דגנים אלה.

החוקרים מוסיפים כי ייתכן ואורז חום מסייע להגן מפני המחלה גם בשל החומרים המזינים הרבים שנמצאים בו כמו סיבים, ויטמינים ומינראלים, שאובדים בתהליך הטחינה והזיקוק של הפחמימות- התהליך שבעצם הופך את האורז הלבן לחום.

החוקרים מבהירים כי המסר שעולה מהמחקר היא שכדאי לנסות ולהימנע מפחמימות מזוקקות, בין אם הן מגיעות בצורה של אורז לבן או לחם לבן, ואת מזונות אלה להחליף בדגנים מלאים.

Arch Intern Med. 2010;170(11):961-969

החלטתם לבשל אורז חום? חוקרים מצאו כי חשוב להשרותו במשך הלילה כדי להפיק ממנו את כל יתרונותיו הבריאותיים

באדיבות אתר כמוני- חברים לבריאות הרשת החברתית הקהילתית הראשונה בעולם בשפה העברית המיועדת לחולים כרוניים, לבני המשפחה ואחרים. הרשת החברתית היחידה המשלבת מידע רפואי מקצועי עדכני ואיכותי. פורום בריאות


סוכרת|מחלות לב|כאב כרוני|השמנת יתר|שבץ מוחי|לחץ דם כליות|הפרעות אכילה|טרשת נפוצה|נפגעי חוט שדרה|ריאות

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב