דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


דמוקטורה - גישת הניהול העתידית 

מאת    [ 01/06/2010 ]

מילים במאמר: 588   [ נצפה 4450 פעמים ]

"דמוקטורה" – גישה הניהול העתידית

 

 

מאמר זה יציג בפניכם את גישת הניהול שמרבית מכוני המחקר בעולם יפרסמו בקרוב, כנראה בשמות שונים ממכון למכון, אך הגישה היא אותה גישה מאחר וכל מכוני המחקר אספו את אותם נתונים, מזויות שונות, אך מאותו עולם עסקי שכולנו פועלים בו.

הניהול הינו מדע צעיר יחסית (רק כ – 200 שנה) ולפיכך השינויים וחידושים בו תכופים כל כך.לאחר שכבר עברנו את גישות ה -T.Q.M , Just in time, הניהול המטריציוני וכו' הגיע עידן הניהול הפלורליסטי, הפתוח, המשתף והרוחבי שעל פיו אנו פועלים כבר מספר שנים.

אולם כמו כל דבר חדש, עם הזמן מתגלים החסרונות.

אין ספק שהיתרונות של הניהול הפלורליסטי, המשתף, הינם רבים וחשובים. סגנון ניהול זה מעלה את רמת המחויבות של העובדים לביצוע תהליכים ומשימות, מאחר והעובדים עצמם שותפים מלאים (כמעט) הן בקבלת ההחלטות והן ביישומן.

עובדים שנדרשים למבצע משימות ש"הונחתו" עליהם יבצעו אותם הרבה פחות טוב מעובדים שהיו שותפים לקביעתן. תהליך השיתוף גורם לעובדים להרגיש שזה בעצם מה שהם החליטו, זה מה שהם רצו, זה מה שהם בחרו ולפיכך הם יבצעו את המשימות טוב יותר, הן מבחינת איכות הביצוע והן מבחינת המוטיבציה שתיהיה להם תוך כדי העשייה עצמה.

אולם, עליה וקוץ בה. מתברר כעת, לאחר מספר לא רב של שנים, שהגישה הזו אינה מושלמת. שהיתרון הגדול של שיתוף העובדים, וחשיבתו הוא בעצם שיתופם בהחלטות עצמן, אך כאשר מגיע הדבר ליישום של ההחלטות, אותה אווירה של פלורליזם ודמוקרטיה גורפת, גורמים לכך שבעת היישום העובדים ממשיכים לדון ולהביע את דעתם על כל פרט בתהליך, דבר שמעקב את הביצוע ואף מוריד את איכותו.

מתברר, שמה שטוב בשלב קבלת ההחלטות, הופך להיות לרועץ בשלב יישום שלהן, ומכאן החלה להתגבש במכוני המחקר בעולם הגישה שאני קורא לה: "דמוקטורה" שתכליתה היא "דמוקרטיה" בשלב קבלת ההחלטות ו"דיקטטורה" בשלב הביצוע שלהן.

המנהל ששיתף את עובדיו בכל תהליכי קבלת ההחלטות, צריך להפוך את עורו ולהקפיד ברמת נחישות גבוהה שתהלכי היישום יבוצעו כלשון ההחלטות שהתקבלו יחד עם העובדים עצמם.

אין זה אומר שבמידה ונוספו נתונים חדשים שלא היו ידועים בזמן קבלת ההחלטות לא ילקחו בחשבון, במקרה כזה יש לחזור לשולחן הדיונים ולדון מחדש בהחלטות שהתקבלו, אך יש להקפיד שמדובר אכן בנתונים חדשים ומשמעותיים ולא לחזור לשולחן הדיונים כתוצאה מכל התפתחות שולית או גחמה של אחד העובדים.

אין לי ספק שכאשר מכוני המחקר יפרסמו את הממצאים שלהם, הם לא יקראו לגישה החדשה "דמוקטורה" (זה לא שם מספיק אקדמי, להערכתי), אך בכל שם שיבחרו מכוני המחקר תמצאו את אותה גישה בדיוק. מנומקת הרבה יותר, מדעית הרבה יותר ממאמר זה, אולם כשתזהו את המהות עצמה תראו שמדובר באותה התפתחות עצמה, כפי שהיא מתוארת כאן.

אתם יכולים להקדים את זמנכם אם תתחילו להטמיע את גישת הניהול הזו כבר עכשו, וכך תרוויחו ביצוע איכותי לגבי המשימות המחכות לכם עד שהגישה הזו תיהיה רישמית ומדעית יותר.

בהצלחה!     

 

שאול לוי מנכ"ל חב' תוצאות - www.tozhaot.com יעוץ אסטרטגי, ארגוני ושיווקי




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב