דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יין ומנגל - זיווג מושלם 

מאת    [ 25/05/2010 ]

מילים במאמר: 449   [ נצפה 1917 פעמים ]

יום העצמאות בפתח, יום מורכב ולא פשוט,
מלא ברגשות מעורבים של עצב ושמחה,
פתאום הארץ מתמלאת דגלים וסמלים 
המעוררים תהיות ומחשבות, האם ניצלח את האתגרים הלא פשוטים שעומדים לפנינו -
האם נצמצם את הפערים שנפערו בחברה הישראלית ומאיימים לחרבה -
האם נצליח לקיים דו שיח על עתיד ושותפות
גורל עם אחינו ערביי ישראל  ולהעזר בהם בבניית רשת
קשרים וגשרים במזרח התיכון המבעבע והשברירי -
ועוד שאלות לא פשוטות שנימנע מהם בשלב הזה, הרי בעיניני מנגל ויין עסקינן.
לפני כמה חודשים רצה הגורל והוזמנו משפחתי ואני למסיבת יום הולדת
בצהרי- יום שבת, בחיק הטבע.

שם לשמחתי קיבל את פנינו ניחוח של בשר צלוי על מנגל, 
בהתקרבי אל מקור הריח המשכר פגשתי שם את סרג'יו בחור נחמד ומזוקן
ובעל מבטא דרום אמריקאי, סרג'יו כרע בנחת



לעבר המנגל וטיפל בשיפודי עוף וקבב טלה
במיומנות של מקצוען, בעודי מתבונן  בהתפעלות
במעשה ידיו, מלמלתי לעצמי "איך אתם דרום אמריקאים נתברכתם בשלוות
נפש ומיומנות יתרה בצליית בשר על הגריל." סרג'יו הפנה לעברי מבט מחייך וסלחני,
ארגנטינאים! לא דרום אמריקאים, אנחנו ה-מומחים בצליית בשר על הגריל.
והיינות שלנו הם הטובים ביותר לליווי חווית הצלייה שלפי מיטב
המסורת אורכת שעות. נו טוב שעות זה כניראה מתאים למרחבים
הפתוחים והאין סופים של ארגנטינה, פה במדינתנו הקטנה והמצטמקת מיום ליום,
אין לנו את השלווה והסבלנות לצלייה ארוכה ועתירת ניחוחות בלא שנשביע את
נפשנו באיזה שיפוד מענג מפעם לפעם.

הנהן בראשו סרג'יו ואמר שיש
גרסה מקוצרת המתאימה יותר לישראלים קצרי רוח שכמותכם,
נתחיל בפחמים, הם חייבים להיות פחמים טבעיים מעץ מקומי
ולא הפחמים הארוזים בהידור שמוכרים בכל מיני רשתות שיווק ואנו
לא יודעים את מוצאם ותהליך עיבודם. את הפחמים יש להבעיר
בסבלנות וכמה שפחות להשתמש בדלקים וכימקלים, לאחר
בעירה של שעה, כאשר הפחמים הופכים אפורים וניראים
כאילו הם גמורים, זה הזמן להתחיל במלאכת הצלייה
ומידי פעם לנפנף, (פעולה אהובה במיוחד) בעדינות וברגש! 
הצלייה אמורה להיות איטית על מנת לשמר את עסיסיות הבשר, 
התיבול הרצוי לבשר איכותי (טרי מקומי ולא מיובא מופשר, או קפוא)
הוא פלפל שחור גרוס טרי ומלח ים אטלנטי גס.  
ההמלצות שלי להתאמת יין למטעמים היוצאים מן המנגל, 
באם זה עוף, פרגית או דג
קאווה יבשה, או קאווה ורודה ויבשה, טמפרניו קליל,
ילוו היטב את הטעמים העדינים והמפנקים של עוף ,
פרגית או דג צלוי על הגריל.  באם זה
קבב טלה, צלעות טלה, שישליק טלה,
פה צריך יין שישלים את הטעמים
המודגשים של בשר הטלה, ללא ספק סירה איכותי, או מלבק איכותי,
ריוחה
 שעבר השבחה ארוכה בחביות עץ, יתנו מענה הולם.
קבב בקר מתובל, סטייק בקר, שישליק בקר,
פה המומלצים הם קיאנטי קלאסיקו פירותי, 
בורדו מלא ושופע, קברנה סוביניון איכותי, ריוחה שמח והרמוני,
כל אלו ישלימו נאמנה את הבשר יוצא המנגל.

יום עצמאות שמח                                                                       נאור לוי

נאור לוי מנהל תחום יין  winebox.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב