שעורה ושיפון טובים למאזן סוכר ולתחושת השובע
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

שעורה ושיפון טובים למאזן סוכר ולתחושת השובע 

מאת    [ 09/05/2010 ]
מילים במאמר: 161   [ נצפה 2619 פעמים ]

 
 

בניגוד להשפעה הלא מייטיבה של מוצרי חיטה, עדויות ממחקרי תצפית מראות שתזונה עתירת דגני שעורה מלאה או שיפון מקטינה סיכוי השמנה ושאר מחלות הקשורת בסינדרום המטבולי כמו סוכרת או מחלות לב. עבודה חדשה במסגרת HEALTHGRAIN מצביעה על מנגנון פוטנציאלי להשפעה זו.


השעורה המלאה עשירה בפחמימות שאי אפשר לעכל (סיבים תזונתיים ועמילן עמיד לפירוק) ולכן מעודדת בקרה גליצמית דרך הפעלת תסיסה של חיידקי המעי.
תסיסה זו קשורה עם שחרור אנזימי מעי כמו GLP-1 שידוע ביכולתו להקטין סיכוי לסינדרום המטבולי כמו גם להגביר את תחושת השובע.
את הנגזרת של ה- GLP-1 מפעילים עכשו כתרופה לסוכרת ולהשמנה, אבל כאן ובאופן טבעי זאת השעורה שמעודדת את פעולתה.
ואכן, תוספת של מוצרי שעורה מלאה, עתירי סיבים ועמילן עמיד, משפרת משמעותית את רגישות האינסולין אצל חולי סוכרת 2 בהשוואה לתוספת מוצרי חיטה מלאה או לבנה.


ועוד, גם מוצרי שיפון (לא כולם באותה מידה) משפרים פרופיל גלוקוז בדם בעקבות ארוחה ומפחיתים את תחושת הרעב.
נראה שאכן כדאי לעבור מחיטה לדגני שעורה ושיפון.

באדיבות קהילת סוכרת באתר כמוני- פורום סוכרת, קבוצת תמיכה סוכרת: סוכרת נעורים, סוכרת הריון, סוכרת סוג 2

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב