1.רמת האשלגן בו גבוהה כ30% מהתצרוכת היומית ולכן מסייע בהורדת לחץ הדם .
2.גם רמת המגנזיום בו גבוהה מאוד –מינרל המסייע בהורדת לחץ דם . בבישול במים , כמו במרק המנרלים עוברים לנוזלים .
3.מכיל ויטמין C בכמות גדולה . יש לזכור שבבישול ממושך ובטיגון עמוק חלקו הגדול נהרס .
4. תכולת ויטמין6B בו גבוהה, זהו ויטמין המסייע בהפחתת תסמונת קדם מחזור ולכן כדאי לשלבו בתקופה זו בתפריט .
5.רצוי להמנע מתפוח אדמה שהוריק או שיש שהנצו בו עינים ירוקות –בתפוח זה רמת הסולנין שהוא חומר רעיל גבוהה .
6.ומה עם הדיאטה ? תפוח אדמה בגודל בינוני-מכיל כ80קלוריות =2 פרוסות לחם קל .
לגבי ציפס-10 מקלות ציפס =פיתה =6 פרוסות לחם קל .
7. לתפוח אדמה אינדקס גליקמי גבוה ,הוא מתפרק לסוכר בדם ותורם להפרשת אנסולין גבוהה ומכאן לנפילת סוכר . לכן כדאי לשלב אכילתו עם ירקות .
8.רצוי להימנע מעטיפת תפוחי אדמה בנייר כסף –האלומיניום נספג לתוך המזון בטמפרטורות גבוהות
.9.תפוח אדמה אדום מכיל אנטי אוקסידנטים חזקים שהם ביופלבנואידים המסייעים בשמירה על דפנות כלי הדם והאטת תהליכי הזדקנות .
10. יש לאחסן תפוחי אדמה במקום קריר וחשוך , אך לא במקרר. מכיוון שאחסונו במקרר מזרז את התפרקות העמילן לסוכר .
ריטה שאוליאן , דיאטנית קלינית .
שילוב של רפואה מערבית ומשלימה .
האתר www.rittadiet.com
ריטה שאוליאן , דיאטנית קלינית . שלוב של רפואה קובנציונאלית ומשלימה .יעוץ קליני לטפול במחלות . יעוץ לירידה במשקל . דיקור , תוספי תזונה וצמחי מרפא . הנחיית קבוצות לירידה במשקל . הרצאות בנושאי תזונה .