דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


אלימות או תוקפנות לגיטימית? 

מאת    [ 18/04/2010 ]

מילים במאמר: 406   [ נצפה 2572 פעמים ]

מהי אלימות בתוך המשפחה? לפני שנים ספורות התשובה המשפטית על כך לא היתה חד משמעית. היום התשובה החוקית על שאלה זו מקיפה וחד משמעית הרבה יותר. החוק הרחיב את היריעה וכולל מלבד מכות פיזיות בין בני משפחה גם סוגים נוספים של אלימות, למשל אלימות רגשית או התעללות מילולית בתוך המשפחה. גם מי שעוקב אחרי אשתו לשעבר או שיחות טלפון מטרידות באמצע הלילה מוגדרות כאלימות. כתוצאה מכך, גברים הפועלים באלימות שאינה מוגדרת כאלימות פיזית אינם יודעים שמעשיהם נופלים תחת ההגדרה של אלימות במשפחה. למעשה, חוסר ידיעה זה אינו מהווה נסיבה מקלה: ניתן להגיש נגדם תלונה, והם מסתכנים במעצר, הוצאת צו הרחקה ורישום פלילי.

מה נופל תחת הגדרת החוק?
כדי להבין בצורה מעמיקה יותר את העניין, נפנה קודם כל לחוק הישראלי הקובע כי אם האישה חשה מאוימת, זוהי באלימות, גם אם לא מדובר באלימות פיזית. למעשה, החוק מתייחס למספר סוגי אלימות, לכל אחד מאפיינים משלו, ובהתאם לקטגוריה נקבעת חומרת המעשים והפעולות הננקטות נגדם.

החוק מתייחס בחומרה רבה כאשר מדובר במכות או במין בכפייה, המוגדרים כאלימות פיזית חמורה. כביכול, מדובר באלימות חד משמעית, אולם מנתונים שהוצגו בדיונים רשמיים של ממשלת ישראל עולה כי 22% מהגברים בישראל חושבים כי הם זכאים להכריח את בנות זוגם לקיים עמם יחסי מין כאשר הם יחפצו בכך. נתון זה מעיד באופן שאינו משתמע לשני פנים על האופן בו צד אחד של המשוואה יכול להתייחס למעשה המיני ככפייה והצד השני יכול להתייחס למעשה המיני כדבר מובן מאליו. כאשר מדובר באלימות שכזו, בן הזוג ייעצר באופן מיידי ויוטלו עליו צווים מגבילים. כמו כן, ייפתח נגד הבעל תיק פלילי במשטרה שיסתיים, על פי רוב, במשפט והוא יורחק מממשפחתו.

לא רק אלימות פיזית
ברוב המקרים שמגיעים למשטרה, מתלונן אחד מבני הזוג, לרוב האישה, כי במהלך ריב שהתלהט הבעל דחף אותה או הכה אותה. כתוצאה מתלונת האישה במשטרה, בן הזוג עלול להעצר ולהיות מורחק מביתו למספר ימים, בהתאם להחלטת המשטרה. התנהגות מסוג זה נחשבת לאלימות פיזית מתונה, יחסית לאלימות פיזית חמורה.

אבל לא רק אלימות פיזית מוגדרת כ"אלימות במשפחה". למשל, כאשר בריב משפחתי אחד הצדדים טורק דלת בחוזקה או מאיים במכות זוהי אלימות המכונה אלימות פיזית עקיפה, והיא עשויה להסתיים במעצרו של הצד הפוגע. במסגרת החוק הישראלי נכללים תחת הגדרת אלימות גם מעשים שבעבר לא נחשבו ככאלה. למשל, ביצוע מעקב גלוי או סמוי אחרי אישה לשעבר, הטרדה מילולית, בטלפון, במייל או אפילו ב-SMS. כל אלו יכולים להיחשב כמעשה של אלימות רוחנית ולהוות סיבה לפנייה למשטרה.

 

לפרטים נוספים  וייעוץ בקרו באתרנו :

עורך דין אבי אילון | אלימות במשפחה,עורך דין,עורכי דין




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב