דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


חרובים 

מאת    [ 31/01/2007 ]

מילים במאמר: 444   [ נצפה 11403 פעמים ]

החרוב הוא עץ ים תיכוני, שקיים כבר לפחות 5000 שנים. העץ מאד פורה ונותן פרי במשך כ-200 שנה.
פרי החרוב נראה כמו תרמיל שחור ארוך , כשהוא בשל (ספטמבר- נובמבר). בתוכו ישנם כ-8 זרעים גדולים. אפשר לאוכלו טרי או מיובש. יש לו טעם מתוק וארומה מיוחדת. הוא משתייך למשפחת הקטניות.
בעבר, השתמשו בזרעים כיחידת משקל לזהב ואבנים טובות, מאחר ומשקלם זהה (זהו מקור השם קאראט מ- CAROB ). המצרים השתמשו בהם להכנת דבק למומיות וכיום משתמשים בהם בתעשיית הקוסמטיקה, השמנים והמזון (כחומר מעבה, מייצב ומכהה).
מהחרוב מכינים גם סירופ חרובים (שהוא ממש כמו תרופה) ואבקת חרובים שממנה מכינים ממתקים ומאפים כתחליף לשוקולד- חשוב לרגישים לשוקולד, קפאין, לסובלים ממיגרנות וכאבי ראש ולעתים גם מומלץ לילדים היפראקטיביים.
בתהליך הכנת האבקה מוציאים את הזרעים, שוטפים ומייבשים את החרובים, קולים אותם מעט ואז טוחנים אותם לאבקה דקה, שנראית ממש כמו קקאו. אין צורך להוסיף לה סוכר, כי היא מתוקה באופן טבעי (או אם אתם מוכרחים תמצאו שזו כמות פחותה מזו שתוסיפו עם הקקאו).
יתרון אבקת החרובים על פני השוקולד והקקאו הוא בתכולת השומן והסוכר השונים שבה (בקקאו יש עד 30% שומן רווי וכ- 5% סוכר ובאבקת החרובים עד 2% שומן ו- 48%-42 של סוכר טבעי).
כמו כן החרוב אינו מכיל חומרים כמו קופאין, חומצה אוקסלית (הקושרת מינרלים ומפריעה את ספיגתם בגוף) וחומרים דמויי קופאין שעלולים לגרום לכאבי ראש ולמיגרנות.
אבקת החרובים מכילה הרבה סידן ומינרלים וויטמינים נוספים כמו ברזל, מגנזיום, 1B, 2B, 3B.
ניתן למצוא היום בשוק ממתקים רבים על בסיס חרובים שהם אלטרנטיבה בריאה יותר לילדים בכלל ולרגישים לשוקולד, קופאין בפרט. אפשר למצוא שוקולד חרובים (טעים מאד), ממרחי חרובים (יש גם עם תוספות של אגוזים ושקדים), עוגיות, חטיפים, חלבי סויה עם חרובים (במקום שוקולד) ועוד.

פודינג חרובים (5-6 מנות):
בבלנדר מערבלים 300 גרם טופו מפורר עם ½ כוס דבש, 1/3 כוס שמן (מאחר ואין כאן תהליך של בישול אפשר להשתמש בשמן חמניות/ חריע/ תירס/ סויה מכבישה קרה. הם לא יתחמצנו, או בשמן אורז), 1/3 כוס אבקת חרובים, 1 כפית תמצית וניל (רצוי הטבעית) ומעט רום או יין אדום לטעם (אופציונלי).
מערבבים עד להיווצרות בלילה אחידה, ומקררים בקופסא סגורה ללילה/ למשך מספר שעות לפני ההגשה.

עוגיות חרובים:
מערבבים 1/3 כוס שמן (רצוי זית/ אורז) עם 1/3 כוס דבש. מוסיפים ביצה אחת וכפית תמצית וניל ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים ¼ 1 כוסות קמח מלא, כפית אבקת אפייה, ½ 2 כפות אבקת חרובים ו- 2/3 כוס אגוזים קצוצים. מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת הקודמת.
מניחים בכפית על תבנית משומנת היטב לכ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אפשר גם להשתמש בתבנית לעוגיות.

אני משתמשת באבקת חרובים גם בשייקים של פירות, בחלב סויה, בממרח שקדיה ודבש, בדייסות קוואקר, בגרנולה ואפילו בסחלב. אפשר גם להכין ממנה ממרח על בסיס מים או שמן.
שיהיה טעים ובכיף,

ורד לב- מטפלת בתזונה
6372906-04 / 527755-058


ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב