חרובים
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

חרובים 

מאת    [ 31/01/2007 ]
מילים במאמר: 444   [ נצפה 10092 פעמים ]

 
 
החרוב הוא עץ ים תיכוני, שקיים כבר לפחות 5000 שנים. העץ מאד פורה ונותן פרי במשך כ-200 שנה.
פרי החרוב נראה כמו תרמיל שחור ארוך , כשהוא בשל (ספטמבר- נובמבר). בתוכו ישנם כ-8 זרעים גדולים. אפשר לאוכלו טרי או מיובש. יש לו טעם מתוק וארומה מיוחדת. הוא משתייך למשפחת הקטניות.
בעבר, השתמשו בזרעים כיחידת משקל לזהב ואבנים טובות, מאחר ומשקלם זהה (זהו מקור השם קאראט מ- CAROB ). המצרים השתמשו בהם להכנת דבק למומיות וכיום משתמשים בהם בתעשיית הקוסמטיקה, השמנים והמזון (כחומר מעבה, מייצב ומכהה).
מהחרוב מכינים גם סירופ חרובים (שהוא ממש כמו תרופה) ואבקת חרובים שממנה מכינים ממתקים ומאפים כתחליף לשוקולד- חשוב לרגישים לשוקולד, קפאין, לסובלים ממיגרנות וכאבי ראש ולעתים גם מומלץ לילדים היפראקטיביים.
בתהליך הכנת האבקה מוציאים את הזרעים, שוטפים ומייבשים את החרובים, קולים אותם מעט ואז טוחנים אותם לאבקה דקה, שנראית ממש כמו קקאו. אין צורך להוסיף לה סוכר, כי היא מתוקה באופן טבעי (או אם אתם מוכרחים תמצאו שזו כמות פחותה מזו שתוסיפו עם הקקאו).
יתרון אבקת החרובים על פני השוקולד והקקאו הוא בתכולת השומן והסוכר השונים שבה (בקקאו יש עד 30% שומן רווי וכ- 5% סוכר ובאבקת החרובים עד 2% שומן ו- 48%-42 של סוכר טבעי).
כמו כן החרוב אינו מכיל חומרים כמו קופאין, חומצה אוקסלית (הקושרת מינרלים ומפריעה את ספיגתם בגוף) וחומרים דמויי קופאין שעלולים לגרום לכאבי ראש ולמיגרנות.
אבקת החרובים מכילה הרבה סידן ומינרלים וויטמינים נוספים כמו ברזל, מגנזיום, 1B, 2B, 3B.
ניתן למצוא היום בשוק ממתקים רבים על בסיס חרובים שהם אלטרנטיבה בריאה יותר לילדים בכלל ולרגישים לשוקולד, קופאין בפרט. אפשר למצוא שוקולד חרובים (טעים מאד), ממרחי חרובים (יש גם עם תוספות של אגוזים ושקדים), עוגיות, חטיפים, חלבי סויה עם חרובים (במקום שוקולד) ועוד.

פודינג חרובים (5-6 מנות):
בבלנדר מערבלים 300 גרם טופו מפורר עם ½ כוס דבש, 1/3 כוס שמן (מאחר ואין כאן תהליך של בישול אפשר להשתמש בשמן חמניות/ חריע/ תירס/ סויה מכבישה קרה. הם לא יתחמצנו, או בשמן אורז), 1/3 כוס אבקת חרובים, 1 כפית תמצית וניל (רצוי הטבעית) ומעט רום או יין אדום לטעם (אופציונלי).
מערבבים עד להיווצרות בלילה אחידה, ומקררים בקופסא סגורה ללילה/ למשך מספר שעות לפני ההגשה.

עוגיות חרובים:
מערבבים 1/3 כוס שמן (רצוי זית/ אורז) עם 1/3 כוס דבש. מוסיפים ביצה אחת וכפית תמצית וניל ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים ¼ 1 כוסות קמח מלא, כפית אבקת אפייה, ½ 2 כפות אבקת חרובים ו- 2/3 כוס אגוזים קצוצים. מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת הקודמת.
מניחים בכפית על תבנית משומנת היטב לכ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אפשר גם להשתמש בתבנית לעוגיות.

אני משתמשת באבקת חרובים גם בשייקים של פירות, בחלב סויה, בממרח שקדיה ודבש, בדייסות קוואקר, בגרנולה ואפילו בסחלב. אפשר גם להכין ממנה ממרח על בסיס מים או שמן.
שיהיה טעים ובכיף,

ורד לב- מטפלת בתזונה
6372906-04 / 527755-058


ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2016
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב