ג'ינג'ר
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

ג'ינג'ר 

מאת    [ 31/01/2007 ]
מילים במאמר: 506   [ נצפה 7419 פעמים ]

 
 
בזמן האחרון התברר לי במקרה שהרבה אנשים שמעו על ג'ינג'ר, חלק מהם אף טעמו אותו או הגדילו לעשות וקנו ג'ינג'ר, אבל... לא כ"כ יודעים מה לעשות אתו.
אז הנה מדריך קצר לענייני ג'ינג'ר.
הג'ינג'ר הוא שורש המגיע במקור מהודו. משם התגלגל, כבר בתקופה קדומה מאד לסין. ב-2 המקומות הללו הוא שימש במשך השנים כמזון וכצמח מרפא. הוא הגיע למערב בערך במאה הראשונה לספירה.
הג'ינג'ר הוא צמח מחמם. עפ"י הרפואה הסינית, תהליך העיכול זקוק לחום. מכאן, קל לנו יותר להבין את חשיבותו של הג'ינג'ר בהסדרת ובהקלת העיכול. הוא עוזר להפיג גזים ונפיחויות, מקל על כאבי בטן, צרבות והקאות, עוזר לפריסטלטיקת המעיים, במיוחד לאחר ארוחות חלבוניות- שומניות כבדות. הוא עוזר להקלת בחילות, גם במצבי הריון או בנסיעות.
הג'ינג'ר גם עוזר לחזק את מערכת החיסון וטוב להשתמש בו במצבי התקררות, שיעולים והצטננויות.
יש בו חומרים אנטי דלקתיים חזקים ביותר, שעוזרים לגוף להתגבר על מצב הדלקת.
הג'ינג'ר יכול להופיע בצורת השורש הטרייה או היבשה שלו, בתור תבלין מיובש וכתוש וישנו גם ג'ינג'ר מסוכר, שיכול להחליף סוכרייה או ממתק (אותו אפשר בקלות לקחת לטיולים ונסיעות).
טעמו הוא לימוני- חריף והוא מוסיף ארומה מעניינת מאד לתה, מאפים ולתבשילי דגנים, קטניות וירקות. אפשר גם להוסיפו לדייסת הבוקר, או לשייק פירות.
משקה המוכן מג'ינג'ר, לימון ודבש הוא מחמם, מקל על בעיות גרון ועל התקררויות וגם טעים מאד חם או קר. מרתיחים כפית ג'ינג'ר קצוץ ב-2 כוסות מים, לאחר שמורידים מהאש מוסיפים מיץ לימון סחוט ודבש, לפי הטעם. אפשר להוסיף בהרתחה קליפות תפוז ולימון וגם תבלינים נוספים כמו קליפת קינמון, ציפורן, הל, מוסקט מגורד, וניל וליקוריץ. אלו משקאות חורף טובים.
ניתן להשתמש בג'ינג'ר גם בבישול; עם ירקות מוקפצים, לתיבול אורז, עדשים או שאר דגנים וקטניות, למרקים או באפייה.
רוטב ג'ינג'ר (לדגים, ירקות בתנור, בשרים, מאכלי סויה, תבשילי דגנים וקטניות ועוד)
מחממים במחבת 1/5 כוס יין לבן יבש ו- 1/8 כוס שרי יבש עם 2 כוסות מרק צח (או המים שנותרו מאידוי/ בישול ירקות). מצמצמים את הנוזל ומוסיפים גזר קטן קצוץ, גבעול סלרי חתוך ובצל/ כרישה קצוצים. מוסיפים כף ג'ינג'ר טרי קצוץ. מצמצמים את כל הרוטב לכדי 1/3 ומסננים.
לאחר שמכבים את האש מוסיפים 2 כפות שמן זית/ שומשום/ אורז ומלח לפי הטעם.
שופכים מעל דגים, ירקות וכו' ומגישים חם.

ג'ינג'ר ברד (GINGERBREAD)
זהו מתכון שלא ניסיתי, אבל הוא נראה לי קל מאד להכנה וגם טעים מאד.
מחממים בסיר ¼ כוס סוכר קנים (סוכר חום גרוס דק. עבר הכי פחות תהליכי עיבוד), ¾ כוס מולסה, כפית קינמון, מעט מוסקט, כף ג'ינג'ר כתוש/ קצוץ דק ואז מוסיפים כוס מים בטמפ' החדר ומערבבים.
מערבבים פנימה 3 ביצים ו- ¾ כוס שמן זית/ אורז.
בקערה נפרדת מערבבים 3 כוסות קמח מלא עם 2 כפיות אבקת אפייה ו-4 כפיות אבקת חלב/ נבט חיטה/ אבקת חרובים/ טופו מיובש.
מוסיפים את תערובת הקמח לסיר באיטיות תוך כדי ערבוב.
מכינים 2 תבניות אפייה ארוכות משומנות, או עם נייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-2 וממלאים את התבניות, רק עד החצי.
אופים כ-40 דקות בחום של 170 מעלות.
אשמח לשמוע תגובות למתכון הזה.

לי יש תמיד ג'ינג'ר טרי במטבח ובעיקר בחורף, הוא מוצא את דרכו לרוב הבישולים שאני מכינה. אני מקווה שתנסו אותו גם במאכלים שונים, בתיאבון
ורד לב- מטפלת בתזונה
6372906-04 / 527755-058
ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2016
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב