אבוקדו
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

אבוקדו 

מאת    [ 31/01/2007 ]
מילים במאמר: 532   [ נצפה 5638 פעמים ]

 
 

האבוקדו הוא בעצם פרי, למרות שאנו רגילים להוסיפו למאכלים כירק (בסלט ירקות, סלט ביצים, ממרח על לחם).
מקורו במרכז אמריקה, שם עפ"י העדויות, הוא נאכל ע"י האצטקים ושאר עמי האזור לפני
כ- 8000 שנה ואפילו כיום "חמאת היערות" נחשבת למזון מקסיקני בסיסי.
כמו שאר הפירות, הוא מפתח את הפוטנציאל התזונתי שלו לאחר הקטיף, אך תהליך ההבשלה שלו ארוך קצת יותר ואינו מתרחש על העץ, אלא רק לאחר הקטיף. את האבוקדו יש לאחסן בטמפרטורת החדר, רצוי עם פירות אחרים כמו בננות ותפוחים, בכדי לעזור לו להבשיל.
האבוקדו הוא הפרי היחיד המכיל שמן (חוץ מזיתים ואגוזים). כ 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים רב בלתי רוויים (השמנים הבריאים לנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חימצון ומחלות לב) ובמיוחד חומצה לינולאית, העוזרת לגוף לייצר הורמונים חשובים. מאחר ותכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חימצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע (להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חימצון, קרינה והרעלה), כך גם תפקידו בגופנו (בנוסף לתפקידים אחרים שלו).
האבוקדו מכיל גם את כל חומצות האמינו החיוניות, מה שהופכו לבעל חלבון מלא - יש לזה ערך רב לצמחונים, טבעונים, תינוקות, ילדים ולאנשים בתהליכי הבראה.
הוא מכיל גם פחמימות- בעיקר סיבים תזונתיים , שאינם מתעכלים, אך עוזרים לתהליך העיכול.
הוא עשיר מאד באשלגן ודל בנתרן, ובכך מתאים לבעלי נטייה למחלות לב, כולסטרול וטריגליצרידים. יש בו ברזל, סידן, מגנזיום ומעט ויטמין C . הוא מכיל 223 קלוריות ל 100 גרם, אבוקדו ממוצע שוקל 200-150 גרם .
כל אלה הופכים אותו לפרי בעל ערך תזונתי גבוה ביותר ורצוי לשלבו בתפריט היומי.
ישנן דרכים רבות לעשות זאת:  ניתן לאוכלו כמו שהוא , או בתוספת תבלינים שונים כמו מלח צמחים, סומק, זעתר, כורכום, פלפל ועוד.
אפשר לאוכלו עם רוטב ויניגרט, או כל רוטב אחר לסלט, לפי הטעם.
ניתן למעוך אותו עם מיץ לימון, ומלח כממרח או רוטב אקזוטי לתבשילים.
ניתן לשלבו בשייקים, עם מיצי פירות או קוקטיילים.
הוא משמש מאכל מצוין לילדים ולתינוקות בהיותו עדין, מזין וקל לעיכול.
ניתן להכינו עם שמנת ותבלינים כתוספת לתבשילים, או להוסיפו למרקים.
באבוקדו פתוח מתחיל תהליך החימצון וע"כ יש לפתוח אותו בסמוך לזמן השימוש, או למרוח אותו במיץ לימון או בחומץ, בכדי להימנע מתהליך זה. הוא יישמר במקרר בתערובת עם מיץ לימון כשהוא מכוסה.
בקניית אבוקדו או בקטיפתו יש להעדיף את אלו שעדיין מחוברים לחלק מענף העץ, זה מונע את רקבונו.

אפשרויות הכנה והגשה:

סלט אבוקדו עם תמרים ותפוזים
150 גרם תמרים בחתיכות קטנות
תפוז אחד מקולף וחתוך לחתיכות
בצל אחד חתוך לטבעות
2 אבוקדו חתוכים לקוביות
2/3 כוס רוטב ויניגרט (מ- חומץ, שמן זית, מלח, פלפל ועוד לפי הטעם)
יש לערבב את כל הפירות, לקשט בטבעות הבצל ולשפוך מעל את הרוטב.
התוצאה היא סלט קל ומהיר מאד להכנה, שגם נראה טוב וגם טעים (ניתן להוסיף כואריאציה צימוקים, אגוזים ופירות יבשים).

ממרח טופו- אבוקדו
חבילת טופו
2 אבוקדו
עשבי תיבול טריים לפי הטעם (פטרוזיליה, כוסברה, לימונית, עירית, ריחן) קצוצים דק
שום לפי הטעם
כף שמן זית
כף מיץ לימון (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
מלח, פלפל, זעתר לפי הטעם
מערבבים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק .
את הממרח המתקבל יש לשמור במקרר עד שבוע. אפשר להשתמש בו כממרח על לחמים, קרקרים, מילוי לירקות, רוטב לפסטה, אורז ועוד.
ניתן להוסיף או לגרוע חומרים לפי טעמכם האישי.
                                                          
                                                           בתיאבון,                ורד לב- מטפלת בתזונה
                                                                                         6372906-06 / 527755-058

 

ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2016
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב