קינואה עם פטריות שיטאקי אצות וטופו
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

קינואה עם פטריות שיטאקי אצות וטופו 

מאת    [ 31/01/2007 ]
מילים במאמר: 386   [ נצפה 6267 פעמים ]

 
 

"אם הדגנים" כפי שהייתה ידועה ע"י האינקה- הקינואה, אינה ממש דגן, אך היא נחשבת לדגן בגלל צורת הבישול וההכנה שלה. בעצם זהו פרי בוטני של צמח הגדל באזור האנדים. יש לה גרעינים קטנים וצהבהבים (ניתן למצוא זנים שונים בצבעים המשתנים מחום כהה ועד ללבן. הסוג הלבן- בז' הוא הנפוץ ביותר ונחשב לבעל הערך התזונתי הגבוה ביותר). כשמבשלים אותה הנבט מתעגל למעין זנב והיא הופכת שקופה יותר.
העלים של צמח הקינואה אכילים גם כן, אך הם מגיעים לעיתים רחוקות בלבד לחנויות (גם בארה"ב).
רצוי לשמור את הקינואה במקרר/ פריזר.
לפני הבישול יש לשטוף אותה היטב, מאחר והיא מכילה מעטה סבוני במרקמו, המותיר טעם מריר מעט.
בבישולה משתמשים בכמויות כפולות של מים ביחס לקינואה, כמו עם דגנים רבים אחרים. היא יכולה להחליף את כל הדגנים בתבשילים המוכרים לכם. בשביל לקבל טעם יותר אגוזי- קראנצ'י יש לקלות אותה למספר דקות בחום גבוה ללא שמן לפני הוספת מי הבישול.
יש בה כמות רבה של חלבון מאיכות גבוהה ביותר, פחמימות וסיבים תזונתיים, שומנים (הרבה חומצת שומן לינולאית), מינרלים רבים (סידן, אשלגן מגנזיום, מנגן, ברזל, אבץ) וויטמינים (B, E ).
הקינואה קלה מאד לעיכול ומהירה להכנה (בישול של כ- 20-15 דקות), מה שהופך אותה למזון מומלץ ביותר לאנשים עם קשיי עיכול, תינוקות, ילדים, מבוגרים, נשים בהריון ולכל השאר.
קינואה מבשלים עם כמות כפולה של מים, כך שעל כל כוס קינואה יש לשים 2 כוסות מים (או כל נוזל אחר).
כאשר המים רותחים יש להקטין את האש ולהמשיך לבשל על אש קטנה, עד שכל המים נספגים והקינואה מוציאה זנבון לבנבן קטן.
ולמתכון....


חומרים


    • כוס קינואה
    • 2 כוסות מים
    • 3 פטריות שיטאקי
    • מלח
    • חופן לא גדול של אצות אראמה (ARAME)
    • 1/3 חבילת טופו

למרינדה:


    • 2 כפות שמן זית/ שומשום
    • כף רוטב סויה
    • כפית ג'ינג'ר מגורד
    • 2 כפות יין אדום
    • כפית אבקת פלפל חריף
    • בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

אני מתייחסת במתכון זה לכוס קינואה כמנה בסיסית, אפשר כמובן להגדיל בהתאמה.

לפני שמתחילים את הבישול יש לעשות 2 דברים: להשרות את האצות  כ- 15 דקות במים. לערבב את חומרי המרינדה ואת הטופו לחתוך לקוביות ולהשרות לכמה שיותר זמן (רצוי כמה שעות כדי שהטופו יספוג טעמים).


    • שמים בסיר את כוס הקינואה עם 2 כוסות מים.
    • מוסיפים 3 פטריות שיטאקי קצוצות (ללא הבסיס) ומלח.
    • מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עד להיספגות הנוזלים. כשזה מוכן (אחרי 15-20 דקות בערך), מכבים את האש ומערבבים פנימה את האצות לאחר שסוננו ואת הטופו  עם חלק מ-  או כל המרינדה (לפי הטעם והמרקם הרצוי).
    • מכסים את הסיר ונותנים לשבת ביחד עוד מספר דקות לפני שאוכלים.

בתיאבון!

 

ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2016
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב