בורמלוס - לחמניות כשרות לפסח
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

בורמלוס - לחמניות כשרות לפסח 

מאת    [ 04/04/2010 ]
מילים במאמר: 183   [ נצפה 21948 פעמים ]

 
 

החומרים (שיספיקו להכנת 10 - 12 בורמלוס):

8 מצות, 2 ביצים, בצל גדול, מלח, פלפל, 3 שיני שום. שמן לטיגון.

(אם התערובת נוזלית מדי ולא נוחה לעיבוד, ניתן להוסיף כף קמח תפוח אדמה או כף קמח מצות (על פי רב אין צורך בתוספת זו).

ההכנה:

1. טובלים לשתי דקות את המצות בקערה מלאה במי ברז.

2. סוחטים היטב את המצות ועוטפים (לשתי דקות נוספות) במגבת מטבח נקיה.

3. לתוך קערה עמוקה מפוררים את עיסת המצות, מוסיפים בצל מגורר, ביצים, שום קצוץ דק, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

4. מחממים שמן במחבת (רצוי שעומק השמן יהיה לפחות 3 ס"מ).

5. בידיים רטובות יוצרים עיגולים (בגודל לחמניה)

6. כשהשמן חם מצרפים את הבורמלוס ומטגנים אותן בלהבה מאד נמוכה (מדובר בטיגון ארוך) עד שישחימו משני הצדדים.

7. מוציאים לצלחת הגשה מרופדת בנייר סופג.

8. אפשר לשמור את הבורמלוס בטמפ. החדר למשך יום שלם, ואפשר גם להקפיא ולהפשיר במיקרוגל או בתנור.

 

אופציות:

להכנת בורמלוס צמחוניים אפשר להוסיף גרידת גזר או גרידת קישוא (+ כף קמח תפוח אדמה או קמח מצה)

להכנת בורמלוס חלבי: מוסיפים 100 גרם גבינת קשקבל או גבינה צהובה מגוררת ו-100 גרם גבינה בולגרית.

 

בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב