דושפרה - מרק דובדבנים בוכרי
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

דושפרה - מרק דובדבנים בוכרי 

מאת    [ 19/03/2010 ]
מילים במאמר: 171   [ נצפה 4776 פעמים ]

 
 

החומרים:

1 ק"ג בשר כתף לצליה, שתי כוסות גדושות דובדבנים (מיובשים / משומרים / קפואים) ומגולענים, שני בצלים גדולים, ראש שום, שקית כיסוני בשר (קנויים), שלוש עגבניות, שלושה גזרים, שלושה קישואים, עלי סלרי, חצי צרור כוסברה, חצי כוס גרגרי חומוס, חצי כוס מיץ לימון, מלח, פלפל, חצי כפית הל טחון, כפית סוכר, כמון. גרידת גינג'ר טרי,  8 כוסות מים.

אם משתמשים בדובדבנים מיובשים, יש להשרות אותם כחצי שעה במים חמים.

את גרגרי החומוס יש להשרות למשך הלילה, קודם שמבשלים אותם.

ההכנה:

1. חותכים את הבצל והגזר לרצועות ומטגנים במעט שמן בסיר גדול גבוה ורחב.

2. חותכים את הקישואים והעגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר

3. חותכים את הבשר לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. יש לערבב מעת לעת את החומרים בסיר.

4. מוסיפים את גרגרי החומוס, שיני השום, הסלרי הקצוץ, המים, ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים את המרק, מנמיכים את האש ומוסיפים את הדובדבנים.

6. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה, על להבה נמוכה.

7. מוסיפים את כיסוני הבשר, וכאשר הם מתחילים לצוף, סימן שהמרק מוכן.

8. בעת ההגשה זורים כוסברה קצוצה דק מעל כל צלחת מרק.

בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב