אורז עשיר בירקות
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

אורז עשיר בירקות 

מאת    [ 19/03/2010 ]
מילים במאמר: 175   [ נצפה 4134 פעמים ]

 
 

המצרכים:

3 כוסות  אורז יבש (אסור לשטוף את האורז), גזר (אין צורך לקלוף), עלה סלרי, רבע כרוב ירוק, רבע כרוב אדום, חצי ראש שומר, בצל בינוני, שן שום, מלח, פלפל, כמון. כף שמן לטיגון, 6 כוסות מי ברז.

ההכנה:

1. קוצצים את כל הירקות לרצועות דקיקות, או לקוביות, או עיגולים - חשוב להקפיד שהחיתוך יהיה מאד מאד דק, אך לא עיסתי!

2. בסיר רחב וגבוה על אש בינונית מטגנים את הבצל והשומר עד שנעשים שקופים, מוסיפים את הגזר, הכרובים ועלה הסלרי ומערבבים.

3. כאשר הירקות משחימים מעט מוסיפים את האורז תוך בחישה, וכעבור דקה יוצקים את המים.

4. עד שהמים רותחים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים מפעם לפעם.

5. כשהמים רותחים, מעבירים את הסיר לאש הנמוכה ביותר, מחפים את המכסה בנייר פרגמנט (או במגבת לחה) ומכסים את הסיר.

מבשלים במכסה סגור (בלי להציץ!!!) במשך 20 דקות בדיוק. משאירים את הסיר סגור למשך 5 דקות נוספות לפחות, ורק אז מגישים

הארות והערות:

את האורז הזה אפשר להחזיק עד יומיים - שלושה במקרר, אבל אפשר גם לשלוח להקפאה חלק מהכמות, וכשמפשירים לאדות את האורז על המסננת של סיר הקוסקוס,

בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב