תזונה בהריון בראי הרפואה הסינית
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

תזונה בהריון בראי הרפואה הסינית 

מאת    [ 24/01/2007 ]
מילים במאמר: 434   [ נצפה 4301 פעמים ]

 
 
הצורך במזונות בעלי טעמים שונים למיניהם נתפס ע"י אחדות כקוריוז הריוני משעשע ואצל חלק אחר של הנשים הוא מחויב המציאות.

הרפואה הסינית מלמדת אותנו להסתכל על הטעמים השונים כמחזקים איברים (או מרידיאנים) שונים בגוף.
לפי תורה זו, מתקשר הטעם המתוק עם אנרגיית אלמנט האדמה, בה פועלים מרידיאני הטחול והקיבה. פעולת הטחול במהלך ההריון היא חשובה ביותר להחזקת העובר והרחם במקומם, למניעת דימומים, להפיכת מזון האם ודמה למזון לעובר ועוד.
הטעם החריף מתקשר לאנרגיית אלמנט המתכת, בו פועלים מרידיאני הריאות והמעי הגס. אלו קשורים לאספקת האוויר לאם ולעובר, לפינוי פסולת מהגוף, לחיסוניות הגוף ולזרימת האנרגיה (צ'י ) בגוף.
הטעם המלוח מתקשר לאלמנט המים, בו פועלים מרידיאני הכליות ושלפוחית השתן, הקשורים באפשרות הבסיסית להיכנס להריון ולקיימו, לספק לעובר את התמצית הבסיסית לקיומו ואת המבנה הקונסטיטוציוני- גנטי שלו, גם כל הקשור לנושא הנוזלים, מעברי מים, מתן שתן וכיוצא בזה מקושר לאלמנט זה. כמו כן התפתחותן של העצמות והשיניים חשוב כאן.
הטעם החמוץ מקושר לאלמנט העץ בו פועלים מרידיאני הכבד וכיס המרה. הכבד הוא האחראי לזרימת הדם והצ'י בגוף וספציפית לרחם, כך שבהריון הוא עובד חזק יותר. כמו כן הם מקושרים לכל תהליכי הצמיחה וההתפתחות בגוף.
הטעם המר מחזק את אלמנט האש, בו פועלים מרידיאני הלב, מעטפת הלב, המעי הדק והמחמם המשולש. אלו עובדים על אספקת הדם, שמירתו בזרימה בכליו, הקישור בין האלמנטים השונים בגוף ובין תהליכים שונים שקורים ועוד.

מתוך כל זה ניתן להבין מדוע ישנן נשים שחשות צורך בחמוץ- אולי כי הכבד שלהן אינו מאוזן מספיק וזקוק לחיזוק, כנ"ל לגבי הצורך במלוח- המקושר אולי לתהליכי הבנייה של העצמות והמבנים בגוף העובר, משיכת הסידן והמינרלים מגוף האם, חיזוק התמצית הבסיסית של העובר וכו'.
הצורך במתוק יכול להיראות כהזדמנות לעזור לטחול בתפקידו, לחזקו בתמיכה בעובר וברחם. כן הלאה לגבי שאר הטעמים.

יש לתת את הדעת, מהבחינה הסינית, לעונות השנה השונות שגם הן מקושרות לאלמנטים השונים. ושוב לכל עונה יש את הטעם המקושר אליה, בהתאמה לאלמנט הספציפי, כך שנשים שרוב הריונן עובר בעונת החורף אולי ירגישו משיכה למזונות השייכים לאלמנט המים, כמו שורשים, דגים, קטניות, אצות ולטעם המלוח.
באביב, המקושר עם אלמנט העץ, תתכן נטייה למזונות כמו עלים ירוקים, נבטים ומאכלים חמוצים.
בקיץ, הקשור לאלמנט האש, נרצה יותר מזונות מקררים ומרירים כמו פירות וירקות טריים למיניהם, טופו ומזונות קלים לעיכול.
הסתיו, עונת האסיף וההתכנסות, מקושר עם הטעם החריף ואלמנט המתכת. לכן תהיה העדפה למזונות כמו ירקות שורשיים, זרעים, חלבונים מהחי, דגנים וקטניות. את המזונות החריפים יש לאכול במידה, עקב הפוטנטיות הגבוהה שלהם.
אלמנט האדמה, הקשור לדגנים המלאים ולמזונות הכתומים, מגיעה בחלק האחרון של כל עונה ועונה, כך שיש מקום לשים לב למעגל עונות השנה, כדי להתייחס לאלמנט זה.
באופן נורמלי צריך להישמר איזון בין 5 הטעמים ובין חמשת האלמנטים, כך שהתפריט יהיה מורכב ממזונות התורמים לכל אלמנט ואלמנט.
ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 0528527755 veredudu@013.net.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2016
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב