דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הסכם שותפות מקצועי - מה יכלול? 

מאת    [ 11/02/2010 ]

מילים במאמר: 763   [ נצפה 3808 פעמים ]


חשוב לדעת! אם החלטתם להקים שותפות, חובה לחתום על הסכם שותפות מקצועי אשר בנוי בצורה נכונה ומעגן את כל מה שדרוש שיהיה בתוך הסכם שותפות. מה צריך לכלול הסכם שותפות מקצועי? בשביל זה אנחנו כאן.

ראשית כל : להתייעצות מקוונת בנוגע לכל נושאי השותפות מומלץ להיכנס להתייעץ בפורום יזמות עסקית>>

ישנן צורות התאגדות שונות אשר אפשר לבחור בהן כמו למשל חברה, עמותה, אגודה שיתופית ויש גם את מוסד השותפות. שותפות היא צורת התאגדות כזו המהווה קשר בין שני צדדים או יותר אשר המטרה היא הפקת רווח. במסגרת של שותפות הצדדים שותפים גם לסיכונים הקיימים וגם כמובן לסיכויים העסקיים. הקמת שותפות היא נוחה למדי היות שהיא איננה מורכבת במהותה ואינה דורשת כל מיני דרישות כמו הקמת חברה למשל.

עם זאת, זה המקום להבהיר כי חתימה על הסכם שותפות מקצועי הוא קריטי והעדר החובה לעשות כך, אין משמעותו כי ניתן לוותר על הסכם שותפות. בדומה למצבים שונים אחרים, הסדרת ההסכמות בכתב בין הצדדים היא חשובה ביותר ואסור להקל בה ראש. החיים בנויים כך שאין אנחנו יודעים מה יהיה מחר ומחלוקות וחיכוכים אינם מן הנמנע כמובן גם במערכות היחסים הטובות ביותר.

חתימה על הסכם שותפות לא משאירה הרבה מקום להפתעות וככל שנשקיע יותר זמן ומאמץ בגיבוש הסכם שותפות מקצועי ומתאים לנו, כך נחסוך בעתיד בעיות מיותרות שבוודאי מתרחשות כאשר הדברים לא סוכמו בצורה מפורשת ומפורטת בתוך הסכם שותפות.

על חשיבותו של הסכם שותפות

נדמה שטבע הדברים הוא כזה שבכל מקום בו נמצא יותר מאדם אחד, יש מחלוקות. יש בזה משהו מאוד הגיוני ובוודאי כאשר מדברים על סיטואציה של שותפות. כל אחד רוצה להצליח, לוודא כי החלק שהשקיע בשותפות יניב פרי ולעיתים הדאגה של כל אחד בנפרד לרווחים שלו, פוגמת בתפקוד של אותה שותפות. על מנת למנוע חיכוכים מיותרים, חשוב לנו לחתום על הסכם שותפות.

מטרתו של הסכם שותפות היא לעגן את הזכויות והחובות של כל הצדדים וכמו כן, על ההסכם לכלול כל פירוט הרלוונטי לשותפות. במסגרת הסכם שותפות אנחנו גם נעגן את נושא פירוק השותפות למקרה שיבוא היום וניאלץ או נרצה לעשות זאת. או אז, חשיבותו של הסכם שותפות עולה עוד יותר היות שמצב כזה, האווירה השוררת בין השותפים אינה נעימה וככל שהליך הפירוק מוסדר בתוך הסכם שותפות, כך המהלך הזה יהיה קל יותר.

הסכם שותפות בין קרובים

חשיבותו של הסכם שותפות אינה משתנה כאשר מדובר במערכת שותפות בין חברים או בין קרובי משפחה. הנטייה, בחלק נכבד מן המקרים, היא להקל ראש בחשיבות של הסכם שותפות כשמדובר באנשים קרובים אלינו שיש לנו עמם מערכת יחסים אישית. התחושה היא שאותם אנשים לעולם לא יפגעו בנו או שלעולם לא נריב איתם על כסף....אך מדובר באוטופיה בלבד.

חיי המציאות הם מורכבים הרבה יותר ומערכת יחסים עסקית אינה דומה למערכת יחסים אישית. ישנם עניינים שנראים לכאורה פשוטים כמו ניהול שותפות אך בפועל, כל מה שלא יוסדר בין השותפים בצורה ברורה, מותיר מקום רב מדי למחלוקות.

חשוב מאוד לשקול היטב טרם הכניסה לשותפות, האם השותפים שבחרנו, הם אכן הבחירה הנכונה. מעבר לתחושת אמון בסיסית בין השותפים, כדאי מאוד שתבהירו זה לזה מהן המטרות שלכם והמן הציפיות וכך תוכלו להיות בטוחים כי יש בסיס איתן להקמת שותפות.

סעיפים חשובים בהסכם שותפות

עריכת הסכם שותפות טוב אינה תמיד עבודה קלה. עם זאת, כדאי מאוד להקדיש את המאמץ והמחשבה לבניית הסכם שותפות מתאים וזאת לאור החשיבות הגדולה שלו לתפקודה של שותפות, לניהולה הנכון וגם למקרה של פירוקה. כאשר אנו ניגשים לכתוב הסכם שותפות, מומלץ לשים לב לנקודות שלהלן:

1. הסדרת חובות וזכויות – הסכם שותפות צריך לכלול את כל החובות והזכויות של כל שותף ושותף. אין לקחת שום פרט כמובן מאליו אלא לרשום כל דבר רלוונטי. 

2. ניסוח – בין אם החלטתם כי עורך דין יכתוב את החוזה ובין אם אחד מכם בוחר לעשות זאת, כדאי לשתף את כלל השותפים בניסוח ובגיבוש פרמטרים חשובים. המטרה היא שכל השותפים יבינו את אותו הסכם שותפות ועל כן על כולם להיות מעורבים בו בצורה כזו או אחרת. השארת שותף אחד בחשכה, רק תגרום לסכסוכים בהמשך הדרך.

3. איזונים -  על הסכם שותפות להיות מפורט ומובן אך עליו גם להיות קשוח במידה סבירה על מנת שיוותר מקום לגמישות מסוימת בעת הצורך.

4. הליך פירוק – עגנו בתוך הסכם שותפות את האופן בו אתם תרצו לפרק את השותפות, אם מועד זה אכן יגיע. ככל שתשכילו להסדרי עניין זה בהסכם השותפות, כך תחסכו לעצמכם עבודה באותה שעה לא נעימה של פירוק השותפות.

5. פתרון סכסוכים – מומלץ מאוד לציין במסגרת הסכם שותפות, לאן יש לפנות במקרה של מחלוקת שאינכם מצליחים לגשר עליה בכוחות עצמכם. כדאי לשקול אופציה של מינוי בורר לסכסוכי שותפות. 

לסיכומו של דיון, הסכם שותפות מקצועי הוא חיוני ביותר בכל שותפות. סקרנו כאן את סעיפי החובה שיש להכניס לתוך הסכם שותפות והבהרנו עד כמה ביסוסם של עניינם בתוך הסכם שותפות יכול להקל עלינו בכל שלב ושלב. בהצלחה! 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב