דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הפעלה מתוקה לילדים באפיית עוגיות פיצוץ 

מאת    [ 10/02/2010 ]

מילים במאמר: 399   [ נצפה 4747 פעמים ]

אחת הדרכים הטעימות לזמן איכות עם הילדים הינה לשתף אותם בבישול ואפייה. הילדים אוהבים מאוד הפעלות מתוקות, וייהנו מחוויה מיוחדת במינה בעת הכנת עוגיות שוקולד פיצוץ. הטעם הנפלא של העוגיות והמראה המיוחד שלהן יאפשרו להורים לנקות בסיפוק את הלכלוך שהילדים השאירו...

הקדמה קצרה להעשרה: שוקולד הוא חומר גלם רגיש. אם מניחים אותו בסיר על מקור חום הוא עלול להישרף ולאבד מטעמו ומרקמו. לכן, במתכונים מנחים להמיס את השוקולד בשיטת בן מארי (בסיר כפול, כלומר סיר בתוך סיר). בתוך הסיר העליון מניחים את קוביות השוקולד להמסה. בסיר התחתון שמים מים כך שלא יגעו בתחתית הסיר העליון. כך, השוקולד יומס באיטיות ולא יישרף.
שיטה נוספת להמסה היא במיקרו גל. גם בשיטה זו יש להיזהר לא לשרוף את השוקולד. יודגש, כי לעיתים קרובות בעת המסת שוקולד במיקרוגל הוא אינו משנה את צורתו ונראה כי הוא לא נמס, אך בפועל הוא רך. לכן, בעת המסה במיקרו גל רצוי לחמם לפרקי זמן קצרים ומדי פעם לערבב ולבדוק שהשוקולד לא נשרף.

חומרים: להכנה של כ- 30 עוגיות בשיתוף הילדים

240 גר' שוקולד מריר.
40 סמ"ק שמן (ניתן למדוד בבקבוקי תינוקות).
3/4 כוס סוכר (120 גר')
קורט מלח
וניל
3 ביצים
כוס וחצי קמח (220  גר')
שקית אבקת אפייה (10 גר')
צימוקים (לא חובה)

 אופן ההכנה :

ממיסים את השוקולד ביחד עם השמן בשיטת בן מארי עד שהשוקולד נמס. במיקסר (וו גיטרה), מאחדים את הסוכר, וניל, מלח והביצים לעיסה אחידה. לאחר איחוד החומרים וללא הפסקת עבודת המיקסר יוצקים לתוכו את השוקולד המומס עד שהעיסה נראית אחידה ושוקולדית.
מנפים קמח ואבקת אפייה לתוך התערובת תוך כדי קיפולה . מקפלים את הקמח עם תערובת השוקולד עד לקבלת עיסה ללא גושים. מעבירים את העיסה שנוצרה לקערה נקייה ומכניסים למקרר למספר שעות (עדיף לילה).
בקערה שמים אבקת סוכר. נותנים לילדים לגלגל כדורי בצק (לא גדולים מדי). יוצרים גומה בכל כדור, מניחים צימוקים ומקפלים שוב לכדור. נותנים לילדים לטבול את הכדורים בתוך אבקת הסוכר את אותו הכדור פעם אחר פעם (3-4 פעמים).
מניחים את העוגיות בתבנית אפיה המצופה בנייר אפייה. (כדי שהעוגיות לא יתגלגלו בתוך התבנית רצוי ללחוץ עליהם טיפה כדי לקבע אותם לתבנית).
את העוגיות אופים של 180 מעלות כ- 10 דקות ולא יותר. באפייה הן גדלות ומתפוצצות כך ומקבלות מראה של אדמה שבורה, לכן הן נקראות גם עוגיות רעידת אדמה או עוגיות פיצוץ.
כאשר מוציאים את העוגיות הן עדיין רכות.  לא לגעת, למרות שזה מפתה! יש לחכות מספר דקות על מנת שיתקררו ויתקשו, ורק אז יוכלו להיפרד בקלות מתבנית האפייה.

 בתיאבון!!!!

לירז פינבליט - סודות מתוקים.
עוגות מעוצבות בצק סוכר לימי הולדת ואירועים, תמונות אכילות, הפעלות בצק סוכר לילדים
וסדנאות בצק סוכר למבוגרים באזורי המרכז, חיפה והצפון




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב