דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתכון לסופגניות 

מאת    [ 11/12/2006 ]

מילים במאמר: 245   [ נצפה 45133 פעמים ]

מצרכים:


    • 5 כוסות קמח
    • קורט מלח
    • 4 כפות סוכר
    • 30 גרם שמרים טריים
    • 1.5 כוסות חלב
    • 50 גרם מרגרינה לאפייה- כדאי להשתמש ב"מחמאה"
    • 3 חלמונים

אופן ההכנה:


    • ממיסים את המרגרינה בתוך החלב (לעצלנים שביניכם - דקה וחצי במיקרוגל תעשה את העבודה)  ומצננים.
    • מכינים מהשמרים "ראש עיסה": 

      • ממיסים את השמרים במעט מים,ומערבבים בכף עץ עם מעט סוכר עד שנוצרת עיסה חלקה
      • מוסיפים מעט קמח ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק נוזלי.
      • מתחילים בפעולה של גירוד דפנות הכלי למרכז בעזרת לקקן ופיזור שכבה דקה של קמח מלמעלה.
      • מניחים במקום חמים אך לא חם,עד שנוצרים סדקים בשכבת הקמח שפיזרנו.
      • כעת ראש העיסה מוכן להמשך העבודה.

    • שמים בקערה (או במיקסר) מעט מלח, את הקמח והסוכר.
    • מוסיפים את ראש העיסה על הקמח ומערבבים (היזהרו ממגע ישיר של מלח או שומן עם השמרים) 
    • מוסיפים את תערובת החלב והמרגרינה ומערבלים במיקסר / מערבבים ידנית עד לקבלת בצק אחיד.
    • מכסים במגבת, מניחים במקום חמים ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק.
    • לאחר סיום התפיחה, לשים את הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי של  1-1.5 ס"מ.
    • בעזרת כוס קורצים את הסופגניות בגודל הרצוי ומניחים להתפחה על גבי מגבת.
    • מחממים שמן כך שיהיה חם אך לא רותח. הסוכר שבסופגניות יכול להשרף בשמן רותח, בעוד הבצק ישאר לא אפוי
    .
    • לאחר סיום תפיחת הסופגניות זורקים אותן לשמן החם ומטגנים על להבה נמוכה.
    • בודקים סופגניה ראשונה לראות שהיא עשויה כיאות מבפנים
    • מוציאים מהשמן ומניחים במסננת, או על נייר סופג.
    • מזריקים לסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה / ממרח שוקולד / ריבת חלב) 
    • מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת

בתיאבון, וחג חנוכה שמח!

 

זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב