דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עוגת פרג ללא גלוטן, ללא חלב ו...אפשר ללא סוכר 

מאת    [ 03/01/2010 ]

מילים במאמר: 744   [ נצפה 7643 פעמים ]

 

עוגת פרג  

ללא גלוטן, ללא חלב ו... אפשר גם ללא סוכר

 

 

 

חיים ללא גלוטן מהווים אתגר ללא ספק, הרי לכל כך הרבה מזונות מתגנב לו הקמח האסור ומאיים להפוך את החיים למסובכים או לטעימים פחות. אך הפתרונות הטובים ביותר, הם גם הפשוטים ביותר וראו זה פלא, כל כך הרבה מזונות אחרים יכולים להחליף את קמח החיטה שהמלאכה הופכת קלה והתוצאה טעימה.

במתכון שלהלן נמנעתי גם ממוצרי חלב כדי להתאימו לרגישים. אך אין כל בעיה לצפות העוגה בקרם שוקולד חלבי.

בנוסף ניתן בקלות להמיר את הסוכר באבקת סוכר-דיאט ועדיף פי כמה בסטיביה או בממתיק של סאנריידר. כאשר משתמשים בממתיקים שאינם סוכר יש להביא בחשבון שהעיסה טרום אפייה היא בעלת טעם מרוכז יותר מזה של התוצאה האפוייה, לכן כדאי שהעיסה תהייה קצת יותר מתוקה.

 

עוגת הפרג זו היא בעצם טורט לכל דבר אלא  שאת לבן הקמח המרתי בשחור הפרג.

 

המצרכים לתבנית קפיץ מס. 26:

 

6 ביצים גדולות

1/2 1 כוסות פרג טרי טחון

1/3 כוס שמן קנולה

1 כוס סוכר (פחות או יותר עפ"י הטעם)

½ + כוס מיץ תפוזים (סחוט + הסיבים, ללא קליפות הפלחים)

קליפה מגוררת של תפוז אחד

1+ כפית תמצית וניל טהורה

11/2 - כפית אבקת אפיה

1 כף גדושה קמח תפוחי אדמה או קורנפלור (אפשר גם ללא)

 

קרם שוקולד (לא חלבי)

 

100 גר' שוקולד מריר (לא חלבי)

2 כפות גדושות קקאו איכותי

2 כפות חלב קוקוס או סויה

1 גדושה כף סוכר

להמיס בכלי הנתון במים רותחים

 

ההכנה:

 

להפריד הביצים להקציף החלבונים עם 2 כפות סוכר

להקציף בנפרד החלמונים עם הסוכר, להוסיף בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים, תמצית הוניל, קליפת התפוז.

להוסיף עיסת החלמונים בתנועות קיפול (עם כף עץ) לתוך קציפת החלבונים.

כשהתערובת הומוגנית להוסיף לתוכה בתנועות קיפול ובעדינות את הפרג, אבקת האפייה והקורנפלור (או קמח תפו"א).

 

לאפות בתנור שחומם מראש ל-175  מעלות ולאפות כ- 40 דקות, אני בודקת אחרי 35 דקות עם קיסם, מפסיקה את האפיה כאשר הוא יבש ומשאירה העוגה להצטנן בתנור, לאחר פתיחת הדלת. שימו לב! העיסה נוזלית, כדאי לצפות התבנית בנייר אפייה ולוודא שאינה דולפת.

 

מנקבת את העוגה עם מזלג במעגלים ו"משקה" ב- ½ כוס נס קפה חזק, ללא סוכר

 

אפשר ליהנות מן העוגה כך אך ציפוי השוקולד עושה נפלאות לטעמה.

 

ו..עוד הפתעה - אותו מתכון בדיוק יהפוך לעוגת קוקוס מעולה כשהפרג יוחלף בקוקוס ובמקום להשקות בקפה אפשר במיץ תפוזים.

ד"ר עמרית בן סירה עוסקת ברפואה טבעית אינטגרטיבית ומנהלת מרפאה בצפון תל אביב ומרפאה בפתח תקווה. יחודה של שיטת הטיפול האינטגרטיבית בשילוב גישות ושיטות איבחוניות כשהמטרה לאתר באופן מדוייק מוקדי מצוקה וחוסר איזון. בהמשך לאיבחון משולבות דיסציפלינות טיפוליות במטרה להגיע בקלות ומהירות לאיכות חיים טובה יותר.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב