דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ארכיטקטורה 

מאת    [ 16/12/2009 ]

מילים במאמר: 424   [ נצפה 2850 פעמים ]

ארכיטקטורה היא החוכמה שתתכנן את מבנה הבית.

מה זאת אומרת ארכיטקטורה תתכנן את מבנה הבית?

בתהליך הארכיטקטורה שמקדים את שלבי הבינוי הממשיים של הבית לוקחים בחשבון בעצם את כל המרכיבים השונים של הבית – ביחס לצרכים שהוגדרו לאותו בית , בדרך כלל על ידי יושבי הבית כמובן, ובהתאם לצרכים ובהתאם לשטח המצוי והתקציב המצוי, תבוא הארכיטקטורה ותכריע כיצד יש לבנות את הבית בהתאם לתכנון.

 

אז מה זאת אומרת ארכיטקטורה כשאנו מתכננים בית? בשלב הארכיטקטורה אנחנו נתחשב קודם כל בתפקיד של אותו מבנה. נגדיר את הצרכים והיכולות הנדרשות מאותו מבנה וזו בעצם תהיה נקודת הפתיחה שלנו. משם אנחנו נתכנן את הגודל הרצוי של המבנה על כל החלקים הפנימיים שלו וביחס לשטח המצוי הנתון. בהתאם לשטח המצוי בתהליך הארכיטקטורה יבחרו גם החומרים השונים שיבנו את המבנה וזאת לפי שיקולים של עלות מול תועלת, תועלת היא כמובן עמידות החומר והאפשרות שלו להעניק ליושבי המבנה את מה שהם זקוקים לו. למשל בידוד מחום וקור, הגנה ממזג אוויר ונתוני אקלים באותו שטח גיאוגרפי וכמובן בטיחות. בארכיטקטורה יתייחסו לבטיחות מכל מיני כיוונים, גם למשל פתחי אוורור בשעת שריפה וגם בטיחות מכיוון של רעידות אדמה. אז כל השיקולים האלו הם שיקולים של שנלקחים בחשבון ומוכרעים בשלב הארכיטקטורה וכך בעצם הארכיטקטורה בעצם עוטפת את כל החישובים השונים שיש לקחת בחשבון עת אנו מתכננים מבנה כלשהו. מיסודות המבנה ועד לגג המבנה, מחומרי המבנה ביחס לאזור הגיאוגרפי ועד לפרטים הקטנים שירכיבו את המבנה. כל אלו הם חלק מחוכמת הארכיטקטורה. ובסופו של דבר, לאחר שהושלם התכנון שבא לספק מענה לכל הדרישות התפקודיות של אותו מבנה, יבוא הארכיטקט שלמד ארכיטקטורה ויעטוף כל זאת בעטיפה יצירתית. כלומר, האספקט העיצובי של בניית המבנה. הארכיטקט לא רק אחראי על התוכן של המבנה והאפשרות שהמבנה יענה על כל הצרכים שהוא אמור לספק, אלא שהארכיטקטורה בסופו של דבר גם קובעת את המראה של אותו מבנה ובאמת אפשר לראות כל מיני בניינים שמעוצבים בצורה שונה מהנוף הם כולם פרי יצירה של ארכיטקטורה שמבקשת לחדש.

 

אין להכביד בחשיבות של הארכיטקט שנשכור את שירותיו לצורך בניית מבנה או בית חלומותינו. הוא בעצם המנצח על התזמורת הוא השף העליון של התבשיל. כל היתר הם ממלאי תפקידים שונים שיבואו לבצע העבודה בהתאם לדרישות הארכיטקטורה שנקבעה לאותו מבנה. אבל היוצר הרוחני והמהותי של אותו מבנה, על כל צדדיו הן הממשיים והן האומנותיים הוא בסופו של דבר הארכיטקט ששולט ברזי הארכיטקטורה.

 

לא פלא שבעלי מקצוע אלו שלמדו ארכיטקטורה באוניברסיטה הם אנשים מוכשרים וכשם שהם מנהלי עבודה מוכשרים כך הם מוכשרים גם ברמה היצירתית ואין להיות נפלאים על המחיר הלא כל כך זול של אלו העוסקים בארכיטקטורה.


מאמר זה נלקח מקטגורייתארכיטקטורה מפורטל עיצוב הבית -עיצוב




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב