כשרון וטעם בנווה צדק
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

כשרון וטעם בנווה צדק 

מאת    [ 16/12/2009 ]
מילים במאמר: 404   [ נצפה 2139 פעמים ]

 
 

הדירה ממוקמת בקומה השנייה של המגדל בנווה צדק, קרוב מספיק כדי לעמוד על המרפסת ולראות את האנשים ברחוב, , לשמוע את רעשי העיר, להריח את הריחות ולשמור על קשר עם הסביבה והשכונה. נוף הים והגגות האדומים של השכונה ניבט אלינו דרך קיר המסך ווילונות והמרפסות וממלא את חלל הדירה בצבעים עזים. כאשר סוגרים את דלתות המרפסות, ההרגשה היא של תצפית מקומה גבוהה הרבה יותר. כשקיבלתי לתכנן את הדירה, כדירת נופש עבור משפחה הגרה בחו"ל רוב השנה, חשבתי איך אפשר יהיה ליהנות מהנוף עוצר הנשימה מכל נקודה בדירה, אפילו מחדר הרחצה. למזלי, הקירות הפנימיים בדירה טרם נבנו. הקבלן, מתכנן המיזוג ומתכנן החשמל היו מוכנים ללכת לקראתי עם רוב השינויים שביקשתי. מהתכנון המקורי לא נשאר הרבה, והתכנון החדש אכן מעלה את הנוף לדרגת חשיבות עליונה.

הדירה, 90 מ"ר שטחה, בנויה משני מפלסים: מפלס הכניסה הכולל את מבואת הכניסה, שירותי אורחים, סלון עם תקרה בגובה 6 מטר, פינת אוכל ומטבח, חדר שינה לילדים וחדר רחצה צמוד אליו. מפלס הגלריה כולל חלל פתוח עבור פינת משרדישיבה, מכונת כביסה ומייבש בתוך נישה, חדר שינה הורים וחדר רחצה הורים צמוד. הנוף המרהיב של שכונת נוה צדק, יפו והים יוצר סביבה אורבנית עירונית כתפאורה מושלמת לדירת ה"לופט". החלונות שגובהם כמעט 6 מטר, ומהם ניתן לצאת לשלוש מרפסות, מדגישים את הניגודיות שבין העיצוב המודרני של פנים הדירה והמגדל אל מול יפו והבתים הנמוכים של השכונה. מפאת שטח החלונות הענק הפונה ברובו דרומה ומערבה, חייבים היינו להתקין וילונות חשמליים הבנויים מ-2 שכבות. שכבה דקה, לבנה, מכותנה ומשי, המכניסה אור רך ועדין, ומשתובבת עם הרוח הנעימה והשקיעה של אחר הצהריים,ווילונות משכבה עבה- מבד אטום וקטיפתי, שאינו מחדיר אור, על מנת ליצר תנאי חושך לשינה ולהגנה על רצפת העץ והריהוט מפני השמש היוקדת.

הרצפה בקומת הכניסה מרוצפת אריחי שיש חלילה בגודל 30X60 מלוטשים ומרוחים בסילר "מראה רטוב". הריצוף עוקב בקווים אלכסוניים אחרי הגיאומטריה של הקירות ויוצר אפקט מודרני ומאופק של תנועה וקצב. רצפת חדרי השינה בקומת הכניסה ובקומת הקרקע בגמר פרקט בגוון חום כהה ועשיר על מנת ליצור עומק, בסיס וניגוד לקירות ולתקרה הצבועים בלבן.בחרתי פריטי ריהוט מודרני ומעוצב וגופי תאורה גדולים במיוחד היוצרים אפקט דרמטי. בקיר הסלון הותקנו ספוטים משולבים המאירים נקודתית את הוילונות, התמונה, והגלריה.גופי תאורה בלתי ישירה, המותקנים על הקירות עשויים חרס הניתן לצביעה ונטמעים בגוון הקיר.המטבח ופינת האוכל הינם שילוב של פורניר חום כהה עם שילוב נירוסטה ומתכת בסגנון מודרני ונקי.

התוצאה הינה דירה ייחודית ומרגשת מבפנים ומבחוץ, לכל ימות השנה.

 


מאמר זה נלקח מקטגוריית וילונותמפורטל עיצוב הבית - עיצוב

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב