אנזימים וכימיקלים שונים
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

אנזימים וכימיקלים שונים 

מאת    [ 13/12/2009 ]
מילים במאמר: 385   [ נצפה 1499 פעמים ]

 
 

אנזימים וכימיקלים שונים, אז מה אפשרי לעשות?!


BUTYLATED HYDROXYANISOLE AND BUTYLATED HYDROXYTOLUENE
שני הכימיקלים הנ"ל הינם שכיחים בשימוש בתעשיית המזון בעיקר לייצור ולהכנת השמנים, כיוון שהם חומרים אנטי אוקסידנטים טובים ולכן הם מונעים את התהליך האוקסיד טיבי של השומנים. אני באופן אישי נמנע מהכימיקלים הנ"ל. יש טוענים שנטילת BHT כתרופה במינון של בערך 1 גרם ליום למניעת דלקת של ההרפס ומפחית סיכון לסרטן
COQ10-UBQUINONE
מצוי בעיקר בשמן דגים (שמכיל גם EPA)
DIMETHYL GLYCINE  (DMG)
ויטמין B15, רוב המחקרים עליו נעשו בברית המועצות ושם נאמר שהוא משפר את מערכת החיסון ומעלה אנרגיה ויכולת פיזיקלית. בשימוש להגדלת ביצועים ספורטיביים וע"י שיפור זרימת החמצן למוח, טוב להפרעות מנטליות ובמקומות אחרים טענו שהוא אפילו קרצינוגני, אך עדיין ה- FDA וה - AMA השאירו אותו מחוץ לשוק. רעילות ה- DMG נמוכה מאוד בשימוש 20-200 מ"ג ליום. ה DMG ניתן להשגה במתן אוראלי או כדורים מתחת ללשון ונלקח כ-2-3 פעמיים ביום.

 

שיטות ייצור מזון מודרניות פתחו אפיקים עיקריים של חשיפה לגורמים מסרטנים סביבתיים ותרכובות המפריעים לתפקוד אנדוקריני.

דברה רססה על יבולים, אנטיביוטיקה בשימוש בעופות, והורמונים שניתנים לבקר חשפים אותנו הצרכנים ורכיבים בלתי רצויים, ונציין כי המזהמים הפכו לחלק מתזונתנו וגופנו לפעמים באופן יום יומי. חלק מחשיפה זו עשויה להגביר את הסיכון לסרטן השד.

במובנים מסוימים, לאבותינו לא היו חיים קלים. מכיוון שלא היה להם מזון זמים כל כך, אך כיום הטיפול הכימי וכלי מטבח משופר כימית, דיאטות ושיטות הבישול - חשפו אותנו למפגעים רעילים יותר.

להלן כמה מן כימיקלים מזיקים הנפוצים במיכלי מזון ומזון שלנו, יחד עם תיאורים של מה הם, והיכן ניתן למצוא ומדוע הם רעים. וכן כדי ללמוד כיצד להימנע מהם.

 

אריזות למזון
היום, זה לא רק האוכל עצמו כי ישנו הצורך להיזהר, גם מהמכולות שבהם מאוחסנים, אשר יכול לסנן כימיקלים רעילים, כגון: BPA, סטירן ויניל כלוריד. 

ביספנול A (BPA) ניתן למצוא מיכלי מזון מפלסטיק המכילים ביספינול איי. מחקרים מראים כי חשיפה BPA קשורה לסרטן השד, הוכח כמפריע לטיפול כימותרפיה למחלה.

סטירן יכול לסנן פוליסטירן - מרכיב של מגשי מזון קלקר, קרטוני ביצים, כוסות חד פעמיות - כאשר מחוממים, שחוקים או לשים תחת לחץ. סטירן הוא קרצינוגן (רכיב מסרטן).

פוליוויניל כלוריד (PVC) משמש לייצור אריזות מזון. כאשר PVC, ויניל כלוריד עשוי להשתחרר לאוויר או לשפכים. זה אחד הכימיקלים הראשונים שיועדו כמסרטנים בבני אדם. ונקשר בסיכון מוגבר לתמותה מסרטן השד וסרטן הכבד בקרב העובדים המעורבים בייצורו. 

ועוד... ועוד...



ד"ר קובי עזרא (Ph.D) מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן אישי. מכין ספורטאים ודוגמנים לקראת תחרויות ומופעים. כתב את הספרים: 1. אבן הפינה בתחוםפיתוח גוף. 2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי. 3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!. לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140




 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב