הארטישוק הוא צמח ים תיכוני, מוכר עוד מימי יוון ואף מוזכר במשנה ובתלמוד.
היוונים והרומאים ראו בארטישוק כפרי המסמל תאווה ושייכו אותו כפרי שלאכילתו השפעה על הולדת בנים.
ברפואה העממית יחסו לארטישוק סגולות ריפוי. הוא נחשב כ"מנקה כבד".
הארטישוק הינו שיח קוצני אשר פירותיו הם למעשה ניצן הפרח שטרם פרח.
צמח ארטישוק יחיד יכול להצמיח 40 פירות. הפרי נחשב למעדן ושימושיו הקולינריים מגוונים ביותר.
פורום תזונה ודיאטה
פורום גסטרואנטרולוגיה
תכונות הארטישוק
עלי הארטישוק משמשים לטיפול ב:
· מכיל נוגדי חימצון יחודיים (שאינם מצויים בירקות אחרים) · העדר תאבון · הפרעות עיכול · תסמונת המעי הרגיז · אלכוהוליזם · מלריה · חסימה בדרכי המרה · אנמיה · יתר לחץ דם · טרשת עורקים
ערכיו התזונתיים ל- 56 גר' (פרי שלם) קלוריות 25 נתרן 47מ"ג פחמימות 6 גר' סיבים 3 גר' ויטמין A 85 יחב"ל ויטמין C 6 מ"ג סידן 22 מ"ג ברזל 1 מ"ג כדאי לדעת... · בחרו בפרי כבד בעל קצות עלים ירוקים · ארטישוק טרי: כשעליו מתפצחים ולא נקרעים · אכילת ארטישוק לפני שתיית אלכוהול מונעת את תופעת ה"הנג אובר". · אכילת ארטישוק אינה מומלצת לאישה מניקה, הארטישוק גורם לדילול החלב. · תנאי איחסון: נשמר עד שבועיים במקרר בשקית.
מערכת אתר iCosmetics