דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתי מתרחשת רשלנות רפואית? 

מאת    [ 01/12/2009 ]

מילים במאמר: 545   [ נצפה 1952 פעמים ]

מתי מתרחשת רשלנות רפואית?

מהן תביעות של רשלנות רפואית? תביעת רשלנות רפואית זו תביעה בגין נזק גוף אשר נגרם לנו כתוצאה מטיפול רפואי רשלני. אנו שומעים על רשלנות רפואית בהקשרים שונים כמו למשל רשלנות רפואית בלידה או בניתוח לייזר שאנשים עושים. נשאלת השאלה האם כל טיפול רפואי שאנו עוברים יכול להיחשב כטיפול רשלני, במידה ולא אהבנו את התוצאה. כמובן שהתשובה היא שלילית. צריכים להתקיים מספר קריטריונים על מנת שטיפול ייחשב כרשלני.

קריטריונים לקיומה של רשלנות רפואית

ראשית כל, חשוב מאוד להבהיר כי כמו ברוב התביעות שקיימות בכלל, נטל ההוכחה הוא על התובע ולא על הנתבע. כלומר, אם אנו מגישים תביעה בגין רשלנות רפואית, עלינו להראות כי הרופא התרשל. נציין כי ישנם מקרים בהם נטל ההוכחה עובר לצד השני אך הכלל ברובם המכריע של המקרים, נשאר בעינו כאשר חובת ההוכחה היא על התובע.

מהם הקריטריונים שצריכים להתקיים על מנת להראות שהתרחשה רשלנות רפואית:

1. חובת הזהירות – מהי חובת זהירות? על מנת לטעון כי מישהו התנהג כלפינו ברשלנות, עלינו להראות כי חלה עליו חובת זהירות כלפינו. כמובן כי לרופא ישנה חובת זהירות כלפי המטופל שלו.

2. הפרתה של חובת הזהירות – לאחר שהוכחנו כי קיימת חובת זהירות, עלינו להראות כי זו הופרה על ידי הרופא המטפל או המוסד הרפואי.

3. נגרם לנו נזק חמור – אין כל טעם בהגשת תביעה של רשלנות רפואית אם לא נגרם לנו, בשל הטיפול, נזק גופני ממשי לטווח ארוך. ישנם מקרים בהם נעשתה על פניו רשלנות רפואית אך לא נגרם למעשה נזק רציני ובנסיבות האלו אין למעשה טעם כלכלי להגיש תביעה בשל רשלנות רפואית, על אף שזו התקיימה.

4. הוכחת הקשר סיבתי  – לאחר שהראינו את קיומה והפרתה של חובת זהירות והוכחנו כי נגרם לנו נזק פיזי ממשי, עלינו לקשר בין שני האירועים הללו. קרי, על התובע להוכיח כי הנזק הגופני נגרם בגלל הפרת חובת הזהירות. אם היה אירוע כלשהו שמנתק את הקשר, לא נוכל לזכות בתביעה של רשלנות רפואית כי אלמנט הקשר הסיבתי לא התקיים.

רשלנות רפואית – סטנדרט הטיפול הסביר

נושא הטיפול הסביר הוא נושא קריטי ככל שדנים על רשלנות רפואית. רופא או מרכז טיפולי יכול לנהוג כלפי המטופלים בכל מיני דרכים. יתכן גם שאנו נסבור כי הטיפול הרפואי שניתן לנו לא היה משביע רצון אולם על מנת לומר כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית, התנהגות הרופא צריכה לגרום לנו נזק ולהיות מחוץ למסגרת של הטיפול הסביר.

הפסיקה בישראל דנה רבות על המשמעות של המונח הזה והמסקנה היא די פשוטה. התנהגותו של הרופא תיבחן לאור הנוהג הרפואי המקובל בתחום הרפואי אליו אותו רופא שייך. הכוונה היא לאיזשהו מדד אובייקטיבי שיציאה ממנו משמעה רשלנות רפואית.

רשלנות רפואית- הסכמה שלא מדעת

רשלנות רפואית יכולה לקרות בכל מיני סוגים של טיפולים כמו למשל במהלך לידה או במהלכו של ניתוח קוסמטי כלשהו. כמו כן, רשלנות רפואית יכולה להיגרם מסיבות שונות. דוגמא אחת של רשלנות רפואית היא אי הסכמה מדעת. חלק מחובת הזהירות של הרופא כלפי מטופל וחלק מסטנדרט הטיפול הסביר בו, הוא מתן אינפורמציה מלאה ומפורטת למטופל.

רק כאשר קיבל המטופל את כל המידע הרלוונטי, הוא יכול לתת הסכמתו מדעת לטיפול. אי מתן אינפורמציה מלאה עלולה להוביל לכך שהמטופל הסכים שלא מדעת לטיפול ומשם הדרך אל רשלנות רפואית אינה ארוכה.

מקווים שלמדתם משהו מן הדיון הזה על רשלנות רפואית. היו בריאים ואם נתקלתם בבעיה רפואית כלשהי, פעלו בזהירות ובשיקול דעת. כל טוב!

לייעוץ מקוון בנושאי רשלנות רפואית אמליץ לפנות לפורום רשלנות רפואית>>




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב