כמה באמת אנחנו יודעים על מה שאנו אוכלים? הפטרוזיליה...
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

כמה באמת אנחנו יודעים על מה שאנו אוכלים? הפטרוזיליה... 

מאת    [ 29/11/2009 ]
מילים במאמר: 360   [ נצפה 2437 פעמים ]

 
 

ניתן למצוא אותה (כמעט) אצל כל אחד במטבח.
הפטרוזליה תורמת את טעמה וערכיה התזונתיים לתבשילים, סלטים ותיבולים שונים, ומהווה מרכיב כמעט הכרחי לבישול.

אז כמה באמת ידוע לנו את תרומתה של הפטרוזיליה לבריאותינו?
מסתבר שהפטרוזיליה משמשת במאות השנים האחרונות תוסף תזונה. אך עוד קודם לכן שמשה כתרופה.
עם הזמן, בשל טעמה של הפטרוזיליה ומחירה הנמוך יחסית, הפכה להיות דומיננטית יותר בגבולות המטבח ופחות ברפואה.
את השמן הנמצא בשורש הפטרוזילה ניתן למצוא גם בבשמים, סבונים או קרמים.


    • הפטרוזיליה מסייעת בהורדת לחץ הדם
    • מנקה את כלי הדם ומקלה על נפיחות של ורידים
    • מכילה כמות רבה של נוגדני חמצון הנלחמים ברדיקלים חופשיים בגוף.
    • מסייעת בהקטנת הסיכוי לסרטן ובייחוד סרטן ריאות.
    • מגבירה את פעולת העיכול
    • מונעת היווצרות אבנים בכליות ומשתנת.
    • מסייעת לריפוי מחלות של קנה הנשימה
    • מסייעת במניעת ריח רע מהפה.
    • טובה נגד דלקות אוזניים
    • מסייעת בהורדת כולסטרול וטרגליצרידים
    • מונעת היווצרות קרישי דם.
 פורום תזונה ודיאטה
פורום נטורופתיה ותזונה טבעית   מה יש בפטרוזילה? לפטרוזיליה פרופיל תזונתי עשיר המורכב ממגוון רחב של וויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקליים ושמנים החיוניים לגוף, וכל זאת ברמת צפיפות טובה עד מצויינת.   בכמות סמלית 30 גר' פטרוזיליה:

    • רמה מצויינת של הויטמינים A ו C (75% מעל הדרישה היומית)
    • ברזל רמה טובה מאוד (50% מעל הדרישה היומית)
    • רמה טובה של אשלגן, סידן, סיבים תזונתיים, מגנזיום, ויטמין E  ומנגן (25% מעל הדרישה היומית)בכוס פטרוזיליה יש יותר בטא קרוטן מבגזר גדול, פי 2 ויטמין C מבתפוז, יותר סידן מכוס חלב, ופי 20 ברזל ממנה של כבדים
  כדי להנות מיתרונות הפטרוזיליה, יש להקפיד לאכול אותה טרייה.   נא לשם לב:

    • הפטרוזיליה מכילה כמות גבוהה של אוקסלטים. כאשר חומר זה מצוי בגוף בכמות מוגברת הוא עלול לעבור התגבשות וליצור בעיות. על כן, על אנשים בעלי בעיות בכיס המרה או אבנים בכליה נדרשים לא לצרוך פטרוזיליה בצורה מוגברת.
    • מומלץ לנשים בהריון להמנע מצריכה פטרוזיליה בשל החשש לזירוז הלידה.
    • צריכה מעטה עד אפסית של פטרוזיליה מומלצת גם לנשים מניקות בשל החחש לייבוש החלב.
    • את גרעיני הפטרוזיליה יש לצרוך באופן מדוד ומבוקר. צריכת מוגברת של הגרעינים עשויה לגרום לבחילה, כאב ראש, פגיעה לאורך זמן בכבד ובכליות.
 פורום תזונה ודיאטה
     

מערכת אתר iCosmetics


www.icosmetics.co.il

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב