עוגיות חלבה ושוקולד נימוחות
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

עוגיות חלבה ושוקולד נימוחות 

מאת    [ 29/10/2009 ]
מילים במאמר: 182   [ נצפה 7515 פעמים ]

 
 
החומרים:

2.5 כוסות קמח לבן רגיל, חצי כוס אבקת קקאו, 1 כפית אבקת אפיה, 1 כוס טחינה גולמית - (אפשר להמיר חלק מהטחינה בשמן, אם אין לכם מספיק טחינה גולמית), 1 חבילה חמאה רכה (200 גרם) ללא מלח, חצי כוס סוכר.

ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים לבצק רך ודביק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים כחצי שעה במקרר

2. בידיים רטובות קורצים קמצוץ בצק, מכינים כדורון קטן, משטחים (מטבע של עשרה שקלים היא אומדן אופטימלי לקוטר העוגייה, העובי שלה יהיה כשני ס"מ).

3. מניחים כל עוגייה בתבנית אפיה מחופה בנייר אפיה.
כדאי מאד להשאיר רווח גדול בשולי התבנית, להקל על הוצאתן לאחר האפיה.

4. שולחים לאפיה קצרה (כרבע שעה) לתנור בחום של 180 מעלות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב.

השלב הקריטי:

כאשר העוגיות מוכנות, מכניסים בזהירות רבה מתחתיהן כף שטוחה או סכין דקיקה ומפרידים אותן מנייר האפיה.
אין צןרך להוציא אותן, אלא רק להזיז אותן מעט. העוגיות החמות נוטות להשבר, וכאשר הן מתקררות, אם לא הפרדתם מנייר האפיה הן ידבקו.

מניחים לקירור כשעה, ואח"כ אפשר לאחסן ולשמור בצנצנת זכוכית.

אופציות נוספות: ניתן להמיר חצי כוס הקקאו בקמח לבן, לקבלת עוגיות חלבה רגילות.

בתיאבון
בישולים עם ילדים
המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר מודיעין
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב