דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הכנת גבינות ספרדיות 

מאת    [ 18/10/2009 ]

מילים במאמר: 398   [ נצפה 4519 פעמים ]

ספרד עשירה בשטחי אדמה פוריים. כתוצאה מכך, הבקר והצאן ניזונים היטב ומניבים חלב איכותי המסייע בהכנת גבינות משובחות.
גבינת המנצ'גו שאת הכנתה ניתן ללמוד בקורסים שלנו יחד עם לימוד הכנת גבינות נוספות, הינה גבינה ספרדית הידועה בכל העולם. גבינה זו מכינים מחלב כבשים, באזור לה מנשה. זוהי גבינה צהובה קשה שמרקמה סמיך וטעמה רענן.
ניתן למצוא בחנויות מגוון נדיב של גבינות מנצ'גו אבל רצוי לזכור שגבינת מנצ'גו האמיתית היא הגבינה אשר רשום עליה כי יוצרה באזור לה מנשה. גבינה זו החלו לייצר בשנת 1996 שלושה אחים שעיסוקם היה הכנת גבינות, והיא הפכה תוך זמן קצר לאחת מהגבינות הספרדיות המפורסמות ביותר.
כאשר ממשיכים לאורך האי מינורקה ניתן לפגוש בעיירה "מהון". זוהי עיירה חקלאית, בה נמצאות מחלבות קטנות אשר עיסוקן הוא הכנת גבינות במגוון סוגים, ובנוסף לכך מייצרות גבינת מהון בתהליכים מסורתיים. בעת הכנת גבינות כמו גבינת מהון לוקחים את הגבן ומכניסים לתוך בד המיועד לכך, מסובבים אותו ותולים לכמה ימים כדי להוציא את מי הגבינה.
גבינה זו עשויה מחלב פרה, היא מתאפיינת בניחוח מתוק ועסיסי והיא מזכירה את הגבינות גאודה ואדם. בעת הכנת גבינות מסוג זה, הספרדים נוהגים לקחת את הגבינה כאשר היא בשלבי הבשלתה הראשונים ופורסים אותה, מפזרים מעליה שמן זית, מתבלים בפלפל שחור ואוכלים בליווי זיתים. כשמניחים לגבינה להבשיל זמן נוסף היא מצוינת לטוסטים ולאפייה.
וכעת נעסוק בצד הצפון מערבי של ספרד, באזור גליציה שבו הטבע פורה מאוד. הכנת גבינות הינה נפוצה ביותר באזור זה, ואחת מהגבינות שמכינים באזור זה הינה גבינה מעושנת בשם טטייה. גבינה זו נקראת כך מכיוון שצורתה מזכירה עטין. בעת הכנת גבינות מסוג זה נוהגים לעשן את הגבינה בעישון עדין במשך שבועיים. צבעה מבחוץ כתום כהה ומבפנים צבעה לבן. טעמה עדין והיא בעלת מרקם קרמי.
וכעת נעסוק בתהליכי הכנת גבינות באזור ההררי של קנטבריה ונכיר את מלכת הגבינות הכחולות - גבינת קברלס. גבינה זו עשויה לעתים מחלב פרה ולעתים מחלב פרה שעורבב עם חלב עזים וכבשים, כל זאת בהתאם למתכון סודי. בעת הכנת גבינות מסוג זה, הגבינה עוברת את תהליך הבשלתה בתוך מערות שבהרים באזור זה ומשם היא מקבלת את העורקים הכחולים ואת טעמה המשובח.
גבינה זו נוהגים להגיש בליווי ברנדי, שרי ויין אדום בתוספת סלט ובנוסף מגישים אותה בליווי יין מתוק לקינוח.
ואם מדברים על הרים חייבים להזכיר את גבינת הרונקל המיוצרת באזור הרי פירי נאיים שמפרידים את ספרד מצרפת. באזור זה הכבשים יוצאות למרעה באזורים גבוהים אלה ולכן החלב מכיל אחוזי שומן גבוהים והוא נחשב לאיכותי ביותר וכתוצאה מכך, בעת הכנת גבינות מחלב זה מתקבלת גבינה בעלת טעם וארומה מיוחדים.
הכנת גבינות
גבינות
גבינה

צוות "גבינות מהלב" מעביר קורסים להכנת גבינות מכל הסוגים. לקבלת מידע נוסף הנכם מוזמנים לגלוש באתר שלנו דרך הקישורים הנ"ל.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב