ויסקי - צורת ההגשה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

ויסקי - צורת ההגשה 

מאת    [ 26/09/2009 ]
מילים במאמר: 222   [ נצפה 3642 פעמים ]

 
 
"מאלט, סינגל מאלט. מעט מים, ללא קרח." -ג'יימס בונד
אומנם המשקה הידוע של בונד הוא המרטיני המפורסם, אבל מסתבר שאפילו בונד בכבודו ובעצמו חבב את הויסקי לא פחות. זאת ועוד, הוא הגדיר במדויק את הדרך שבה הוא רוצה שהויסקי יוגש לו, וכך גם רבים אחרים לפניו ואחריו.
צורת ההגשה של המשקה הזהוב והכמעט מלכותי הזה היא קריטית לטעמו - דבר דומה נראה גם עם משקאות אלכוהוליים אחרים אך אצל הוויסקי הבדלי הטעם חדים יותר.

השיטה הנפוצה ביותר להגשת ויסקי היא בטמפ' החדר בצירוף קרח. השיטה הזאת מאפשרת לשתות את הויסקי "סטרייט" - בלי יותר מדי בלגן וליהנות מהטעמים והארומות הייחודיים לו. שיטה נוספת נפוצה להגשתו היא כמובן עם הקרח כבר בפנים.

שיטה חדשה יחסית ומעניינת היא שיטת ההגשה בטמפ' קפואה של 18- מעלות.
שיטה זו, שמקורה בפינלנד שם מקובל להגיש כל משקה בטמפ' הזו, מפחיתה את הריח העז של הוויסקי אך משחררת את הטעמים בצד האחורי של הפה בצורה חזקה יותר כשהוא מתחמם. בפועל הויסקי מוגש בשיטה זו רק במס' מצומצם של פאבים בעולם במכשיר מיוחד אותו פיתחה Famous Grouse שמכונה Frozen Famous. בארץ ניתן למצוא את הויסקי בצורתו הקפואה בפונדק הדוב ובבר העוגן בחיפה.
לסיכום - אין כמו ויסקי טוב בשביל לפתוח ערב מעולה. המשקה המתוחכם הזה קנה לעצמו שם ולא לחינם. ויסקי איכותי הולך טוב גם עם סוגים שונים של בשרים. רק תבחרו את צורת ההגשה ואתם בפנים.

לחיים!
כותב המאמר הינו ברמן באתר העוסק בויסקי
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב