לאכול לפי עונות השנה- חריף בקיץ
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

לאכול לפי עונות השנה- חריף בקיץ 

מאת    [ 18/08/2009 ]
מילים במאמר: 356   [ נצפה 3133 פעמים ]

 
 


תמיד מדהימה אותי העובדה שכשמשתנות העונות אני מבחינה בכך לפי החשק שיש לי לטעמים מסויימים.
בחורף יש לי לא מעט פעמים את הצורך במשהו מלוח ומבושל ועכשיו בקיץ אני ממש מבינה את האנשים שחיים בארצות החמות ואוכלים אוכל חריף לרוב.
אולם יש מי שלא מבין למה ומדוע, כמו שבתי הבכורה אומרת 'אבל זה לא הגיוני! אם חם כ"כ החריף רק מחמם אותך עוד יותר!'
מממ....נכון....ובכ"ז זה עדיין מרגיש נכון. איכשהו החריף הזה מביא חום מהיר כזה שבא מהר וגם הולך לדרכו באותה המהירות ולא סתם אני מוצאת עצמי מכינה תבשילים מהירי הכנה מתובלים בצ'ילי, שום ובתערובות חרפרפות למיניהן (יש לי גם נטייה לחלב קוקוס בימים האלה... געגועים לתאילנד?).
כנראה שהסינים ידעו משהו כשהם הגו את תאוריית 5 האלמנטים שמדברת, בין השאר, גם על הטעמים הקשורים לעונות השנה.
אין ספק שחריף הוא טעמה של העונה החמה ולכן זה כ"כ הגיוני שבמדינות המזרח, במרכז ובדרום אמריקה ובהודו אוכלים הרבה חריף, כי כשחם הטעם החריף עוזר להוציא את החום החוצה מהגוף במהירות.

ביום קיץ אוגוסטי חם מצאתי עצמי מכינה תבשיל מהיר קליל וחריף בהחלט. כמובן שניתן לגוון את מידת החריפות, אם כי אני ממליצה על חריף לוהט!

חומרים
אורז בסמטי מלא מבושל- 1/2 כוס לפני הבישול (מבשלים בכוס וחצי מים. אני אוהבת לאדות במעט שמן זית לפני הוספת המים ואז הטעם הארומטי של הבסמטי יוצא החוצה. מקטינים את האש ברתיחה וסוגרים את האש כשכל המים נספגים)
בטטה קטנה
פרוסת דלעת בינונית
בצל בינוני
4-5 שיני שום
2-3 גבעולי סלרי
עלי בזיליקום מכמה גבעולים
פלפל צ'ילי (לחלופין אפשר להשתמש בתערובת תבלינים חריפה, כמו תערובות איטלקיות/ צרפתיות/ תאילנדיות, לפי הטעם)
קמצוץ מלח ים גבישי (לפי הטעם)
אופציונלי: כף חמאת בוטנים אמיתית
אופציונלי: כף סילאן אמיתי

אופן ההכנה

מבשלים את האורז בנפרד.
בבלנדר/ מעבד מזון טוחנים את הבטטה, דלעת, בצל, שום, בזיליקום וסלרי (אפשר להוסיף עלים ירוקים נוספים).
במחבת מחממים מעט שמן זית ומוסיפים את הצ'ילי או את תערובת התבלינים, כדי להוציא לה מעט את הארומה.
אז מוסיפים את תערובת הירקות הטחונים ומערבבים יחדיו למשך 1-2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים פנימה את האורז היטב, כדי שיספוג את הטעמים.
בסוף מוסיפים את חמאת הבוטנים והסילאן, אם רוצים וסוגרים את האש.
אפשר להוסיף אגוזי קשיו קצוצים מעל.

קיץ חם, חריף ומרענן!




ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" www.blabla4u.com/nature "הנקה" בסטארמד http://www.starmed.co.il/Forum/31 ו "תמיכה בהנקה" של "ליגת לה לצ'ה" http://www.lllisrael.org.il/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=13436 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2016
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב