מדוע חשוב לבחון את איכות המים כשמכינים קפה?
רובנו פשוט לא חושבים על כך, אולם מים הינם אחד המרכיבים העיקריים בכל ספל קפה. היחס בין המים לקפה שחור עומד על אחוז קפה לעומת 99% אחוז מים; אספרסו עשוי מ-7.5 גר` לכל 30 מ"ל מים. טעמם של המים משפיעים בסופו של דבר על התוצאה הסופית ולכן, אניני קפה מקפידים מאוד גם על המים בהם הם משתמשים להכנת האספרסו שלהם.
מהו התהליך של ריכוך מים?
ניתן לראות היום בבתי קפה רבים לצד מכונת קפה גם מתקן נירוסטה המיועד לריכוך המים. המים עוברים במכונה "ריכוך", כלומר הם עוברים סוג של סינון הנעשה על ידי כימיקלים שונים ומלחים. יש הטוענים כי ריכוך המים הוא סכנה בריאות וכי המלחים מכילים פוספטים המסוכנים לבריאות.
מדוע יש לרכך את המים?
תהליך הריכוך מיועד להסיר אבנית מהמים, מכיוון שהמים בישראל נחשבים למים "קשים" המכילים כמות רבה של אבנית. אבנית אינה מזיקה בהכרח לבריאות ( בכמות סבירה), אולם היא מזיקה מאוד למכונת הקפה ופוגמת בתהליך הכנת האספרסו. לכן, מספר בתי קפה משלבים לצד מכונת הקפה גם מכונה לריכוך מים. היום, ישנו פיתוח של מכונות מסוג חדש לריכוך המים, העושות את אותה הפעולה תוך שמירה על הערכים טבעיים של המים, תוך נטרול החומרים השליליים באבנית.
האם מומלץ להכין קפה במים מרוככים?
כמו שדואגים לאיכות גבוהה של הקפה ולמכונה מתאימה, חשוב לשמור על איכות המים בה משתמשים לקפה. כאמור, תהליך ריכוך המים הינו תהליך מורכב, ובבית אין הכרח להשתמש במים מרוככים, מספיק להשתמש במים מזוקקים, בהם יש מידה נמוכה של אבנית וטעמם זך יותר. במידה ורוצים, ישנם מרככים שניתן להתמשמש בהם במכונות אפסרסו ביתיות כגון רזין, שהוא שרף סינטטי הסופח את האבנית במים. בנוסף, ניתן להשתמש במרככים המכילים חומרים כגון סיליפוס.
כמה פעמים בשנה מומלץ לנקות את האבנית ממכונת הקפה מאבנית?
אבנית הינו אחד הגורמים העיקריים היוצר בעיות במכונת האספרסו, לכן מומלץ לנקות את המכונה כל שלושה חודשים, או במידה ולחץ המים נחלש. במכונות אוטומאטיות קיים מנגנון המתריע שיש צורך בטיפול באבנית. מומלץ להשתמש במכונות בהן קיים פילטר פנימי, המפחית את הצטברות האבנית בצורה ניכרת. בנוסף, כשמנקים את האבנית במכונה חשוב להשתמש בכימיקלים המומלצים על ידי היצרן על מנת שלא לפגוע בחלקי המכונה. כמו כן מומלץ לנקות את הפילטר ולהסיר את השומנים שהצטברו
רובנו פשוט לא חושבים על כך, אולם מים הינם אחד המרכיבים העיקריים בכל ספל קפה. היחס בין המים לקפה שחור עומד על אחוז קפה לעומת 99% אחוז מים; אספרסו עשוי מ-7.5 גר` לכל 30 מ"ל מים. טעמם של המים משפיעים בסופו של דבר על התוצאה הסופית ולכן, אניני קפה מקפידים מאוד גם על המים בהם הם משתמשים להכנת האספרסו שלהם.
מהו התהליך של ריכוך מים?
ניתן לראות היום בבתי קפה רבים לצד מכונת קפה גם מתקן נירוסטה המיועד לריכוך המים. המים עוברים במכונה "ריכוך", כלומר הם עוברים סוג של סינון הנעשה על ידי כימיקלים שונים ומלחים. יש הטוענים כי ריכוך המים הוא סכנה בריאות וכי המלחים מכילים פוספטים המסוכנים לבריאות.
מדוע יש לרכך את המים?
תהליך הריכוך מיועד להסיר אבנית מהמים, מכיוון שהמים בישראל נחשבים למים "קשים" המכילים כמות רבה של אבנית. אבנית אינה מזיקה בהכרח לבריאות ( בכמות סבירה), אולם היא מזיקה מאוד למכונת הקפה ופוגמת בתהליך הכנת האספרסו. לכן, מספר בתי קפה משלבים לצד מכונת הקפה גם מכונה לריכוך מים. היום, ישנו פיתוח של מכונות מסוג חדש לריכוך המים, העושות את אותה הפעולה תוך שמירה על הערכים טבעיים של המים, תוך נטרול החומרים השליליים באבנית.
האם מומלץ להכין קפה במים מרוככים?
כמו שדואגים לאיכות גבוהה של הקפה ולמכונה מתאימה, חשוב לשמור על איכות המים בה משתמשים לקפה. כאמור, תהליך ריכוך המים הינו תהליך מורכב, ובבית אין הכרח להשתמש במים מרוככים, מספיק להשתמש במים מזוקקים, בהם יש מידה נמוכה של אבנית וטעמם זך יותר. במידה ורוצים, ישנם מרככים שניתן להתמשמש בהם במכונות אפסרסו ביתיות כגון רזין, שהוא שרף סינטטי הסופח את האבנית במים. בנוסף, ניתן להשתמש במרככים המכילים חומרים כגון סיליפוס.
כמה פעמים בשנה מומלץ לנקות את האבנית ממכונת הקפה מאבנית?
אבנית הינו אחד הגורמים העיקריים היוצר בעיות במכונת האספרסו, לכן מומלץ לנקות את המכונה כל שלושה חודשים, או במידה ולחץ המים נחלש. במכונות אוטומאטיות קיים מנגנון המתריע שיש צורך בטיפול באבנית. מומלץ להשתמש במכונות בהן קיים פילטר פנימי, המפחית את הצטברות האבנית בצורה ניכרת. בנוסף, כשמנקים את האבנית במכונה חשוב להשתמש בכימיקלים המומלצים על ידי היצרן על מנת שלא לפגוע בחלקי המכונה. כמו כן מומלץ לנקות את הפילטר ולהסיר את השומנים שהצטברו
חברת אמיגו נוסדה בשנת 1987 כספקית קפה ומוצריו לשוק הפרטי ולבתי הקפה. בית הקליה של החברה ממוקם בחיפה במפרץ, חנויות קונספט בחיפה, בתל-אביב ברעננה ובראשון לציון ויש לה מפיצים ברחבי הארץ.
כמתמחה באספרסו, החברה משווקת מכונות קפה אספרסו ביתיות ומקצועיות ממגוון רחב של חברות מהמובחרות ביותר בעולם, כמו סאיקו, גג`יה, רנצ`יליו, נובה סימונלי, סן מרקו ועוד.
כמתמחה באספרסו, החברה משווקת מכונות קפה אספרסו ביתיות ומקצועיות ממגוון רחב של חברות מהמובחרות ביותר בעולם, כמו סאיקו, גג`יה, רנצ`יליו, נובה סימונלי, סן מרקו ועוד.