דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ביטוח לאומי - וועדות רפואיות - מאמר 5 - כיצד לארגן את החומר הרפואי? 

מאת    [ 24/07/2009 ]

מילים במאמר: 433   [ נצפה 2613 פעמים ]

הקדמה -

מאמר זה הינו אחד מסדרה של עשרות מאמרים שכתבתי, שמטרתם לתת מידע מקצועי לחולים ונפגעים, כיצד לממש את המגיע להם, כצעד חשוב בשיקום ובחזרה לחיים. חלק מהמאמרים דן בפרוצדורות השונות, כיצד לגשת לוועדות רפואיות בביטוח הלאומי, מס הכנסה, משרד הביטחון, קרן הפנסיה, חברת הביטוח. מאמרים אחרים, חשובים אף יותר, מתארים את התהליך האפשרי של חזרה לחיים, מתוך כוחות פנימיים. כיצד להפוך את המצוקה הבריאותית, לנקודת הזדמנות?

הנני רופא ומשפטן. לאחר שחליתי מאד בעצמי; ולאחר שאחד מילדי נפגע קשה בפיגוע התאבדות, כחייל - הבנתי מקרוב את עולמם של החולים והנפגעים. הבנתי עד כמה יש צורך בהקטנת הנזק הכלכלי, שמתלווה תמיד לנזק הבריאותי. עד כמה קשה לחולה להשתקם, כאשר יש לו אי נוחות, או אפילו מצוקה כספית. הבנתי גם עד כמה קשה להתמודד מול הוועדות הרפואיות השונות, המנוכרות ולעיתים אף מזלזלות.  נרתמתי לעניין, שכן כרופא ומשפטן יש לי את כל הכלים הדרושים על מנת להצליח לקבל את מה שמגיע בוועדות הרפואיות. לקבל את מה שמגיע לפי החוק והדין. מה שמגיע כדי לסייע לו להשתקם, או לפחות לא להידרדר. לאחרונה התחלתי לכתוב את הידע שלי ולפרסמו באינטרנט, כשירות עבורך. בנוסף הנני פועל בחברת בר מדיקס - למימוש זכויות רפואיות  http://www.barmedics.co.il , הפועלת מתוך הבנת החולה והנפגע, בצורה מקצועית ובגישה מאד אכפתית.

 

כללים לארגון התיק הרפואי האישי -

עניין זה נראה בוודאי תמוה – מדוע יש להקדיש מילים לדבר שלכאורה הוא ברור. מסתבר שרוב האנשים שומרים את החומר הרפואי בצורה מפוזרת, או רק את חלק מהמסמכים. פעמים רבות, עניין זה, הינו הגורם הישיר לכך שהם מקבלים פחות ממה שמגיע להם.

 ההמלצות שלנו:

 


    • יש לשמור על כל המסמכים הרפואיים הניתנים לך, כולל : מכתבי רופאים, הפניות, תוצאות בדיקות וכד'. במידה ועליך למסור מסמך לגורם רפואי, יש לדאוג לצילום המסמך לפני המסירה.
    •  כדאי לשמור את המסמכים בתוך תיק / קלסר מיוחד ולא בתוך מעטפות או שקיות.
    •  כדאי לסדר את המסמכים לפי תאריכים, כך שהמסמך החדש מונח על הישן. התוצאה : המסמכים הראשונים הם הפנימיים יותר והמסמכים החדשים הם העליונים ביותר.
    •  אם ניתן – יש לחלק את התיק לפי נושאים ובכל נושא לסדר כנ"ל לפי תאריכים.

מסתבר שאם החומר הרפואי אינו מסודר, לא תמיד רואים רופאי הוועדה את כל החומר.

כלל חשוב הוא - רופאי הוועדה בוחנים את מה שמוגש להם. התייחסות הוועדה בדרך כלל הינה - יש בעיות רפואיות רק לפי המסמכים שהוגשו.

סיכום החומר הרפואי:

כדאי ומומלץ לסכם את החומר הרפואי על ידי רופא הבקיא במימוש זכויות רפואיות. כך כל הנקודות החשובות יודגשו וירוכזו. כדאי גם לקבוע את שיעור הנכות ואת המשמעות התפקודית (כושר העבודה) הנובע מכך.

רופא מיומן גם יצביע בפניך, איזה מסמכים חשובים חסרים, הקשורים למחלות שלך. סביר שגם יציין בפניך, איזה בדיקות נוספות הקשורות לפגימה הרפואית כדאי וחשוב לבצע, לקראת הוועדה הרפואית.

עודד שראל - רופא, פיזיולוג ומשפטן.
משמש כמנהל רפואי בחברת
בר מדיקס - החברה הראשונה למימוש זכויות רפואיות
המסייעת לחולים ונפגעים לקבל מה את מה שמגיע להם בוועדות הרפואיות - ביטוח לאומי, מס הכנסה, משרד הביטחון (קצין התגמולים), קרן הפנסיה, חברת הביטוח.
בר מדיקס מסייעת בהצלחה מרובה בהליכים לקביעת זכאות כספית, כתוצאה מהבעיה הרפואית - כושר עבודה, נכות רפואית, נכות תפקודית, נכות כללית, שירותים מיוחדים, תקנה 15, נכות מעבודה, מחלת מקצוע, נפגעי איבה, ניידות, פנסיית נכות, פנסיה מוקדמת, מחלות קשות, פגיעה בשירות ביטחון, החמרת מצב, נכות נובעת



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב