אחד ממרכיבי ההנאה בבילוי במסעדת סושי היא לראות את המקצוענות שבה המנה מוכנה. אם שאלתם את עצמכם, איך לעזאזל הם עושים את זה, יש לנו חדשות טובות בשבילכם: גם אתם יכולים.
אתם מוזמנים לקבל השראה ממנות הסושי המעוצבות ומגשי המסיבה המרהיבים של סופר סושי, ועם קצת אימון והרבה רצון תוכלו להרכיב לעצמכם בבית את הסושי שלכם.
אז איך מכינים סושי?
שלושת הרכיבים החשובים ביותר להכנת סושי הם אצות נורי, אורז לסושי וחומץ אורז (או לחילופין, אבקת תיבול לסושי). כיום אפשר למצוא את שלושת המרכיבים בלא מעט מהסופרים הגדולים, בחנויות טבע שונות וכמובן בחנויות המתמחות באוכל מהמזרח הרחוק.
• אצות נורי - אלו הן אצות קלויות שנועדו לעטוף את הסושי. הן מגיעות בצורת דפים ירקרקים קשיחים מעט בחבילות של 10 או 50. לפני שרצים וקונים חבילה גדולה, כדאי לדעת שהאצות רגישות מאוד ללחות. נכון שהן ארוזות בצורה מיוחדת שמגנה עליהן אבל לאחר פתיחת החבילה הן עלולות להתקלקל די מהר.
• אורז לסושי - מומלץ מאד לא לוותר ולהשתמש באורז מיוחד להכנת סושי. הוא נדבק טוב יותר ויש לו את המרקם הנכון והמתאים לסושי. היום פשוט מאוד להשיג אותו ככה שאין גם ממש סיבה לוותר עליו. אבל אם ממש ממש אין לכם ברירה תוכלו להשתמש במקום באורז עגול.
• חומץ אורז - זהו חומץ עדין ומיוחד, העשוי מאורז והוא חלק דומיננטי מאד בתבלון האורז וביצירת המרקם.
• תוספות - נהוג להגיש סושי בתוספת סויה, וואסבי (חזרת יפנית) וג'ינג'ר כבוש. בארץ ישנם מספר רטבים המשווקים כסויה. דאגו לרכוש סויה יפנית איכותית כמו זו של חברת קוקמאן או וימאסה. זה שווה את המאמץ.
עכשיו יש לכם את כל הכלים להכין סושי
הכלי החשוב ביותר ליצירת סושי היא מחצלת לגלגול רולים ('מאקי' בשבילכם). ניתן גם לרכוש תבנית מרובעת ככלי עזר להכנת ניגירי (מבנה אורז מוארך עליו מונחת בדרך כלל חתיכת דג). מומלץ מאוד גם לרכוש סכין גדולה וחדה לחיתוך הרולים המוכנים.
קדימה לעבודה -
קודם כל האורז: הבישול ממש לא מסובך ודי דומה להכנת אורז רגיל. החישוב הוא כזה: כוס אורז לפני בישול מספיקה ל 2-3 רולים.
• שמים את האורז בסיר ומוסיפים כוס ורבע מים לכל כוס אורז, מביאים לרתיחה ומבשלים את האורז מכוסה, על אש נמוכה, עד שנספגים כל המים. מורידים מהאש ומניחים ל-5 דקות.
• מעבירים לקערה ומוסיפים את התיבול. כאמור תוכלו לרכוש אבקת תיבול מוכנה או להכין בעצמכם על ידי חימום של כף וחצי חומץ אורז, כף שטוחה של סוכר ושליש כפית מלח עד שהסוכר נמס ואז לשפוך על האורז החם.
רוק אנד רול: לאחר שהאורז התקרר לחלוטין אפשר לעבור לשלב הכנת הרולים.
• הניחו את אצת הנורי על המחצלת, אם מסומנים עליה חריצים כדאי לדאוג שהם יהיו אנכיים לכיוון מקלות המחצלת.
• הרטיבו מעט את הידיים והניחו על האצה בערך 2/3 כוס אורז והדקו אותו לשכבה דקה ככל האפשר כך עד שתכסה את כל האצה פרט ל-2 ס"מ האחרונים הסוגרים את הרול.
• בשלב זה יש להניח את המילוי שבחרתם - מלפפון, אבוקדו, צנון יפני כבוש, שרימפס מבושל או מטוגן, סלומון מעושן, חביתה יפנית וכו'.
• ועכשיו ה-גלגול, זהו בעצם השלב המאתגר יותר ביצירת סושי. גלגלו את הרול בעזרת המחצלת תוך שמירה בקצות האצבעות שהמילוי לא 'יברח' לצדדים. חשוב מאד להקפיד שהאצה תישאר יבשה לאורך כל תהליך ההכנה, כיוון שהיא נוטה להתקפל כשהיא נרטבת, מה שימנע מהרול להיסגר כמו שצריך. זהו. הכנתם רול של סושי! מזל טוב!
• הורידו את הקצוות, פרסו את הרול ל 6-8 יחידות מלאו צלחת הגשה מתאימה ו... בתאבון.
רשת סופר סושי מציעה סושי סופר טעים, סופר טרי וסופר משתלם ב-3 סניפים בת"א http://www.supersushi.co.il
>