תרבחו ותסעדו: מקורות ומנהגי חג המימונה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

תרבחו ותסעדו: מקורות ומנהגי חג המימונה 

מאת    [ 14/04/2009 ]
מילים במאמר: 376   [ נצפה 11095 פעמים ]

 
 
המימונה הוא חג שנחוג בצאת חג הפסח, בקרב יהודי מרוקו, תוניס ולוב. במרוקו היו משאירים את דלת הבית פתוחה כל הלילה כדי לקבל את פני האורחים שיגיעו, ללא צורך בהזמנה, כל מי שרצה היה נכנס ואיש לא שאל מיהו האורח. זהו מנהג יפה של אחווה, נתינה ורעות. מקורו של החג בנוהג לערוך סעודה שמחה ומפוארת בצאת החג, אך המימונה באופן מיוחד היא גם חג של טבע, שפע מזל.
על שולחן המימונה מניחים שיבולים, כדי חלב, דבש וקערת קמח עם מטבעות כסף. יש המניחים דג במרכז השולחן.
עם צאת הפסח עורכות הנשים את שולחן המימונה, שכולל ברובו מטעמים מתוקים, ממתקים, עוגות ועוגיות. מכיון שהחג נחוג עם צאת חג הפסח, כל המאכלים כשרים לפסח מכיון שהוכנו בחול המועד בדרך כלל. כך שרוב הממתקים והעוגיות עשויים תמרים, שקדים, מרציפן, קוקוס, אגוזים, פירות וריבות. עם צאת חג הפסח מכינות הנשים מופלטות העשויות בצק חמץ, ואותן יש להכין רק בצאת החג. המארחת תטרח על הכנת השולחן מראש, כדי שבצאת החג תישאר לה רק הכנת המופלטה, ממש ברגע האחרון לפני שהאורחים מתחילים להגיע.
היות והאורחים עוברים מבית לבית, לחגיגת המימונה אין שעת הגעה רשמית, ולמעשה ההגעה למימונה פתוחה עם צאת החג ועד שבעלי הבית הולכים לישון.
תרבחו ותסעדו - ברכה המקבלת את פני האורחי במימונה, ופירושה מזל והצלחה. מימונה הוא חג של שפע ונתינה ובמרוקו היו מסתובבים ועוברים מבית לבית כדי לברך ולהתברך במזל והצלחה, לטעום מן המאכלים המתוקים ולשמוח יחד. השכנים המוסלמים במרוקו היו מצטרפים לחגיגה כסמל לאחווה וידידות ומביאים עמם מטעמים משלהם, עוגות ופירות.
ישנן סברות והסברים שונים למקור השם מימונה, למשל המילה "מימון" שפירושה מזל, ומתקשרת לסמל השפע של החג.
המופלטה היא אורחת הכבוד במימונה, מכיון שהיא מסמלת ברכה וחיים מתוקים. את המופלטה אפשר להכין במחבת או במולטי שף - יחי הטכנולוגיה. המופלטה עשויה מקמח, שמרים, מים ומעט שמן. אופן הכנתה מיוחד במינו:
כל כדור בצק יש לרדד לעלה דק ולטגן באופן הבא:
את העלה הראשון מניחים במחבת ומטגנים רק מצד אחד. עליו מניחים את העלה השני והופכים את שני העלים יחד ומטגנים את העלה השני מצד אחד. על גביהם מניחים את העלה השלישי ושוב מטגנים רק מצד אחד והופכים. חוזר חלילה, עד שנערמת במחבת ערמה גבוהה של מופלטות. כל מופלטה מטוגנת תמיד רק מצד אחד. לאחר סיום הטיגון מפרידים את המופלטות זו מזו ומורחים בחמאה ודבש, מגלגלים את המופלטה ומקפלים לשניים ומגישים לאורחים בתוספת ברכות מזל והצלחה.
ברכות
המאמר של אתר ברכות, ברכות ליום הולדת וברכות לכל ארוע, ברכות מקוריות ורעיונות לברכות חגיגיות, ברכות מצחיקות והכנת כרטיסי ברכה.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב