אם הייתם בחתונה בתקופה האחרונה, ודאי זכורה לכם התחושה החמצמצה בלב כשראיתם את המלצר אוסף את כל השאריות מהשולחן (אוכל שלא נגעו בו!), ו... זורק הכל לפח. כואב הלב. אבל זה עוד כלום ביחס למה שקורה בתוך המטבח. אולם ממוצע נשאר עם כמה עשרות מנות שלא נאכלו, ואפילו לא הוגשו. ברוב המקרים - כל האוכל ייזרק. יש כמה עמותות בארץ שמסתבבות באמצע הלילה בין אולמות שונים ודואגים שהאוכל ילך לנצרכים. עמותה חדשה בשם "אוכלים טוב" שמה לה למטרה שלא רק אולם פה ושם יתרום, אלא שזאת תהיה הנורמה. אחרת לא נאכל שם.
עמותת אוכלים טוב פועלת בשני מסלולים: א. העלאת המודעות הציבורית לנושא. ב. יצירת לחץ צרכני על בתי העסק לתרום את עודפי המזון שלהם ולא לזורקם לאשפה. העמותה מחלקת תעודת "אוכלים טוב" לכל אולם שתורם. מטרת התעודה אינה להחליף את התעודה אותה מקבל האולם מהעמותה הספציפית האוספת את העודפים, אלא להוות מעין תעודה כלל ארצית, כדי שידע כל צרכן בכניסתו לבית העסק - האם עסק זה רק מאכיל טוב, או גם עושה טוב לחברה כולה. כמו כן, באתר העמותה ניתן למצוא את רשימת מאות בתי העסק שתורמים את עודפי המזון, תוך ציון שם העמותה האוספת, כשרות, מפת הגעה ועוד.
במיוחד בימים אלו, בהם מספר הנצרכים עולה, ומספר התורמים יורד, עולה הצורך הכל כך ברור - פשוט לנצל את מה שיש. זה לא עולה כסף, האיסוף נעשה בהתנדבות, אז, בעצם, למה לא?
העמותה פועלת כרגע בשיתוף פעולה עם "משולחן לשולחן", "חסדי ישורון", "קרן הצדיק" ושוקדת על שיתוף פעולה עם עמותות רבות נוספות, ביניהן - "לשובע" ו"מזון לחיים".
http://www.ochlimtov.org.il
אוכלים טוב - עידוד אולמות אירועים ומסעדות לשמירת שאריות מזון ונתינתו לנצרכים
אוכלים טוב - עידוד אולמות אירועים ומסעדות לשמירת שאריות מזון ונתינתו לנצרכים