מתכון מג'דרה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מתכון מג'דרה 

מאת    [ 23/02/2009 ]
מילים במאמר: 212   [ נצפה 99284 פעמים ]

 
 
יש משהו מאוד נכון במאכלים המקומיים, ומג'דרה - מאכל אשר מגיע לכאן מהרבה מאוד כיוונים, הוא מבחינתי מאכל מאוד נכון.
כולם אוהבים מג'דרה, עם בצל ותבלינים - למבוגרים שבחבורה, או סתם ככה - לילדים.
להלן מתכון פשוט להכנה ומאוד מאוד טעים, שמשלב בו את כל הטעמים הנכונים. אפשר להכין כך, או להכין גרסא מצומצמת ללא בצל ותבלינים - במקרה ויש ילדים בארוחה.

זמן הכנה: 25 דקות

מרכיבים:
* 2 כוסות אורז לבן (פרסי או בסמתי)
* 3 כוסות מים רותחים
* כוס עדשים שהושרו במים למשך 3 שעות (עדיף שחורות, אפשר גם נבטוטים)
* מעט מלח
* כף שטוחה של תבלין בהרט
* מעט מלח
* 2 בצלים בינוניים
* 4 כפות זמן זית

אופן ההכנה:
* מטגנים את האורז ב-2 כפות שמן זית, ולאחר כ-2 דקות, מוסיפים לו 3 כוסות מים רותחים וכפית מלח. משאירים להתבשל כ-20 דקות.
* בסיר אחר - מבשלים את העדשים למשך כ-20 דקות, עד להתרככות
* במחבת - מחממים מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל על אש בינונית - עד להשחמה/הזהבה. יש לערבב מדי פעם.
* לאחר כ-25 דקות בישול, מאווררים את האורז עם מזלג, ומאחדים את כל מרכיבי המנה בסיר של האורז.
* מוסיפים בהרט, מלח (אם צריך) ומעט פלפל, מערבבים - ואפשר להגיש. אפשר להגיש גם יותר מאוחר לאחר חימום, או לאכול קר.

בתיאבון!!!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:


שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2015
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב